24/2/14

Προκήρυξη "3oς Δρόμος Σέιχ Σου"

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης
Διοργανώνει τον
3ο Δρόμο Σέιχ Σου
με αγώνα
16,5 χιλιομέτρων
και
Λαϊκό Αγώνα Δρόμου 4 χιλιομέτρων

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
Και με την υποστήριξη του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ

Ημερομηνία διεξαγωγής
Κυριακή 4 Μαΐου 2014.
Αγώνες
Αγώνας 16,5 χλμ για δρομείς μέσης και ανώτερης εμπειρίας.
Αγώνας 4 χλμ για παιδιά, αρχάριους δρομείς και πεζοπόρους.
Ώρα Εκκίνησης
9 π.μ. για τον αγώνα 16,5 χιλιομέτρων.
Αμέσως μετά την εκκίνηση του αγώνα των 16,5 χλμ θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα των 4 χιλιομέτρων.
Χρονικό όριο αγώνα
Για τον αγώνα των 16,5 χιλιομέτρων, χρονικό όριο διέλευσης από τον 2ο σταθμό ανεφοδιασμού οι 2 ώρες και χρονικό όριο τερματισμού οι 2 ώρες και 30 λεπτά.

Περιγραφή Αγώνα 16,5 χιλιομέτρων
Ο αγώνας έχει εκκίνηση και τερματισμό στο κιόσκι της εισόδου του Σέιχ Σου, 100 μέτρα μετά την γέφυρα Περραιβού πάνω από τον περιφερειακό δρόμο στην Άνω Τούμπα της Θεσσαλονίκης. Η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές είναι 16,5 χλμ από τα οποία τα 15 χλμ είναι δασικός δρόμος και 1,5 χλμ είναι μονοπάτι. Η συνολική θετική υψομετρική διαφορά είναι 400 μέτρα.
Από την εκκίνηση, που βρίσκεται στα 180 μ., η διαδρομή είναι ήπια συνεχόμενη ανηφορική έως το 3ο χλμ, που βρίσκεται ο πρώτος σταθμός τροφοδοσίας (μόνο νερό). Στη συνέχεια, η διαδρομή έχει επίπεδα και ήπια ανηφορικά διαστήματα ως το 6,5 χλμ, όπου οι αθλητές αφήνουν τον δασικό δρόμο (αριστερή στροφή) και ακολουθούν σημαδεμένο ανηφορικό μονοπάτι για 1,5 χλμ περίπου. Από το 8ο χλμ, που βρίσκεται το υψηλότερο σημείο του αγώνα στα 360μ, ξαναμπαίνουν σε δασικό δρόμο (αριστερή στροφή) με δυτική κατεύθυνση. Στο 8.5 χλμ βρίσκεται ο δεύτερος σταθμός τροφοδοσίας με νερά, μπανάνες, ενεργειακές μπάρες, ισοτονικά. Στο 13,5 χλμ υπάρχει ο τρίτος σταθμός τροφοδοσίας (μόνο νερά) και στο 14ο χλμ συναντούν τον αρχικό δασικό δρόμο, που τους οδηγεί στον τερματισμό. Χάρτης και υψομετρικές της διαδρομής παρουσιάζονται στις εικόνες που ακολουθούν.


Περιγραφή αγώνα 4 χιλιομέτρων:
Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα είναι το κιόσκι εισόδου του Σέιχ Σου, 100μ μετά την αερογέφυρα του Περιφερειακού, στην προέκταση της οδού Περραιβού στην Άνω Τούμπα. 
Ο αγώνας διεξάγεται σε δασικό δρόμο και μονοπάτι του περιαστικού δάσους του Σεϊχ Σού, με διαδοχή ανηφορικού, κατηφορικού και ανηφορικού τμήματος. Θα υπάρχει ένας σταθμός νερού στη μέση περίπου της διαδρομής. Δεν υπάρχει όριο χρόνου στον αγώνα των 4 χιλιομέτρων.

Ασφάλεια Αγώνα-Διευκολύνσεις:
Οι αγώνες καλύπτονται από διασώστες.
Θα υπάρχουν δύο χημικές τουαλέτες επί της αερογέφυρας της Περραιβού.
Δεν επιτρέπεται η είσοδος ΕΙΧ μετά την γέφυρα της οδού Περραιβού. Τα οχήματα θα σταθμεύουν πριν από τη γέφυρα της Περραιβού και τα μόνα οχήματα στα οποία επιτρέπεται η διέλευση είναι τα οχήματα των διασωστών, της διοργάνωσης και των υπηρεσιών άμεσης ανάγκης. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες να τηρούν την απαγόρευση.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη.
Θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό και θα υπογράψουν πριν την εκκίνηση υπεύθυνη δήλωση με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη για ιατρικό συμβάν κατά την διάρκεια του αγώνα.
Στον λαϊκό αγώνα των 4 χιλιομέτρων μπορούν να συμμετέχουν και ανήλικοι 12-18 ετών, εφόσον δηλωθούν με ευθύνη του κηδεμόνα τους, ο οποίος θα υπογράψει στην αίτηση συμμετοχής την ημέρα του αγώνα.

