17/3/18

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα 'Από τον Ιπποκράτη στις επώνυμες αθλητικές διοργανώσεις'

Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων, «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» και ο Δήμος Λαρισαίων, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα 'Από τον Ιπποκράτη στις επώνυμες αθλητικές διοργανώσεις' όπου και παρουσιάστηκαν στοιχεία από το έργο του Ιπποκράτη τα οποία αναφέρονται στην ευεργετική επίδραση της άσκησης του σώματος στην υγεία και στη σημασία της ισορροπίας ανάμεσα στη διατροφή και την άσκηση. 
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις επώνυμες αθλητικές διοργανώσεις, ένας τομέας που αναπτύσσεται εν μέσω κρίσης και εν κατακλείδι παρουσιάστηκαν αποτελέσματα έρευνας αλλά και διερεύνησης παραγόντων που επηρεάζουν και συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη μέσα από τον «Ιπποκράτειο αγώνα δρόμου» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Λάρισα.
Την αρχή έκανε ο κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας που είναι πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα». Μίλησε για το έργο του Ιπποκράτη κάνοντας μια αφήγηση για την άσκηση του σώματος. Είπε μεταξύ άλλων πως «με το όνομα του Ιπποκράτη, έχουν φθάσει σε εμάς περίπου 60 έργα γραμμένα στην Ιωνική διάλεκτο. 
Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο κ. Κωνσταντίνος Αλεξανδρής, καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εκείνος στάθηκε στον οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό αντίκτυπο των επώνυμων αθλητικών διοργανώσεων μικρής κλίμακας ως «μια Ανεξερεύνητη Ευκαιρία στην Ελλάδα της Οικονομικής Κρίσης». 
Εν τέλει ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, υπ. διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αποστόλης Γούλας, μίλησε για το νέο μοντέλο ανάπτυξης αναφερόμενος στην περίπτωση του Ιπποκράτειου Αγώνα Δρόμου στη Λάρισα
«Για τις ανάγκες της παρούσας έρευνας, αλλά και της διερεύνησης των παραγόντων εκείνων που επηρεάζουν και συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη μέσα από τους αγώνες δρόμου, πραγματοποιήθηκε μελέτη σε αθλητές που έλαβαν μέρος στον «Ιπποκράτειο» αγώνα δρόμου ο οποίος πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πόλη της Λάρισας. Συγκεκριμένα, μετά από έρευνα, οι επιστημονική ομάδα κατέληξε σε κρίσιμα συμπεράσματα σχετικά με την επίδραση που έχει η συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση στην τοπική οικονομία και στον τουρισμό της πόλης της Λάρισας αλλά και της ευρύτερης περιοχής».