4/12/14

Μια βραδιά για τον 3ο Νυχτερινό Ημιμαραθωνίο Θεσσαλονίκης


Μια όμορφη βραδιά και ένα μεγάλο «ευχαριστώ»
στους Συντελεστές και τους Φορείς
του 3ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης

Με μια ακόμη υπέροχη βραδιά, αφιερωμένη στους φορείς και στους ανθρώπους που συνέβαλαν στη μοναδική επιτυχία του 3ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, έπεσε και τυπικά την Τρίτη (02/12) στο ξενοδοχείο «Grand Hotel Palace» η αυλαία της διοργάνωσης, η οποία έβγαλε στους δρόμους ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη –και όχι μόνο πριν από ενάμιση μήνα.

Παράλληλα, όμως, μέσα από την εορταστική εκδήλωση του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου της 18ης Οκτωβρίου, στην οποία η Οργανωτική Επιτροπή τίμησε τους Συντελεστές και τους Θεσμικούς Φορείς Υποστήριξης της διοργάνωσης, δόθηκε το έναυσμα και για το επόμενο μεγάλο ραντεβού, τον επετειακό 10ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Απριλίου 2015 και αναμένεται με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γενικός Γραμματέας του Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων, Γιάννης Ποδιώτης, ο οποίος τόνισε: «Πάνω από 15.000 δρομείς κάθε ηλικίας δήλωσαν συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση, που ήταν μια γιορτή για την πόλη και άφησε τη σφραγίδα της, αφού η επιτυχία της συζητήθηκε για πολύ καιρό. Ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος είναι πλέον το τρίτο μεγαλύτερο και μαζικότερο αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα, πίσω από το Μαραθώνιο της Αθήνας και το Μαραθώνιο ‘Μέγας Αλέξανδρος’. Αυτό οφείλεται σε όλους εσάς, τους υποστηρικτές του».

Ως εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Αντιδήμαρχος Κινητοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ανέφερε: «Αυτή η διοργάνωση είναι μία από τις πολύ λίγες περιπτώσεις που κάθε φορά περιμένουμε με τη βεβαιότητα ότι θα είναι ακόμα πιο λαμπερή και επιτυχημένη από την προηγούμενη. Σε αυτό το κατόρθωμα έχουν μερίδιο οι διοργανωτές, αλλά και όλοι όσοι συμμετέχουν. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει να είναι κοντά σ’ αυτή τη γιορτή, η οποία επιστρέφει ένα σημαντικό όφελος στην πόλη».

Ο κ. Ζέρβας παρέλαβε από τα χέρια του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργου Ορφανού, την τιμητική πλακέτα που απονεμήθηκε στο Δήμο Θεσσαλονίκης για τη συμμετοχή του στη διοργάνωση του 3ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης.

Εκ μέρους των συνολικά 15.449 δρομέων που εγγράφηκαν στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο και στο Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., μίλησε η μαραθωνοδρόμος πρωταθλήτρια του Τρίτωνα Θεσσαλονίκης, Δήμητρα Ιορδανίδου«Το αγωνιστικό επίπεδο ήταν φέτος πολύ υψηλό και ο αγώνας έμοιαζε πολύ με το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Με την καλή φήμη που έχει δημιουργήσει η συμμετοχή αξιόλογων αθλητών και η πολύ καλή οργάνωση, είναι βέβαιο ότι το 2015 θα έχουμε ακόμα υψηλότερο επίπεδο και ακόμα σπουδαιότερες συμμετοχές πρωταθλητών. Τα λέμε του χρόνου και πάλι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης!»

Παίρνοντας το λόγο, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, υπογράμμισε: «Ήμουν Υφυπουργός Αθλητισμού όταν άρχισε να καλλιεργείται η ιδέα του Μαραθωνίου ‘Μέγας Αλέξανδρος’ το 2006, γι’ αυτό και νιώθω ότι έχω ένα μικρό μερίδιο από όσα έχει πετύχει ο συγκεκριμένος αθλητικός θεσμός. Συμμετείχα ενεργά στον αγώνα της 18ης Οκτωβρίου, έτρεξα και το χάρηκα. Όλα όσα πετυχαίνει ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος αντανακλούν στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία την ερχόμενη χρονιά. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους».