Κόστος και Δηλώσεις Συμμετοχής
Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα των 16,5 χλμ είναι 5 Ευρώ, τα οποία πρέπει να κατατεθούν το αργότερο μέχρι 25 Απριλίου 2014 στο λογαριασμό του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης στην τράπεζα EUROBANK με αριθμό ΙΒΑΝ : GR1202600600000090101896147. 
Ο καταθέτης πρέπει να δηλώνει το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ του και την Αιτιολογία «ΑΓΩΝΑΣ».
Το 50% του ποσού συμμετοχής θα παραχωρηθεί σε Οργάνωση Κοινωνικής Δράσης από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης εκ μέρους των δρομέων.
Ο Λαϊκός Αγώνας 4 χιλιομέτρων είναι δωρεάν.
Όριο συμμετεχόντων για δικαίωμα στις παροχές, ο αριθμός των 400 (τετρακοσίων) δρομέων στον αγώνα των 16,5 χιλιομέτρων. Απεριόριστος αριθμός συμμετοχών για τον αγώνα των 4 χιλιομέτρων.
Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα των 16,5 χιλιομέτρων θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 25 Απριλίου, εφόσον υπάρχουν ακόμη ελεύθερες θέσεις συμμετοχής. Σε περίπτωση συμπλήρωσης των διαθέσιμων συμμετοχών θα τηρηθεί λίστα αναμονής και οι τυχόν ακυρώσεις θα διατεθούν την ημέρα του αγώνα, με ταυτόχρονη πληρωμή του ποσού συμμετοχής.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω της ειδικής φόρμας εγγραφής στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης www.sdyth.gr, όπου θα αναγράφονται τα στοιχεία των συμμετεχόντων και πατώντας στο τέλος την ΥΠΟΒΟΛΗ. Θα υπάρχει άμεση απάντηση για την εγκυρότητα της δήλωσης. Οι προεγγραφές καθώς και οι οικονομικά τακτοποιημένες συμμετοχές, θα φαίνονται σε ειδικό πίνακα στην ιστοσελίδα, ο οποίος θα ενημερώνεται τακτικά.
Σας παρακαλούμε να τηρείτε τη δέσμευση συμμετοχής σας, γιατί το κόστος της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης και των υπόλοιπων παροχών πληρώνεται κατ’ άτομο και κοστίζει αρκετά. Τυχόν ακύρωση συμμετοχής παρακαλείται να γνωστοποιηθεί έως την Παρασκευή 25 Απριλίου στο e-mail του ΣΔΥΘ: info@sdyth.gr
Οι δηλώσεις στον λαϊκό αγώνα των 4 χιλιομέτρων θα γίνονται αποκλειστικά 7.30-8.30πμ στο χώρο της εκκίνησης την ημέρα του αγώνα.

Ηλικιακές κατηγορίες & Έπαθλα
Στον αγώνα των 16,5 χιλιομέτρων θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες για άνδρες και γυναίκες:
19-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60 και άνω.
Για να γίνει απονομή σε μια κατηγορία πρέπει να έχουν συμμετάσχει από 3 δρομείς και άνω. Σε μη συμμετοχή τριών αθλητριών ή αθλητών σε μια κατηγορία αυτή συγχωνεύεται με την προηγούμενη. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο.
Στον λαϊκό αγώνα των 4 χιλιομέτρων θα βραβευθούν οι παρακάτω ηλικιακές κατηγορίες για άνδρες και γυναίκες: 12-14 ετών, 15-18 ετών, 18 και άνω. 
Επίσης στον αγώνα των 4 χιλιομέτρων θα βραβευθεί η μεγαλύτερη Ομαδική Συμμετοχή, (π.χ. σχολείων, γυμναστηρίων, γειτονιάς κλπ), εφόσον δηλωθεί πριν τον αγώνα, στο email του ΣΔΥΘ info@sdyth.gr, στα γραφεία του συλλόγου, ή στην γραμματεία του αγώνα την ημέρα του αγώνα. 

Ώρα προσέλευσης και Παραλαβή αριθμών
Η προσέλευση και παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γίνει στην εκκίνηση του αγώνα 7:30-8:30 πμ. Η γραμματεία του αγώνα θα κλείσει μισή ώρα πριν την εκκίνηση δηλαδή στις 8.30πμ γι αυτό και οι δρομείς παρακαλούνται να προσέλθουν εγκαίρως και όχι αργότερα από τις 8πμ.
Παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνει και το Σάββατο 3 Μαϊου και ώρα 6-9μμ, από τα γραφεία του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης στο Καυταντζόγλειο στάδιο (Κτίριο Κ3, 1ος όροφος). Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγωνιζομένων παρακαλούνται οι Θεσσαλονικείς συμμετέχοντες καθώς και όσοι θα βρίσκονται από το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, να παραλάβουν τους αριθμούς τους το Σάββατο από τα γραφεία του ΣΔΥΘ. 

Παράδοση και παραλαβή προσωπικών αντικειμένων
Η παράδοση των προσωπικών αντικειμένων των αθλητών θα γίνει το αργότερο έως 8:45 πμ στην αφετηρία, σε ειδικό χώρο της διοργάνωσης, όπου θα φυλάσσονται μέχρι την παράδοση τους.

Πληροφορίες-Επικοινωνία:
Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης, Καυταντζόγλειο στάδιο (Κτίριο Κ3, 1ος όροφος), προέκταση Αγίου Δημητρίου, κάθε Τετάρτη 6-9 μ.μ. καθώς και στο info@sdyth.gr