30/1/16

3ος Μαραθώνιος Ναυπλίου “Nafplio Marathon”

 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                           ΝΟΜOΣ AΡΓΟΛΙΔΑΣ                                                                                              
   ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ                                                    
            ΔΟΠΠΑΤ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
3ος Μαραθώνιος  Ναυπλίου
Nafplio Marathon    

 6  Μαρτίου 2016
Αγώνες: Μαραθωνίου - Ημιμαραθωνίου Δρόμου,
5 Χλμ. και Αγώνας Κοινωνικής Προσφοράς 2,5 Χλμ.
Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΠΑΤ) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αθλητισμού και του ΣΕΓΑΣ  διοργανώνει και προσκαλεί,

                  στην 3η Αθλητική Διοργάνωση
                «Μαραθώνιος  Ναυπλίου – Nafplio Marathon» την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016.                           
Οι αγώνες σε δημόσια οδό περιλαμβάνουν: Μαραθώνιο - Ημιμαραθώνιο δρόμο,  αγώνα 5χλμ. (δυναμικό βάδισμα και αγώνα για μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων), αγώνα κοινωνικής προσφοράς 2,5χλμ (δυναμικό βάδισμα και αγώνα για μαθητές Δημοτικών Σχολείων).
Όλες οι διοργανώσεις θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:
1.     ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Κυριακή,  6 Μαρτίου 2016

2.     ΑΦΕΤΗΡΙΑ - ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
Όλες οι διαδρομές ( πλην των 5 Χλμ. Και των 2,5 χλμ.) έχουν αφετηρία και τερματισμό τον οριοθετημένο χώρο μπροστά στις Πλατείες Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) και Πλατεία Καποδίστρια. 
Η διαδρομή των 5 Χλμ. Και των 2,5 χλμ. έχει εκκίνηση την παραλιακή λεωφόρο Μπουμπουλίνας μπροστά από την πλατεία φιλελλήνων

3.     ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ
3.1 Μαραθώνιος: Ώρα Εκκίνησης: 09:00
Περιγραφή της διαδρομής: Η διαδρομή του Μαραθωνίου Δρόμου περιλαμβάνει δύο γύρους      (loop) της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου δρόμου. Οι βασικοί άξονες της διαδρομής είναι: Εκκίνηση, παραλιακή οδός Μπουμπουλίνας - Μιαούλη, Ναυπλίου-Ν. Κίου (έως ΚΤΕΟ), Βασ. Παύλου, Σιδηράς Μεραρχίας, λεωφόρος Ασκληπιού, επαρχιακή οδός Ναυπλίου - Κορίνθου (έως κόμβο Αγ. Αδριανού).
Αναλυτικές πληροφορίες και χάρτη με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site  της διοργάνωσης: www.nafpliomarathon.gr
Εκκίνηση: από την οδό Ανδρέα Συγγρού και Αμαλίας.
Οι δρομείς συμπληρώνουν την πρώτη από τις δυο στροφές της Μαραθώνιας διαδρομής και συνεχίζουν για τη δεύτερη. Με την 2η επανάληψη της παραπάνω περιγραφόμενης διαδρομής, τη συμπλήρωση και του 2ου γύρου (loop) και ενώ διατρέχουν την οδό Ανδρέα Συγγρού (για δεύτερη φορά) τερματίζουν μπροστά στις Πλατείες Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) και Καποδίστρια.
          3.2 ΗμιΜάραθώνιος Δρόμος: Ώρα Εκκίνησης: 09:05
Περιγραφή της διαδρομής: Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου δρόμου περιλαμβάνει ένα γύρο    (loop) της διαδρομής του Μαραθωνίου δρόμου. Οι βασικοί άξονες της διαδρομής είναι: Εκκίνηση, παραλιακή οδός Μπουμπουλίνας, Ναυπλίου-Ν. Κίου (έως ΚΤΕΟ), Βασ. Παύλου, Σιδηράς Μεραρχίας, λεωφόρος Ασκληπιού, Επαρχιακή οδός Ναυπλίου - Κορίνθου (έως κόμβο Αγ. Αδριανού).
Εκκίνηση: από την οδό Ανδρέα Συγγρού και Αμαλίας.
Οι δρομείς με την συμπλήρωση του 1ου γύρου (loop) και ενώ διατρέχουν την οδό Ανδρέα Συγγρού, τερματίζουν μπροστά στις Πλατείες Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) και Καποδίστρια.