Αμέσως μετά, ο γενικός διευθυντής της διοργάνωσης, Δρόσος Χριστόπουλος, έκανε τον απολογισμό του μεγάλου νυχτερινού πάρτυ δρόμου της 18ης Οκτωβρίου: «Είναι ένα μικρό θαύμα το να πλημμυρίζουν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης 15.000 άνθρωποι. Μέσα σε μόλις τρία χρόνια, ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος έχει ήδη πετύχει πολλά. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι μας στήριξαν και στηρίξαμε 33 ιδρύματα, τα οποία μέσα από το κοινωνικό έργο που επιτελούν ώθησαν τον κόσμο στον αθλητισμό. Αυτή η διοργάνωση είναι ανοιχτή για όλους και μας έδωσε ξεχωριστή ικανοποίηση η συμμετοχή των ΑμεΑ, που μας έδειξαν με το παράδειγμά τους ότι αν εκείνοι μπορούν να συμμετέχουν, εμείς επιβάλλεται να συμμετέχουμε.

Έχουμε εντοπίσει σημεία που χρήζουν βελτίωσης και πάνω σε αυτά θα δουλέψουμε ενόψει της διοργάνωσης του επετειακού 10ου Διεθνούς Μαραθωνίου ‘Μέγας Αλέξανδρος’. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δώσουμε στην προσέλκυση ακόμη περισσότερων δρομέων από το εξωτερικό, με ό,τι αυτό σημαίνει για την πόλη μας και τη χώρα μας

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που η αίθουσα, αυτήν εδώ τη βροχερή Τρίτη, είναι ασφυκτικά γεμάτη από όλους τους φορείς, θεσμικούς και εθελοντικούς, καθώς και τους χορηγούς μας, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχημένη διεξαγωγή της διοργάνωσης. Διότι, απλούστατα, αυτή η διοργάνωση τους ανήκει. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που με κάνει αισιόδοξο για την πορεία της τα επόμενα χρόνια».

Μετά την προβολή του επίσημου βίντεο του 3ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, το οποίο επιμελήθηκε η TV100, έγινε η βράβευση της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης για την εξαιρετική ζωντανή κάλυψη της διοργάνωσης για άλλη μια χρονιά.

Στη συνέχεια το μέλος του ΔΣ του Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων και της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιώργος Σαμψούρης, τίμησε τους φορείς υπό την αιγίδα των οποίων πραγματοποιήθηκε η διοργάνωση της 18ης Οκτωβρίου: Τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την AIMS, τον Οργανισμό «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και τη Δ.Ε.Θ.  HELEXPO.

Ακολούθησε η ξεχωριστή στιγμή της βράβευσης των 33 συνεργαζόμενων Φορέων Κοινωνικής Προσφοράς (Ε.Λ.Ε.Π.Α.Π., Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Δεσμός, Σύλλογος Συνδρόμου DOWN Ελλάδος, Α21 Campaign, Λάμψη, Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικώνπαράρτημα ΜακεδονίαςΘράκης, Ορφανοτροφείο Θηλέων «Μέλισσα», Το Άσυλο του Παιδιού, Αμυμώνη, Praksis, Παιδικός Αντιρευματικός Αγώνας, Περπατώ, Κέντρο Ελπίδας «Hope Spot», Καταφύγιο Γυναίκας, Make-Α-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή-Ελλάδος), Το Χαμόγελο του Παιδιού, Ανοιχτή Αγκαλιά, Σωτήρ, ΜΑΖΙ, ΑΡΣΙΣ, Άγιος Στυλιανός - Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης, Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων, Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Θεσσαλονίκης, Δέντρο Ζωής, Α.Σ. Τυφλών «Ήφαιστος», ΒηματίΖΩ, Άλμα Ζωής, Πνοή Ελπίδας, Άγγελοι Γης, Πηγή Ζωής, Κέντρο Ειδικής Αγωγής), τους οποίους ευχαρίστησε θερμά ο κ. Χριστόπουλος, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Η χαρά μας είναι μεγαλύτερη όταν έχουμε εγγραφές δρομέων που δηλώνουν ότι θέλουν να τρέξουν με τις ομάδες των ιδρυμάτων, ώστε να τα ενισχύσουν οικονομικά μέσα από τη συμμετοχή τους. Ελπίζουμε ότι στον επετειακό 10ο Μαραθώνιο ‘Μέγας Αλέξανδρος’ θα έχουμε κοντά μας ακόμα περισσότερα ιδρύματα και πολυπληθέστερες ομάδες. Η διοργάνωση θα κάνει κάθε προσπάθεια, για να στρέψει τους δρομείς στη συμμετοχή μέσω των ομάδων των ιδρυμάτω».

