13/12/14

Σπάρταθλον 2015


"ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ"Διεθνής Ιστορικός Αγώνας Υπεραποστάσεων 
ΑΘΗΝΑ - ΣΠΑΡΤΗ 246 χλμ
25 - 26 Σεπτεμβρίου 2015

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου.

Η σελίδα αυτή σχεδιάστηκε για να σας προσφέρει όλες τις πληροφορίες που μπορεί να χρειαστείτε για τον αγώνα, την ιστορία του, την διαδρομή, στατιστικά, φωτογραφίες, videο και όλες τις πληροφορίες συμμετοχής.

Στις σελίδες θα βρείτε τα τελευταία νέα του Διεθνή Συνδέσμου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ (I.S.A.) και στοιχεία επικοινωνίας με τα γραφεία μας και τους αντιπροσώπους μας ανά τον κόσμο.
Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα.

Το 1984 ιδρύθηκε ο Διεθνής Σύνδεσμος «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», ο οποίος από τότε μέχρι σήμερα διοργανώνει ανελλιπώς τον αγώνα κάθε Σεπτέμβρη. Η επιλογή του μήνα αυτού έγινε, διότι τότε τοποθετεί χρονικά ο Ηρόδοτος την αποστολή του Φειδιππίδη στην Σπάρτη.


Όροι & Προυποθέσεις Αγώνα ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2015

Παρακαλούμε πολύ να διαβάσετε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τις παρακάτω αναγραφόμενες οδηγίες/συστάσεις, διότι για να ενεργοποιηθεί η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ θα πρέπει προηγουμένως να τις «αποδεχτείτε».

1. ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ έχει κάθε έμπειρος, υγιής και καλά εκπαιδευμένος δρομέας ο οποίος έχει συμπληρώσει την ηλικία των 18 ετών. Οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν πλήρη και προσωπική ευθύνη για την κατάσταση της υγείας τους. Κάθε συμμετέχων θα πρέπει προηγουμένως να κάνει εγγραφή και να έχει την επίσημη αποδοχή του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ (Δ.Σ.Σ).
Οδηγίες αλλά και νομικά δεσμευτικές δηλώσεις μπορούν να δοθούν στους συμμετέχοντες μόνο από τον διοργανωτή Δ.Σ.Σ και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό του. Αν οι οδηγίες δεν τηρούνται από κάποιους συμμετέχοντες ή υποστηρικτές τους και αυτό διαταράσσει την ομαλή εξέλιξη του αγώνα ή θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των άλλων συμμετεχόντων, ο διοργανωτής έχει το δικαίωμα να αποκλείσει τους εν λόγω συμμετέχοντες. Η τήρηση των κανόνων, υποδείξεων και οδηγιών που περιέχονται στην παρούσα πρόσκληση, συνιστούν άμεση συμβατική υποχρέωση του συμμετέχοντα αθλητή.

2. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα "ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2015" έχουν οι δρομείς/αθλητές που πληρούν μια τουλάχιστον από τις παρακάτω προϋποθέσεις (ΟΡΙΑ) :
α) Να έχουν τερματίσει αγώνα ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ εντός 36.00 ωρών.
β) Να έχουν φθάσει κατά τη διάρκεια αγώνα ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ στο Σ/Ε 52 (Νεστάνη) εντός 24.30 ωρών χωρίς να έχουν τελικά τερματίσει τον αγώνα.
γ) Να έχουν τερματίσει αγώνα 100 χλμ εντός 10.30 ωρών. ***
δ) Να έχουν τερματίσει τον ΟΛΥΜΠΙΟ δρόμο Αρχ.Νεμέα-Ολυμπία εντός 28.00 ωρών.
ε) Να έχουν καλύψει απόσταση τουλάχιστον 180χλμ οι άνδρες ή 170χλμ οι γυναίκες σε αγώνα 24.00 ωρών.
ζ) Να έχουν καλύψει απόσταση τουλάχιστον 280 χλμ οι άνδρες ή 260χλμ οι γυναίκες σε αγώνα 48.00 ωρών.
η) να έχουν τερματίσει αγώνα non stop 200-220χλμ εντός 29.00 ωρών οι άνδρες ή 30.00 ωρών οι γυναίκες.*****
θ) Να έχουν τερματίσει αγώνα non stop μεγαλύτερο των 220χλμ ( σε αυτή την περίπτωση εντάσσεται και το Badwater) εντός 41.00 ωρών οι άνδρες ή 43.00 ωρών οι γυναίκες.
ι) Να έχουν τερματίσει αγώνα 100 μιλίων εντός 22.30 ωρών οι άνδρες ή 24.00 ωρών οι γυναίκες.
κ) Να έχουν τερματίσει τον ΕΥΧΙΔΕΙΟ ΑΘΛΟ εντός 12.30 ωρών οι άνδρες ή 13.00 ωρών οι γυναίκες.
λ) Να έχουν τερματίσει τον αγώνα RODOPI ADVENDURUN εντός 33.00 ωρών οι άνδρες ή 34.30 ωρών οι γυναίκες.
Οι αθλητές θα πρέπει να έχουν πετύχει τα παραπάνω ΟΡΙΑ εντός των ετών 2013/2014/2015.
***ΠΡΟΣΟΧΗ: Από το επόμενο έτος 2016 το ΟΡΙΟ πρόκρισης σε αγώνα 100 χλμ για τους άνδρες θα είναι 10.00 ώρες, ενώ παραμένει στις 10.30 ώρες για τις γυναίκες.
*****ΠΡΟΣΟΧΗ: Από το 2016 το ΟΡΙΟ πρόκρισης των 200-220 χλμ θα είναι 28.00 ώρες για τους άνδρες και 29.00 ώρες για τις γυναίκες

3. ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Οι ενδιαφερόμενοι αθλητές θα πρέπει να αποστείλουν στον Δ.Σ.Σ. αποδεικτικό Πιστοποιητικό από τον Οργανωτή του αγώνα ή από το Αθλητικό Σωματείο στο οποίο ανήκουν και στο οποίο θα βεβαιώνεται τουλάχιστον μία από τις παραπάνω αναφερόμενες Προϋποθέσεις Συμμετοχής.

4. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα ξεκινήσει την 15η Ιανουαρίου και θα λήξει την 28η Φεβρουαρίου 2015.
ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ.

5. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗΣ
Ο αθλητής θα συμπληρώνει την ηλεκτρονική ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ που θα συνοδεύεται από το πιστοποιητικό-βεβαίωση της επίδοσής του. Το ΄΄ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ΄΄ αμέσως θα του στείλει ηλεκτρονικά (με email) ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ της αίτησης.
Υστερα από τον έλεγχο των πιστοποιητικών :
α) Οι αθλητές-αθλήτριες που έχουν επίδοση κατά τουλάχιστον 20% καλύτερη σε ένα από τα ΟΡΙΑ της παραπάνω παραγράφου 2 (π.χ. να έχουν επιτύχει χρόνο καλύτερο των 22.24 ωρών στον Ολύμπιο δρόμο ή να έχουν καλύψει σε αγώνα 24.00 ωρών τουλάχιστον 216 χλμ οι άνδρες και 204 χλμ οι Γυναίκες), θα γίνονται αυτομάτως ΚΑΤ΄ ΑΡΧΗΝ δεκτοί και θα ακολουθεί η διαδικασία προκειμένου να γίνει η ανάρτηση της συμμετοχής τους στην Ιστοσελίδα του ΄΄ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ΄΄.
Προσοχή
ειδικότερα για την περίπτωση των 100 χλμ (κατηγορία ΑΝΔΡΩΝ) και προκειμένου να ενταχθεί άνδρας αθλητής στην ομάδα των αθλητών που γίνονται αυτομάτως δεκτοί, απαιτείται χρόνος καλύτερος των 8.00 ωρών.
β) Μετά το κλείσιμο της περιόδου των εγγραφών και εφ΄όσον το ΣΥΝΟΛΟ των αθλητών που έχουν επιτύχει ΟΡΙΑ δεν υπερβαίνει τους 390, τότε γίνονται όλοι ΚΑΤ΄ΑΡΧΗΝ δεκτοί. Αν το σύνολο υπερβαίνει τους 390, τότε θα γίνει κλήρωση μεταξύ των αθλητών (εκτός αυτών που έχουν ήδη γίνει δεκτοί λόγω του +20%), ώστε να καλυφθεί ο αριθμός των 390. Οσοι δεν συμπεριληφθούν με αυτές τις διαδικασίες στους ΚΑΤ΄ΑΡΧΗΝ δεκτούς, μπαίνουν σε ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ κατά τη σειρά που θα κληρωθούν. Η κλήρωση θα γίνει σε ειδική γι αυτό ΑΝΟΙΚΤΗ συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΄΄ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ΄΄ που θα λάβει χώρα στα γραφεία του Συνδέσμου(οδός Κόδρου 7) εντός του Μαρτίου 2015 σε μέρα και ώρα που θα ανακοινωθούν στην Ιστοσελίδα του Συνδέσμου.
Αθλητές της παρούσας παραγραφου (5β) που για οποιοδήποτε λόγο (είτε κληρώθηκαν είτε όχι) δεν θα συμμετάσχουν τελικά στον αγώνα, την επόμενη χρονιά 2016 θα μπουν στην κληρωτίδα με ΔΙΠΛΟ κλήρο.
Οσοι αθλητές γίνουν ΚΑΤ΄ΑΡΧΗΝ δεκτοί ( αυτό ισχύει τόσο για την παράγραφο 5α όσο και για την 5β) θα λάβουν ηλεκτρονικά μια ΠΡΩΤΗ απάντηση αποδοχής που θα συνοδεύεται από την ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (Entry Form). Η καταβολή των χρημάτων για το παράβολο συμμετοχής στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ καθώς και η αποστολή της συμπληρωμένης ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (ηλεκτρονική αποστολή) μαζί με πρόσφατη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου, θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι τις 31 Μαίου 2015.
Μόλις το παράβολο συμμετοχής μαζί με την ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (Entry Form) και τα λοιπά δικαιολογητικά παραλαμβάνονται από το "ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ", το όνομα του αθλητού και ο Αριθμός Αγώνα του θα αναρτώνται στην επίσημη Ιστοσελίδα του Συνδέσμου (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-Συμμετέχοντες). Η ανάρτηση αυτή οριστικοποιεί και την συμμετοχή του αθλητή στον αγώνα.
Οσοι εκ των αθλητών ΔΕΝ εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους μέχρι τη 31η Μαίου 2015 θεωρούνται αυτομάτως εκτός αγώνα και οι θέσεις τους θα καλύπτονται κατά σειρά προτεραιότητας από τη ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ.

6. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το Παράβολο συμμετοχής των μονίμως διεμένοντων στην Ελλάδα Ελλήνων αθλητών είναι
200€ πληρωτέο στον Διεθνή Σύνδεσμο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, με κατάθεση στο λογ/σμό της ALPHA BANK : IBAN : GR56 0140 1200 1200 0200 2010 931.
Το Παράβολο περιλαμβάνει: Το δικαίωμα συμμετοχής, διατροφή στη διάρκεια του αγώνα και μετακινήσεις όπου και όταν χρειασθεί και δωρεάν συμμετοχή του αθλητή στη δεξίωση της τελετής απονομής μεταλλίων.
Σημειώνεται ότι ο Δ.Σ. ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ παρέχει ως προσφορά στους συμμετέχοντες αθλητές την διαμονή τους σε ξενοδοχείο επιλογής του Δ.Σ.Σ., με πλήρη διατροφή για μία ή δύο διανυκτερεύσεις στην Σπάρτη.

7. ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ
Ο διοργανωτής δεν είναι υπεύθυνος για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας του συμμετέχοντα αθλητή κατά την διάρκεια του αγώνα. Εναπόκειται στον συμμετέχοντα να βεβαιωθεί ότι αυτός /αυτή είναι σε καλή υγεία.
Ο συμμετέχων πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του δικού του εξοπλισμού σύμφωνα με τους κανονισμούς. Ο διοργανωτής δεν ευθύνεται για την απώλεια σε τιμαλφή, ρούχα ή εξοπλισμό.
Ο διοργανωτής αποποιείται κάθε ευθύνης για ζημιές που μπορεί να προκύψουν, επειδή ένας συμμετέχων εμποδίζεται από νομικούς κανονισμούς και / ή κυβερνητικές διαταγές, να συμμετάσχει στην εκδήλωση.
Συνιστάται στους συμμετέχοντες να έχουν ασφάλιση με κάλυψη η οποία να περιλαμβάνει την επιστροφή του αθλητή σε περίπτωση ασθένειάς του στο τόπο διαμονής του.

8. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΩΝ
Οι συμμετέχοντες αποδέχονται ότι τα προσωπικά δεδομένα τους μπορούν να παρέχονται σε τρίτους για τους σκοπούς της Χρονομέτρησης, σύνταξης καταλόγου Αποτελεσμάτων, καθώς και τη δημοσίευση αυτών στο διαδίκτυο.
Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα του συμμετέχοντα που προβλέπονται στο πλαίσιο της διαδικασίας εγγραφής, θα αποθηκεύονται και θα χρησιμοποιούνται για σκοπούς που συνδέονται αποκλειστικά με την διεκπεραίωση του αγώνα και μόνο, ιδίως όσον αφορά στα στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη διαδικασία πληρωμής. Με την εγγραφή ο συμμετέχων συμφωνεί ότι δεδομένα του/της είναι αποθηκευμένα για το σκοπό αυτό.
Οι συμμετέχοντες συμφωνούν και συναινούν ότι οι φωτογραφίες, το έτος γέννησης, η θέση τερματισμού (αποτελέσματα), υλικό βίντεο και συνεντεύξεις που έγιναν σε σχέση με τον αγώνα, μπορούν να μεταδοθούν και να δημοσιευθούν σε τηλεόραση, διαδίκτυο, ραδιόφωνο, εφημερίδες, έντυπα, βιβλία και αναπαραγωγές φωτογραφιών, χωρίς καμία οικονομική απαίτηση του συμμετέχοντα.

9. ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ – ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2015
Σε περίπτωση ακύρωσης της εκδήλωσης ή αδυναμίας έναρξης του αγώνα για λόγους ανωτέρας βίας επί των οποίων οι διοργανωτές δεν έχουν κανέναν έλεγχο ( όπως κακές καιρικές συνθήκες, απεργίες, αποκλεισμός δρόμων, κυβερνητικές απαγορεύσεις κ.λ.π ), ο συμμετέχων δεν έχει δικαίωμα να διεκδικήσει την επιστροφή του παραβόλου συμμετοχής ή αναλογική αποζημίωση για άλλες δαπάνες του, όπως έξοδα μετακίνησης ή έξοδα διαμονής.

10. ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ
Οι αθλητές που έχουν την ετήσια αθλητική βεβαίωση μπορούν να τη στείλουν μαζί με τα λοιπά δικαιολογητικά τους. Οσοι δεν έχουν, καλούνται να την προμηθευτούν με ημερομηνία εντός της τελευταίας τριμηνίας πριν τον αγώνα. Αθλητής χωρίς ιατρική βεβαίωση ΔΕΝ μπορεί να λάβει μέρος στον αγώνα.

11. ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ
Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής του αιτούντος, ανεξαρτήτως λόγου και αιτίας, το καταβληθέν χρηματικό ποσό της Συμμετοχής, ΔΕΝ επιστρέφεται ή πιστώνεται. Μεμονωμένες Αιτήσεις Συμμετοχής Δρομέων/Αθλητών προερχομένων από Ιαπωνία και Γερμανία ΔEN γίνονται δεκτές. Παράκληση οι ενδιαφερόμενοι να απευθυνθούν στα τοπικά γραφεία του Σπάρταθλον (οι διευθύνσεις αναγράφονται στο μενού ”Επικοινωνία” της Ιστοσελίδας μας). Για περαιτέρω διευκρινήσεις μπορείτε να ανατρέξετε στις συχνές ερωτήσεις.

12.ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ
Με βάση τα μέχρι τώρα στατιστικά στοιχεία και λόγω του μεγάλου αριθμού ενδιαφερομένων αθλητών, ο Δ.Σ.Σ. περιορίζει τις συμμετοχές ως ακολούθως :
Ιαπωνία 60, Γερμανία 45, Ελλάδα 60.
Λοιπές χώρες : 25.
Εφ΄όσον κάποια χώρα εκπροσωπείται από ένα μόνον αθλητή, αυτός μπορεί, κατά την κρίση του ΔΣ του "ΣΠΑΡΤΑθΛΟΝ", να γίνει αυτόματα δεκτός χωρίς να ενταχθεί στη διαδικασία της κληρώσεως.
Το ΔΣ του "ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ" διατηρεί το δικαίωμα να εντάξει στον αγώνα εκτός της παραπάνω διαδικασίας έναν περιορισμένο αριθμό αθλητών υπό την προυπόθεση φυσικά ότι έχουν επιτύχει κάποιο ΟΡΙΟ συμμετοχής.
Αθλητές οι οποίοι έχουν συμμετάσχει 5 φορές στον αγώνα και δεν έχουν καταφέρει να τερματίσουν ούτε μία φορά, δεν θα γίνονται πλέον δεκτοί.


Δ.Σ. ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ


Περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα
http://www.spartathlon.gr/