Αναλυτικές πληροφορίες και χάρτη με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της διοργάνωσης: www.nafpliomarathon.gr
                       
               3.3 Αγώνας Δρόμου 5 Xλμ.: Ώρα Εκκίνησης: 12:00
Περιγραφή της διαδρομής: Η διαδρομή των 5 Χλμ. περιλαμβάνει τις οδούς: παραλιακή οδός Μπουμπουλίνας - Μιαούλη (εκκίνηση μπροστά από την πλατεία φιλελλήνων), Νέας Κίου, Βασ. Παύλου, Σιδηράς Μεραρχίας, Ασκληπιού ( μέχρι το Φουγάρο), αναστροφή, Ασκληπιού, Κύπρου, 25ης Μαρτίου, Ανδρέα Συγγρού και τερματισμός μπροστά στις Πλατείες Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) και Καποδίστρια.
Εκκίνηση: από την παραλιακή οδό Μπουμπουλίνας - Μιαούλη (μπροστά από την πλατεία φιλελλήνων).
  Αναλυτικές πληροφορίες και χάρτη με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site    
  της διοργάνωσης: www.nafpliomarathon.gr
                                                                                                                                                                      
                 3.4 Αγώνας Δρόμου  Κοινωνικής Προσφοράς 2,5 Χλμ.: Ώρα Εκκίνησης: 13:00
Περιγραφή της Διαδρομής: Η διαδρομή των 2,5 Χλμ. περιλαμβάνει τις οδούς: παραλιακή οδός Μπουμπουλίνας - Μιαούλη (εκκίνηση μπροστά από την πλατεία φιλελλήνων), Βασ. Παύλου, Σιδηράς Μεραρχίας, Κύπρου, 25ης Μαρτίου, Ανδρέα Συγγρού και τερματισμός μπροστά στις Πλατείες Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) και Καποδίστρια.
Εκκίνηση: από την παραλιακή οδό Μπουμπουλίνας - Μιαούλη (μπροστά από την πλατεία φιλελλήνων).
   Αναλυτικές πληροφορίες και χάρτη με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site     
   της διοργάνωσης: www.nafpliomarathon.gr

         4. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για να συμμετάσχει κάποιος στον Μαραθώνιο ή στον Ημιμαραθώνιο δρόμο θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ενώ για να συμμετάσχει στον αγώνα δρόμου των 5χλμ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του.
Στον  αγώνα δρόμου κοινωνικής Προσφοράς 2,5 Χλμ. μπορούν να μετέχουν δρομείς όλων των ηλικιών.
Ανήλικοι συμμετέχοντες κάτω των δέκα ετών (10) θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύονται από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους κατά τη συμμετοχή τους.
Στον αγώνα των 5 χλμ μετέχουν οργανωμένα και οι μαθητές των Γυμνασίων - Λυκείων για τους οποίους θα ακολουθήσει ειδική προκήρυξη σε συνεργασία με την  αρμόδια Δ/νση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.
Στον αγώνα Κοινωνικής Προσφοράς 2,5 Χλμ. μετέχουν οργανωμένα και οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων (Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξη) για τους οποίους θα ακολουθήσει ειδική προκήρυξη  σε συνεργασία με την  αρμόδια Δ/νση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.
         5. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ
               5.1 Διακρίσεις – Έπαθλα
Έπαθλα (μετάλλιο και δίπλωμα) απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών του κάθε αγώνα δρόμου (Μαραθώνιος, Ημιμαραθώνιος, 5χλμ και 2,5 χλμ.). Κύπελλο απονέμεται μόνο στον πρώτο αθλητή και την πρώτη αθλήτρια.
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Οι συμμετέχοντες που θα τερματίσουν στον αγώνα δρόμου της επιλογής τους, θα έχουν τη δυνατότητα να τυπώσουν το Δίπλωμα τους, μέσω ειδικής εφαρμογής της διαδικτυακής Πύλης της Διοργάνωσης www.nafpliomarathon.gr.
Οι συμμετέχοντες που θα τερματίσουν στον Μαραθώνιο, Ημιμαραθώνιο και αγώνα δρόμου 5 Χλμ. θα έχουν τη δυνατότητα να τυπώσουν την φωτογραφία του τερματισμού τους μέσω ειδικής εφαρμογής της διαδικτυακής πύλης της διοργάνωσης www.nafpliomarathon.gr.

