3/6/14

Εύαθλος 2014


Η διοργάνωση ΕΥΑΘΛΟΣ, θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 7, 8 και 9 Ιουνίου, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν δύο ορεινοί αγώνες δρόμου απόστασης 29 και 11 χλμ.

Η διοργάνωση Εύαθλος ξεκίνησε το 1997 στην Κόνιτσα, με πρωτοβουλία του γραφείου υπαίθριων δραστηριοτήτων NO LIMITS, αλλά και την ισχυρή συμμετοχή του Δήμου Κόνιτσας. Ξεκίνησε σαν μια γιορτή για τους ανθρώπους των αθλημάτων στη φύση, μιας και η περιοχή της Κόνιτσας, προσφέρει την δυνατότητα ανάπτυξης πολλών από τα «σπορ περιπέτειας», όπως καθιερώθηκαν να λέγονται. Και μάλιστα σε πολύ κοντινές αποστάσεις τριγύρω του οικισμού. Αλεξίπτωτο πλαγιάς από τον λόφο του προφήτη Ηλία, 3 μόλις χιλιόμετρα από την Κόνιτσα, καγιάκ και ραφτινγκ δίπλα στο πέτρινο γεφύρι της, ποδήλατο βουνού κοντά στα χωριά Μόλιστα, Γαναδιό, Πηγή, Ορεινό τρέξιμο στο φαράγγι του Αώου, ξεκινώντας από το τελευταίο σπίτι του οικισμού.

ΟΡΕΙΝΟ ΤΡΕΞΙΜΟ
Α)Διαδρομή 29 χιλιομέτρων στην κοιλάδα του Αώου ποταμού 
Ξεκινάμε από την κεντρική πλατεία Κόνιτσας και μετά από 1850 μ. συναντάμε το πέτρινο Γεφύρι. Αφού το περάσουμε, στρίβουμε αριστερά και σε 1150 μέτρα μπαίνουμε δεξιά στο παλιό μονοπάτι για τη Μονή Στομίου. Σε 7,1χλμ συναντάμε την Μονή Στομίου (1ος σταθμός ανεφοδιασμού +411μ θετική υψομετρική). Συνεχίζουμε σε έντονη ανηφόρα μέσα σε υπέραιωνόβια ρόμπολα και έλατα για να συναντήσουμε το Σιάδι της Μύγας μετά από 4,9 χλμ και 800μ ανάβαση.

Κάπως έτσι πρέπει να είναι ο παράδεισος! Στη Μύγα βρίσκεται και ο 2ος σταθμός ανεφοδιασμού (12χλμ +1211μ). Η κατεύθυνση συνεχίζει να είναι ανηφορική προς τον Καρτερό, έχοντας ένα υπερθέαμα κορυφών δεξιά μας -Γκαμήλα, Μεσόραχη, Ανώνυμη, Γκαμήλα 2, Δίδυμοι Πύργοι, Καρτερός, Μεγάλα λιθάρια και την υπέροχη Τσούκα Ρόσα, ενώ αριστερά μας είναι το Μεσοβούνι το όποιο κυκλώνουμε. Αφού φτάσουμε στον Καρτερό μετά από 4χλμ και 600μ. ανάβαση και σε υψόμετρο 2050μ. η πορεία γίνεται κατηφορική προς τον Κάτσανο -450μ. κατάβαση σε 2,5χλμ- (3ος σταθμός ανεφοδιασμού στα 18,5χλμ με θετική υψομετρική +1811). Συνεχίζουμε από τον Κάτσανο για Μύγα, κινούμαστε σε εναλλαγή ανηφόρας-κατηφόρας για 700μ. χωρίς έντονες κλίσεις και κατεβαίνουμε μέχρι τη Μύγα (20,7χλμ +2011 θετική υψομετρική 4ος σταθμος ανεφοδιασμού). Μπροστά μας έχουμε κατηφορική πορεία μέχρι την Μονή Στομίου για 4,9χλμ (-800μ 5οςσταθμος 25,6 +2030μ) κι από εκεί στην τελική ευθεία πλέον συνεχίζουμε σε κατηφόρα προς τον τερματισμό έχοντας καλύψει συνολικά 29χλμ και +2150μ θετική υψομετρική.

Β) Διαδρομή 11 χιλιομέτρων, με αφετηρία και πάλι την πλατεία της Κόνιτσας.
Ο αγώνας θα φτάσει στη Μονή Στομίου απ΄το παλιο μονοπάτι και θα επιστρέψει γεφύρι Κόνιτσας από το καινούργιο.

Ο αγώνας Ορεινού Τρεξίματος (μεγάλος και μικρός), θα ξεκινήσει στις 9.15 πμ, τη Δευτέρα 9 Ιουνίου, από την πλατεία της Κόνιτσας. Οι αθλητές θα πρέπει να προσέλθουν στις 8.30 για την παραλαβή αριθμού.

Στους αθλητές θα προσφερθεί αναμνηστικό μπλουζάκι, μετάλλιο σε κάθε συμμετέχοντα, ενώ θα υπάρχει πλήρης ανεφοδιασμός στη διαδρομή, με ισοτονικά, νερά, γλυκίσματα και αλμυρά.

Στο τέλος του αγώνα, θα υπάρχει μπουφές με τοπικούς μεζέδες για όλους τους συμμετέχοντες στους δύο αγώνες.

Θα φιλοξενηθούν στα δωμάτια του κτηρίου της Δημοτικής Αστυνομίας Κόνιτσας, 50 αθλητές δωρεάν, που θα επιλεγούν βάσει της ημερομηνίας κατάθεσης της αίτησης συμμετοχής τους.

Υπεύθυνος αγώνα: Βασίλης Τζουμάκας. Με την υποστήριξη του ΕΟΣ Κόνιτσας.
Αιτήσεις συμμετοχής στο info@evathlos.gr και στη διευθυνση:
http://www.evathlos.gr/pages/mountain_running
Οι αιτήσεις συμμετοχής ξεκινούν στις 15 Απριλίου και τελειώνουν στις 30 Μαΐου.

ονομα
τηλεφωνο
e-mail
άθλημα
ηλικία
δ/νση διαμονής
νούμερο t-shirt