Τις αναμνηστικές πλακέτες στους Φορείς Κοινωνικής Προσφοράς απένειμε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, ενώ εκ μέρους όλων τους μίλησε ο πρόεδρος του παραρτήματος Μακεδονίας - Θράκης του Π.Α.Σ.Π.Α., Γιώργος Αυγουστίδης«Ευχαριστούμε που μας δίνετε την ευκαιρία να συμμετέχουμε στον Ημιμαραθώνιο, αλλά και τη δυνατότητα να ενισχύεται οικονομικά το σωματείο μέσα από αυτόν τον αγώνα. Αξίζει ένα πολύ μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στην Οργανωτική Επιτροπή, καθώς και στους εθελοντές που βοηθούν για να έρθει σε πέρας αυτή η τόσο επιτυχημένη διοργάνωση».

Στη συνέχεια, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε πέντε ξεχωριστές περιπτώσεις δρομέων, των οποίων η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά για τη διοργάνωση και φωτεινό παράδειγμα ζωής για όλους μας: Τον Παραολυμπιονίκη και πρόεδρο του «Περπατώ», Αλέξανδρο Ταξιλδάρη, τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), Νίκο Γούλα, τον παγκόσμιο πρωταθλητή της κωπηλασίας και πρώτο Έλληνα του φετινού υπερμαραθωνίου «Σπάρταθλον», Γιάννη Κουρκουρίκη, την 16χρονη κωφάλαλη Βαλκανιονίκη της κωπηλασίας Σοφία Τσιόλα, καθώς και τον 93χρονο Φώτη Πετρίδη, ο οποίος έτρεξε στο Δρόμο Υγείας 5.000 μ. και ήταν ο γηραιότερος δρομέας της φετινής διοργάνωσης.

Τις βραβεύσεις έκανε η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, η οποία στάθηκε ιδιαίτερα στο παράδειγμα του αιωνίου εφήβου κ. Πετρίδη: «Ο αθλητισμός είναι πραγματικά παράταση νιάτων. Τον κυρ-Φώτη τον ξέρω από τότε που ήμουν μικρό παιδί. Ίσως είναι το απόλυτο παράδειγμα ενός ανθρώπου που έχει δώσει την ψυχή του για τους αθλητικούς χώρους, εκεί όπου δομούνται πραγματικές αξίες. Σ’ ευχαριστούμε, κυρ - Φώτη!»

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Κουρκουρίκης είπε: «Σε κάθε αγώνα που ζω, γιορτάζω πάνω απ’ όλα τη συμμετοχή μου. Όταν μπαίνω στη βάρκα της κωπηλασίας, νιώθω πάντοτε σαν παιδί. Το ίδιο ισχύει και με τον Ημιμαραθώνιο. Εμείς πρέπει να στηρίζουμε πρώτοι απ’ όλους ένα τέτοιο γεγονός που γίνεται μέσα στην ίδια μας την πόλη».

Επιπλέον, ο Νίκος Γούλας υπογράμμισε την αμέριστη στήριξη της ΕΟΣΛΜΑ-Υ προς τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο, αλλά και προς τον Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», ωθώντας τους δρομείς υγείας από όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν μαζικά στις δύο διοργανώσεις και ειδικά στον επερχόμενο επετειακό 10ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

Στην συνέχεια της εκδήλωσης, ο Διευθυντής Μάρκετινγκ της διοργάνωσης, Γιώργος Τζέτζης, αναφέρθηκε στους επιχειρηματικούς συνεργάτες - χορηγούς του 3ου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου, οι οποίοι έφτασαν τους 27 στον αριθμό, περιλαμβάνοντας 19 ανανεώσεις και 8 νέες συνεργασίες.