               5.2 Ειδικές Βραβεύσεις
Με απόφασή της Ο.Ε. θα απονεμηθούν και ειδικές βραβεύσεις στις παρακάτω διακρίσεις:
·        ΑμεΑ  
·        Special Olympics Hellas
·        Μαζικότερης συμμετοχής (πολυπληθέστερη ομαδική συμμετοχή)
·        Λύκεια - Γυμνάσια – Δημοτικά
(οι βραβεύσεις θα γίνουν στη γιορτή απονομών που θα ακολουθήσει).
 Έπαθλα (μετάλλιο και δίπλωμα) απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές των αγώνων Σχολείων (Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών). Κύπελλο απονέμεται μόνο στον πρώτο μαθητή και την πρώτη μαθήτρια. Οι απονομές αφορούν συμμετοχές μόνο από τα Σχολεία του Νομού Αργολίδας.
                5.3  Κίνητρα Συμμετοχής
Τα Κίνητρα Συμμετοχής για τους πρώτους νικητές και τις πρώτες νικήτριες του Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου θα αναρτηθούν στο επίσημο site της διοργάνωσης www.nafpliomarathon.gr  κατόπιν αποφάσεως της Οργανωτικής Επιτροπής.
        6. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΤΡΟΠΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΕΙΔΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
               6.1 Δηλώσεις Συμμετοχής
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι και την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016.
Προσοχή: Δεν θα πραγματοποιούνται εγγραφές (ηλεκτρονικές - on line & έντυπες) την ημέρα του αγώνα. Εγγραφές θα πραγματοποιούνται, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμές, αποκλειστικά τις ημέρες λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών. 
    
             6.2 Τρόποι Εγγραφής
Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:
α. Με οn line εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.nafpliomarathon.gr
β. Αυτοπροσώπως στα παρακάτω σημεία:
·        Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Δήμου Ναυπλιέων, οδός Νέας Κίου 1 (κολυμβητήριο)   Τηλ. 27520 99085             
              6.3 Είδη Εγγραφής
Οι εγγραφές διακρίνονται σε:
α. Ατομικές, οι οποίες γίνονται από μεμονωμένα άτομα και
β. Ομαδικές, από 8 άτομα και πάνω. Οι ομαδικές εγγραφές αφορούν στην εγγραφή μιας ομάδας τουλάχιστον 8 ατόμων οι οποίοι θα συμμετέχουν στο ίδιο αγώνισμα (π.χ. Μαραθώνιος η Ημιμαραθώνιος). Εγγραφή μιας ομάδας με συμμετοχή των μελών της ομάδας σε διαφορετική ενότητα αγωνισμάτων (π.χ στον Ημιμαραθώνιο και στα 2,5 Χλμ) δεν θα γίνεται δεκτή και δεν  θα μπορεί να καταχωρηθεί στο σύστημα των εγγραφών. Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, ταξιδιωτικά γραφεία αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα.
Κατά την ομαδική εγγραφή θα πρέπει να οριστεί ένας αρχηγός της ομάδας. Αρχηγός της ομάδας μπορεί να οριστεί είτε κάποιος που θα συμμετάσχει ο ίδιος ως δρομέας, μέλος της ομάδας, είτε όχι. Υπάρχει η δυνατότητα δηλαδή, να ορισθεί αρχηγός της ομάδας πρόσωπο το οποίο δεν θα συμμετάσχει σε κάποιον αγώνα. Σε κάθε περίπτωση, ο αρχηγός της ομάδας εκπροσωπεί την ομάδα για διάφορα θέματα στην επικοινωνία με τους διοργανωτές.

Οι ομαδικές εγγραφές γίνονται On Line και αναγνωρίζονται από την δήλωση του ονόματος της ομάδας στην αντίστοιχη στήλη. 
Για πληροφορίες σχετικά με ομαδικές εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε με το γραφείο Μαραθωνίου στο τηλέφωνο 27520 99085.
γ. Εγγραφές για τον  Αγώνα Δρόμου Κοινωνικής Προσφοράς 2,5 χλμ. Η εγγραφή για τον αγώνα Δρόμου Κοινωνικής Προσφοράς 2,5 Χλμ. είναι απαραίτητη ακόμη και στην περίπτωση που είναι δωρεάν (μαθητές ).
Για τους μαθητές η εγγραφή τους είναι δωρεάν εφόσον γίνει ομαδικά μέσα από το Σχολείο τους
Με την εισφορά ποσού των 8,00€ οι συμμετέχοντες (εκτός των μαθητών) μπορούν να αποκτήσουν το περίτεχνο μετάλλιο και το T-Shirt της διοργάνωσης. Το χρηματικό ποσό το οποίο θα συγκεντρωθεί από τις εγγραφές του συγκεκριμένου Αγώνα, θα αποδοθεί με απόφαση της Ο.Ε. σε έναν κοινωνικό φορέα.
  
7. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το κόστος συμμετοχής για την εγγραφή του κάθε συμμετέχοντα ανά αγώνα,  καθώς επίσης και οι παροχές προς τους συμμετέχοντες ανάλογα με το αγώνισμα και το κόστος συμμετοχής παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα:
  


            7.1Τρόποι Πληρωμής
 α. On line πληρωμή με πιστωτική κάρτα μέσω της ιστοσελίδας:       
        www.nafpliomarathon.gr
 β. Με κατάθεση (on line και αυτοπροσώπως) ολόκληρου του ποσού συμμετοχής στον τραπεζικό λογαριασμό της Οργανωτικής Επιτροπής στην Τράπεζα Alpha Bank.
ΠΡΟΣΟΧΗ τα δικαιώματα της Τράπεζας κατά την κατάθεση βαρύνουν τον συμμετέχοντα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ALPHA BANK ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
·        IBAN: GR05 0140 5400 5400 0200 2013 697
·        BIC: CRBAGRAA
·        ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ: ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ  
Για να θεωρηθεί έγκυρη η εγγραφή ενός συμμετέχοντα θα πρέπει να καταβληθεί το ακριβές ποσό της συμμετοχής για τον συγκεκριμένο αγώνα της επιλογής του, με έναν από τους δύο τρόπους πληρωμής όπως αναφέρονται πιο πάνω, το αργότερο 3 ημέρες μετά την υποβολή της αίτησης εγγραφής-συμμετοχής. Ως αιτιολογία κατάθεσης πρέπει απαραίτητα να δηλώνεται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα και ο αγώνας της επιλογής του.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επιπρόσθετες χρεώσεις & έξοδα  τραπέζης, είτε στην πληρωμή με χρεωστική - πιστωτική κάρτα είτε στην κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της διοργάνωσης ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ. Εγγραφή στην οποία αντιστοιχεί καταβολή μικρότερου ποσού συμμετοχής από το προκαθορισμένο  θα ακυρώνεται.
 Μετά την καταβολή των χρημάτων θα πρέπει απαραίτητα να αποσταλεί στα γραφεία της Ο.Ε. η απόδειξη κατάθεσης με e-mail στο registrations@nafpliomarathon.gr ή στον αριθμό fax: 27520 23288, με ευανάγνωστα τα στοιχεία του συμμετέχοντα.  Τις επόμενες ημέρες  θα αποσταλεί  e-mail επιβεβαίωσης εγγραφής. 
Αν δεν λάβετε στο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα επιβεβαίωση εγγραφής στο e-mail που έχετε δηλώσει , παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.
Ακυρώσεις συμμετοχών γίνονται δεκτές μέχρι 6/02/2016, ένα μήνα πριν την διοργάνωση.

γ. Με μετρητά, ταυτόχρονα με την αυτοπρόσωπη εγγραφή σας στο γραφείο μαραθωνίου καθημερινά από ώρα 09:00 έως 14:30 και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών: Παρασκευή 4.03.16 και Σάββατο 5.03.16.
Το Κέντρο Εγγραφών θα λειτουργήσει στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ναυπλίου (δίπλα στο Κολυμβητήριο).

        8. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.
Οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στους συμμετέχοντες όλων των αγώνων δρόμου της διοργάνωσης σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ κατά τη διάρκεια του αγώνα τα οποία οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
Συστήνεται σε όλους τους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και ειδικότερα σε όσους είναι άνω των 35 ετών σε καρδιολογικό έλεγχο.
Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για τον κάθε συμμετέχοντα διότι όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους υπογράφοντας τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση η οποία συμπεριλαμβάνεται στην έντυπη ή ηλεκτρονική Δήλωση Εγγραφής για τον κάθε ένα αγώνα της διοργάνωσης. 
Κατά τη διάρκεια του αγώνα προσωπικό Ιατρικών Υπηρεσιών και  Πρώτων Βοηθειών θα βρίσκεται στην περιοχή εκκίνησης-τερματισμού αλλά και σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε επείγοντος ιατρικού περιστατικού με την παροχή πρώτων βοηθειών.
 
