12/1/16

1ος Ημιμαραθώνιος Σπερχειού «Αθανάσιος Ακρίδας»

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Ο Ποδηλατικός Άθλος Ρούμελης με τη στήριξη του Συλλόγου Δρομέων Φθιώτιδος «Τραχίνα» προκηρύσσει τον 1ο Ημιμαραθώνιο Σπερχειού «Αθανάσιος Ακρίδας».
Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την κεντρική πλατεία Σπερχειάδας.
Η διαδρομή των 21,1 χιλιομέτρων είναι σε άσφαλτο και διέρχεται δύο φορές τον ποταμό Σπερχειό στην περιοχή της Δυτικής Φθιώτιδας.

Δηλώσεις Συμμετοχής – Όροι:

Για να συμμετάσχει κανείς στον αγώνα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας (γεννημένοι το 1997 και πριν). Διαφορετικά απαιτείται έγγραφη άδεια από γονέα ή κηδεμόνα.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές το αργότερο έως τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016 ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.
Για την συμμετοχή απαιτείται:
  • η δήλωση συμμετοχής  με τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας στην επίσημη ιστοσελίδα του Άθλου. Πατήστε ΕΔΩ
  • η καταβολή αντίτιμου αξίας 5 ευρώ* στην Τράπεζα Πειραιώς : 
Αρ. Λογαριασμού:  5163-074929-286
ΙΒΑΝ  : GR19 0172 1630 0051 6307 4929 286
Δικαιούχος : Ποδηλατικός Άθλος Ρούμελης
*Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί για τους σκοπούς του Γηροκομείου «Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα».
ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας, η κατάθεση των χρημάτων πρέπει να γίνεται το συντομότερο δυνατό μετά την υποβολή της δήλωσης (το πολύ εντός 5 ημερών) και με την αναγραφή του ονοματεπώνυμού σας.

Γενικές Οδηγίες: 

Η γραμματεία του αγώνα θα βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην κεντρική πλατεία Σπερχειάδας, όπου οι αθλητές θα μπορούν να παραλάβουν τους αριθμούς συμμετοχής και τα chip της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, από τις 8.00π.μ έως τις 10.00π.μ.
Παροχές προς τους συμμετέχοντες:
Κατά τον τερματισμό θα δοθούν μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες ενώ οι τρεις πρώτοι άνδρες και γυναίκες θα βραβευτούν με κύπελλα. Επίσης, κύπελλα θα δοθούν και στην κατηγορία 50+ ανδρών και γυναικών.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ
Ημερομηνία: Κυριακή 28/2/2016
Ώρα εκκίνησης: 11.00 π.μ
Απόσταση: 21,098 χλμ
Σημείο εκκίνησης & τερματισμού: Πλατεία Σπερχειάδας

Περιγραφή διαδρομής: 

Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα είναι στην Κεντρική Πλατεία Σπερχειάδας, μπροστά από το δημαρχείο .
Στα 30 μέτρα ακολουθεί κατηφορική πορεία, επί της κεντρικής οδού, Λεωφόρου Κρίκου για 250 μέτρα , όπου στρίβει δεξιά , έως το Γηροκομείο Σπερχειάδας («Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα») , συνολικής απόστασης 1,5 χλμ από την εκκίνηση. Εκεί γίνεται αναστροφή , με κατεύθυνση προς τη Μακρακώμη .

Στα 250 μέτρα πριν από την Κεντρική Πλατεία Μακρακώμης, στρίβουμε δεξιά , με κατάληξη τη διασταύρωση μεταξύ Κέντρου Υγείας και s/m Γαλαξίας. ( 7 χλμ )
Κατόπιν , ακολουθεί τη ροή του αυτοκινητόδρομου Λαμίας Καρπενησίου , έως τη διασταύρωση γέφυρας Παλαιοβράχας. (12 χλμ)
Από εκεί στρίβει αριστερά και ακολουθεί ανοδική πορεία ως τη διασταύρωση του χωριού Παλαιοβράχα , όπου σε απόσταση 2 χλμ , κερδίζει μια υψομετρική 120 μέτρων ( 15 χλμ )
Στη διασταύρωση Παλαιοβράχας, φεύγουμε αριστερά, προς τη Σπερχειάδα, με ελαφρά κατηφορική κλίση προς τον τερματισμό, εκτός του τελευταίου χλμ, το οποίο είναι ελαφρώς ανοδικό ( 40 μ + )
diadromi-koutsikos

Σήμανση διαδρομής:

Θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη ανά χιλιόμετρο.

