4/12/14

4oς Αγώνας Δρόμου Μνήμης Μακεδονομάχων


4oς Αγώνας Δρόμου Μνήμης Μακεδονομάχων

Μεσημερίου Έδεσσας

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Ωρα εκκίνησης: 11:30

Ο Σύλλογος Βετεράνων αθλητών στίβου Έδεσσας και το Τοπικό Συμβούλιο του Δ.Δ. Μεσημερίου του Δήμου Έδεσσας διοργανώνουν τον 4ο Αγώνα  Δρόμου Μνήμης Μακεδονομάχων Μεσημερίου μήκους 12 χιλ.,  (με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία του Δημοτικού Διαμερίσματος Μεσημερίου του Δήμου Έδεσσας).

Ο αγώνας θα γίνει προς τιμή και μνήμη των πεσόντων Μακεδονομάχων του Μεσημερίου που έπεσαν σε μάχη στην ίδια διαδρομή.
Η διαδρομή ξεκινά από το Μεσημέρι ακολουθεί το δρόμο για Φλαμουριά και καταλήγει πάλι στην κεντρική πλατεία του Μεσημερίου με συνολικό μήκος περίπου 12 χιλιόμετρα.

Επίσης θα γίνει παράλληλα αγώνας 1500μ για παιδιά έως 15 ετών (1999 και μετά)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
: Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
: 11:30 π.μ.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ

Η εκκίνηση θα γίνει από την Κεντρική πλατεία  του Μεσημερίου θα ακολουθήσει τον επαρχιακό δρόμο προς Φλαμουριά (κυρίως κατηφόρα) και η επιστροφή θα γίνει από τον ίδιο δρόμο με  τερματισμό πάλι στην Κεντρική πλατεία του Μεσημερίου. Όλη η διαδρομή είναι άσφαλτος μήκους 12 χιλ με ανηφοροκατηφόρες και συνολικά υψομετρικά περίπου 200 μ.

ΠΙΝΑΚΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ - ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:

Πινακίδια χιλιομετρικών αποστάσεων θα υπάρχουν ανά 1  χιλιόμετρο, καθώς επίσης και σήμανση με κορδέλες και ειδική μπογιά.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ (ΥΔΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ): 
Σταθμοί ανεφοδιασμού  θα υπάρχουν σε όλο το μήκος της διαδρομής και ανά 3 χιλιόμετρα.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ: 
Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχουν σταθμοί ελέγχου σε 2 κομβικά σημεία της διαδρομής. Όλοι οι αθλητές/τριες οφείλουν να ακολουθήσουν τη σηματοδοτημένη διαδρομή και να φέρουν το νούμερο του αγώνα σε εμφανή σημείο στο σώμα τους. Απαγορεύεται κάθε παρεκτροπή, παράκαμψη και συντόμευση της διαδρομής από αθλητές και αθλήτριες της διοργάνωσης. Μια τέτοια ενέργεια θα έχει σαν αποτέλεσμα την ακύρωση του αθλητή(-τριας)

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ – ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: 
Η διοργάνωση έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε τροποποίηση του κανονισμού ή και της διαδρομής του αγώνα όταν αυτό    κριθεί απαραίτητο και πάντα για την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Κάθε αλλαγή θα γίνεται γνωστή και θα ανακοινώνεται στους αθλητές από τις σχετικές με τον αγώνα ιστοσελίδες .

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΑ: 

Θα υπάρχει κάλυψη από γιατρούς, νοσηλευτές και εκπαιδευμένους εθελοντές.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
Γενική
Ανδρών: 1) Εως 29 χρόνων, 2) 30 – 39ετών, 3) 40 – 49 ετών, 4) 50 – 59 ετών 5) 60 ετών  και άνω
Γυναικών:  1) Έως 34 ετών 2) 35 ετών και άνω
1500μ Παίδων έως 15 ετών

ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ:  
Ανώτατο χρονικό  όριο τερματισμού, ορίζονται οι  2 ώρες, δηλαδή , η 13.30μ.μ.. Μετά από την  ώρα αυτή, οι αθλητές/τριες συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.

ΕΠΑΘΛΑ: θα βραβευθούν με κύπελλα οι πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας καθώς επίσης και της γενικής κατηγορίας. Θα βραβευτούν με μετάλλια οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας,. Μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες  καθώς και ένα μικρό αθλητικό δώρο.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ
:
Το ποσό συμμετοχής ορίζεται στα πέντε (5) ευρώ.

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής ορίζεται η Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 14:00 μ.μ. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις θα γίνουν δεκτές δηλώσεις και την ημέρα του αγώνα αυστηρά έως 1 ώρα πριν την έναρξη. Οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα με επιτυχία. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.

Το ποσό συμμετοχής θα πληρωθεί στη Γραμματεία κατά την παραλαβή των αριθμών.

Για τα παιδιά η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα (Κάντε κλικ για μετάβαση)

Και με την αποστολή της δήλωσης συμμετοχής στο email: xrodif@yahoo.gr
Δήλωση συμμετοχής εδώ.

Στις δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται τα εξής στοιχεία των αθλητών: όνομα, επώνυμο, σύλλογος, ημερομηνία γέννησης, τόπος διαμονής, τηλέφωνο επικοινωνίας, υπογραφή. Ο κάθε αθλητής θα πρέπει να βεβαιώνει ότι τρέχει με δική του ευθύνη και έχει εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.

Δικαίωμα συμμετοχής στα 12 χιλ. έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη ενώ θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή σε άτομα κάτω των 18 θα επιτραπεί με ενυπόγραφη δήλωση του γονέα.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Για δηλώσεις συμμετοχής  στα τηλέφωνα
Γέργης Τρύφων                      6936671000
Γιάντσης Βασίλης                   6932570460

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
Μέσω Θεσσαλονίκης με προορισμό την ΄Έδεσσα, μία απόσταση περίπου 1 ώρας και 20 λεπτών. Στην συνέχεια περνώντας την Έδεσσα, κατευθυνόμαστε προς Φλώρινα, και στρίβουμε αριστερά στο 1 χιλ. στο φανάρι προς Μεσημέρι. Εναλλακτικά παρακάμπτοντας την Έδεσσα από την περιφερειακή προς Άγρα και Φλώρινα στο φανάρι στρίβουμε δεξιά.
Από  Κοζάνη ακολουθώντας την Εθνική Οδό προς Έδεσσα  στρίβουμε στο φανάρι αριστερά για Έδεσσα και αμέσως δεξιά για Μεσημέρι.