      9. ΣΤΑΘΜΟΙ  ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
·        Κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων, αρχής γενομένης από το 5ο χλμ.
·        Εμφιαλωμένο νερό διατίθεται στους συμμετέχοντες στην εκκίνηση, τον τερματισμό καθώς και ανά 2,5χλμ. μετά το 5ο χλμ.
·        Επιπλέον, διατίθενται ισοτονικά ποτά στους συμμετέχοντες στην εκκίνηση, τον τερματισμό καθώς και ανά 5χλμ. μετά το 10ο χλμ.
·        Στη διαδρομή και από το 5ο χλμ. και μετά – και ανά 5χλμ. – υπάρχει δυνατότητα παροχής προσωπικών ποτών και συμπληρωμάτων από συνοδευτικά των συμμετεχόντων πρόσωπα.
       10. ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Ανά δύο χιλιόμετρα των αγωνιστικών διαδρομών του Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης. Σε κάθε χιλιόμετρο του αγώνα των 5 Χλμ. θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.


       11. ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
Το χρονικό όριο τερματισμού για τον Μαραθώνιο δρόμο είναι οι 6 ώρες από την προγραμματισμένη ώρα Εκκίνησης, 09:00 (οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον Μαραθώνιο μέχρι τις 15:00). Προσοχή: Οι αγωνιζόμενοι στον Μαραθώνιο θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την πρώτη στροφή του αγώνα στις 3 ώρες ( 12:00).
Για τον Ημιμαραθώνιο δρόμο, χρονικό όριο είναι οι 3 ώρες  από την προγραμματισμένη ώρα Εκκίνησης, 09:05 (οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον Ημιμαραθώνιο μέχρι τις 12:05).
Για τον αγώνα δρόμου τον 5 χλμ. το χρονικό όριο είναι η 1 ώρα (οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον αγώνα των 5 Χλμ. μέχρι τις 13:00).

       12. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
     12.1 Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση
Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση όλων των αγώνων της διοργάνωσης (εκτός του αγώνα των 2,5 Χλμ Κοινωνικής Προσφοράς) καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει επίσημη εταιρεία χρονομέτρησης. Για τον λόγο αυτό, όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς στον Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο δρόμο καθώς και των 5χλμ. θα πρέπει να φέρουν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών.
Τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων θα υπάρχουν:
·        Για τον Μαραθώνιο δρόμο: στην εκκίνηση και στον τερματισμό. Επίσης, οι δρομείς θα έχουν ενδιάμεσους χρόνους και σημεία ελέγχου κατά μήκος της διαδρομής και στα ακραία σημεία της. (Βλέπετε την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων στα αποτελέσματα του 2015 www.nafpliomarathon.gr)
·        Για τον Ημιμαραθώνιο δρόμο: στην εκκίνηση και στον τερματισμό. Επίσης, οι δρομείς θα έχουν ενδιάμεσους χρόνους και σημεία ελέγχου κατά μήκος της διαδρομής και στα ακραία σημεία της. (Βλέπετε την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων στα αποτελέσματα του 2015 www.nafpliomarathon.gr)
·        Για τα 5χλμ.: στην εκκίνηση, στον τερματισμό και στα 2,8 Χλμ, (βλέπετε την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων στα αποτελέσματα του 2015 http://nafpliomarathon.gr/site/gr/apotelesmata ).

               12.2 Αποτελέσματα
Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται στο διαδίκτυο μετά τη λήξη των αγώνων. Τυχόν ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν εντός πέντε ημερολογιακών ημερών από την ημέρα ανάρτησης των αποτελεσμάτων στο Website της διοργάνωσης.
Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται εντός δέκα εργάσιμων ημερών από την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.
Στα 2,5 Χλμ. θα υπάρχουν αποτελέσματα για τους τρείς πρώτους νικητές και τις τρείς πρώτες νικήτριες καθώς και για τις κατηγορίες των σχολείων.
Όλοι οι συμμετέχοντες στα 2,5 χλμ. θα καταγράφουν αλφαβητικά και θα πάρουν ηλεκτρονικά το δίπλωμα τους.
      13. ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Τόπος: Ναύπλιο – Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο.
Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας:
Παρασκευή 4.03.16 και Σάββατο 5.03.16  από τις 09:00 – 20:00.
Οι συμμετέχοντες οφείλουν να παραλάβουν αποκλειστικά από το Κέντρο Εγγραφών τον αριθμό συμμετοχής τους, το chip χρονομέτρησης (μόνο για τους αγώνες Μαραθωνίου –ΗμιΜαραθωνίου και 5 χλμ.) και το υπόλοιπο υλικό της διοργάνωσης.




Για την Οργανωτική Επιτροπή


Ο Πρόεδρος

  
Δημήτρης Κωστούρος
Δήμαρχος Ναυπλιέων