7/3/23

Προκήρυξη αγώνα ορεινού τρεξίματος “Grammos Mountain Run” 2022

 Στην μοναδικής ομορφιάς περιοχή των Μαστοροχωρίων του Δήμου Κόνιτσας ,στο χωριό ΠΛΗΚΑΤΙ διοργανώνεται ο αγώνας ορεινού τρεξίματος 21km — 10 km και Vertical 5km με την επωνυμία «4οs Grammos Mountain Run» , την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022. Η διαδρομή του αγώνα είναι κυκλική και κινείται στην κορυφογραμμή της οροσειράς του Γράμμου. Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα θα είναι η πλατεία του χωριού Πληκάτι, ενώ η συνολική υψομετρική διαφορά ξεπερνά τα 1680μ.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10 το πρωί για τα 21km και η διαδρομή είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Τα πρώτα 5km οι αθλητές θα ακολουθήσουν ανηφορικό μονοπάτι με μεγάλη κλίση η οποία οδηγεί στην κορυφογραμμή του Γράμμου και συνεχίζει χωρίς δυσκολία μέχρι το παλιό στρατιωτικό φυλάκιο σε υψόμετρο 1970μ. Από το σημείο αυτό οι αθλητές κατηφορίζουν και αφού διασχίσουν ένα από τα πιο όμορφα δάση οξιάς κι έλατου κατευθύνονται προς ένα ρέμα το οποίο θα περάσουν για να ξαναμπούν σε ανηφορικό μονοπάτι μέχρι τα 2050μ. Η διαδρομή γίνεται όλο και πιο όμορφη και το πέρασμα από τα αλπικά λιβάδια του Γράμμου αποζημιώνει τους αθλητές πριν την τελική κατηφόρα που θα τους οδηγήσει στον τερματισμό. Σε όλη την διαδρομή των 21km θα υπάρχουν 3 σταθμοί τροφοδοσίας-checkpoint, με νερό, μπανάνες και αλμυρά σνακ.

Εκτός από τον αγώνα των 21km, φέτος θα πραγματοποιηθεί κι ένας μικρότερος αγωνας 10 km σε μια πολύ όμορφη διαδρομή φυσικού κάλλους. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10: 30π.μ. από την πλατεία του χωριού Πληκάτι. Οι αθλητές θα κατευθυνθούν προς το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου το οποίο βρίσκεται 1km από την πλατεία κι από εκεί κυκλικά πάνω απτό ξενοδοχείο Αγριολούλουδο του Γράμμου θα συνεχίσουν τον αγροτικό δρόμο προς τους πρόποδες της κορυφής του Γράμμου 2520 σε ήπια διαδρομή για 5km εως τον 2ο σταθμό τροφοδοσίας ο οποίος βρίσκεται σε υψομ. 1650μ., σημείο συνάντησης με τον αγώνα των 21km. Από εκεί συνεχίζεται κατηφορικά για να φτάσουν απέναντι από το χωριό όπου θα συναντήσουν και πάλι την διαδρομή των 21 χμ.. Τα τελευταία χιλιόμετρα του αγώνα εξελίσσονται σε κατηφορική διαδρομή ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς με εναλλαγές στο τοπίο μέχρι τον τερματισμό ο οποίος θα γίνει στην πλατεία του Πληκατίου. Στους σταθμούς τροφοδοσίας, θα υπάρχει νερό, ισοτονικό και αλμυρα σνακ.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί και ένας αγώνας Vertical 5km / 924m η εκκίνηση θα δοθεί στις 11: 00π.μ. από την πλατεία του χωριού Πληκάτι.

Η συμμετοχή για τον αγωνα 21km είναι 25€ και περιλαμβάνει:

  • τεχνικό μπλουζάκι
  • ηλεκτρονική χρονομέτρηση
  • μετάλλιο.

Η συμμετοχή για τον αγώνα 10km είναι 15€ και περιλαμβάνει:

  • τεχνικό μπλουζάκι
  • ηλεκτρονική χρονομέτρηση
  • μετάλλιο

Η συμμετοχή για τον αγώνα Vertical 5κμ είναι 10€ και περιλαμβάνει

  • τεχνικό μπλουζάκι
  • ηλεκτρονική χρονομέτρηση
  • μετάλλιο

Η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής (εγγραφή αθλητή) στους αγώνες, γίνεται μέσω της σελίδας:

https://www.grammosrun.gr/dilosi-symmetochis-engrafi/

Πληροφορίες: Μορφωτικός Σύλλογος Πληκατίου “Ο Γράμμος”

Τηλέφωνα

ΠΑΠΑΝΩΤΗΣ Π. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ: 6977860859

ΒΡΟΙΚΟΣ Β. ΑΝΤΩΝΗΣ: 6986425429

ΖΙΩΓΑΣ Θ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 6974812398