Σταθμοί υποστήριξης:

Στη διαδρομή θα στηθούν 4 σταθμοί ανεφοδιασμού με νερό, ισοτονικά κλπ στο 5χλμ (στη γέφυρα Σπερχειάδας-Μακρακώμης), στο 10χλμ, στο 15χλμ (κόμβος Παλαιοβράχας) και στο 20χλμ (κόμβος Κλωνίου).

Χρονομέτρηση- αποτελέσματα:

Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά (chip) και με ενδιάμεση χρονομέτρηση στο 7χλμ της διαδρομής. Τα επίσημα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του Άθλου, αφού επικυρωθούν από την οργανωτική επιτροπή.

Χρονικό όριο αγώνα:

Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους εντός 3 ωρών, σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

Υγειονομική Κάλυψη:

Από τη διοργάνωση δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις εφόσον θεωρείται ότι οι αγωνιζόμενοι έχουν φροντίσει για τον προληπτικό ιατρικό τους έλεγχο και συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Σε κάθε περίπτωση, οι διοργανωτές δεν φέρουν ευθύνη για τυχόν θέμα υγείας ή/και ατύχημα που μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Μακρακώμης.
Οι διαγωνιζόμενοι αποδέχονται με τη συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής τους όρους της παρούσας προκήρυξης καθώς και ότι οι φωτογραφίες και τα ονόματά τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα από τους διοργανωτές σε σχέση με την επικοινωνία του αγώνα στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΧΙΛΙΩΝ EKATO ΜΕΤΡΩΝ

Μετά την εκκίνηση του 1ου Ημιμαραθώνιου, θα γίνει η εκκίνηση του αγώνα για παιδιά του Γυμνασίου και Λυκείου.
Ημερομηνία: Κυριακή 28/2/2016
Ώρα εκκίνησης: 11.20 π.μ
Απόσταση: ~1,1 χλμ
Σημείο εκκίνησης & τερματισμού: Πλατεία Σπερχειάδας
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου.
Σε όλα τα παιδιά θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα κατά τον τερματισμό τους και μετάλλια στους τρεις πρώτους κάθε φύλλου.
Η συμμετοχή των παιδιών στον αγώνα είναι ελεύθερη και δεν απαιτεί καμιά οικονομική επιβάρυνση παρά μόνο την κατάθεση στην ειδική γραμματεία του παιδικού αγώνα α) υπεύθυνης δήλωσης του γονέα που επιτρέπει την συμμετοχή τους στον αγώνα και β) γνωμάτευση ιατρού.
ΠΑΙΔΙΚΌς ΑΓΏΝΑς

Εθελοντισμός:

Και αυτή η αθλητική δράση στηρίζεται στη φιλοσοφία του Άθλου και για την επιτυχία της απαραίτητη είναι η εθελοντική συμμετοχή ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό και την φύση. Όσοι θα ήθελαν να προσφέρουν εθελοντική εργασία κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και για την οργάνωσή του, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους στα παρακάτω τηλέφωνα ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας στην ιστοσελίδα του άθλου.

Χορηγία:

Μία άλλη μορφή συνεισφοράς στον 1ο Ημιμαραθώνιο Σπερχειού «Αθανάσιος Ακρίδας», που εκτός από την ενέργεια και τον εθελοντισμό, χρειάζεται υλική και χρηματική στήριξη, είναι η χορηγία. Φυσικά πρόσωπα, επαγγελματίες και επιχειρήσεις μπορούν να έλθουν σε επαφή με τους διοργανωτές για ενημέρωση.

Συντονιστής Ημιμαραθώνιου: Θεοδοσόπουλος Λάμπρος – 6972318542
Συντονιστής Παιδικού Αγώνα: Παπαθανάσης Γιώργος – 6932245025
Υπεύθυνος Διοργάνωσης: Κατσίκας Γιάννης – 6972261509

Ο Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης και ο Σύλλογος «Τραχίνα» σας καλούν να συμμετέχετε σε αυτό τον αγώνα!

Η οργανωτική επιτροπή