Τους Χορηγούς της διοργάνωσης (WIND, DHL EXPRESS, IKEA, NOVASPORTS), τους Επίσημους Υποστηρικτές (Carrefour Μαρινόπουλος, Lucozade, Διός, Inter Truck, Sol’s Livardas, Amstel Free, Chiquita, Tonotil, Exposystem) και τους Υποστηρικτές (Ελληνικά Πετρέλαια, Ε.Υ.Α.Θ., Αττομικό Μετρό Α.Ε., Εγνατία Οδός, Grand Hotel Palace, Αδαμίδης Suzuki, Kiku, High 5, Performance Store, Μακεδονικός Χαλβάς, Honeybee Audiovisual, Άθως Security, Alba, Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης «Εκπαιδευτική Παρέμβαση») βράβευσε κατά σειρά ο Γενικός Γραμματέας του Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων, Γιάννης Ποδιώτης.

Παράλληλα, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στους Χορηγούς Επικοινωνίας της διοργάνωσης, που ήταν οι εξής: Τα κανάλια NOVASPORTS, η TV100 και ο FM100, το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5, ο Όμιλος Metromedia (Εφημερίδα Metrosport, Αθλητικό Metropolis 95.5, Zoo Radio 90.8, Velvet 96.8, Republic 100.3), το RunningNews.gr και FitnessPulse.gr, o NOVA ΣΠΟΡ FM η εφημερίδα SPORTDAY, η εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» και το aggelioforos.gr, η εφημερίδα «Δημοκρατία», η ΔΙΟΝ TΗΛΕΟΡΑΣΗ, το XTV, το Voria.gr, το Thestival.gr, το Seleo.gr, το Newsbomb.gr, το RUNNER Magazine, το Stivoz.gr, το Neon.gr, το Soundluster.gr, το Ράδιο ΔΕΘ 104.9, η Εταιρεία InNews και το Άργος Τύπου της Ανατολής.

Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε η βράβευση του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης και των υπόλοιπων θεσμικών φορέων υποστήριξης του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου (Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Υπουργείο Τουρισμού, Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Εξωτερικών, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Περιφερειακή Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας).

Στον επίλογο της εκδήλωσης, τιμήθηκαν όλοι οι θεσμικοί και εθελοντικοί φορείς οι οποίοι με αξιοθαύμαστο ζήλο και αγάπη για τη διοργάνωση και πάνω απ’ όλα με την άριστη τεχνογνωσία που διαθέτουν, συνετέλεσαν σε αυτήν τη μεγάλη επιτυχία: Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Θεσ/νίκης, ΕΟΣΛΜΑ-Υ, Σύνδεσμος Επισήμων Κριτών Στίβου Θεσσαλονίκης, ΑΣΑΕΔ, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Α.Π.Θ., Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, Ολυμπιακό Μουσείο, Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Ν. Θεσσαλονίκης, ΕΚΑΒ, Έλληνες Διασώστες, Σώμα Εθελοντών, Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Ελληνικού Ερ. Σταυρού, Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δ.Θ., Διασωστική Ομάδα Αγίου Παύλου, Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μίκρας, Ομάδα Εθελοντών Διασωστών Χαλκηδόνας, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ξάνθης, Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης και Αντιμετώπισης Καταστροφών Δήμου Θερμαϊκού, ΟΦΚΑ Πολιτικής Προστασίας Ακτής Θερμαϊκού, Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Πανοράματος, Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών-Εθελοντές Καλαμαριάς, Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Θεσσαλονίκης, Ένωση Μοτοσυκλετιστικών Συλλόγων Νομού Θεσσαλονίκης, Ραδιοερασιτεχνική Λέσχη Μακεδονίας, Πρότυπη Ραδιοερασιτεχνική Ομάδα, Ελπίδες - Θυγατέρες της Πηνελόπης (Οικογένεια ΑΧΕΠΑΝΣ), ΕΛΛΕΔΑ, Σ.Ε.Β.Α.Σ.Θ., ΣΔΥ Θεσσαλονίκης, METRISIS, PHYSIO MED.

Τις βραβεύσεις έκαναν ο ταμίας του Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων, Γιάννης Πανανάκης και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τυριακίδης.

Οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού με όλους τους παρευρισκόμενους για την Κυριακή 5 Απριλίου 2015, όταν και θα πραγματοποιηθεί ο επετειακός 10ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις.

Οι εγγραφές για τη μεγάλη γιορτή, η οποία πέραν του αθλητικού, διαθέτει κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό και πάνω απ’ όλα ιστορικό χαρακτήρα, έχουν ήδη ξεκινήσει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www.atgm.gr!

Το γραφείο Τύπου