16/1/15

Βραβεύθηκαν πρόσωπα και φορείς της 32ης στάσης του Αυθεντικού Μαραθωνίου

Η τελετή βράβευσης προσώπων, φορέων και ομαδικών κατηγοριών που μετείχαν με τον δικό τους τρόπο στον 32ο Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό, έγινε την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου. Παρουσία της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, του Υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου, του Δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, εκπροσώπων του Δήμου και της περιφέρειας, αλλά και ανθρώπων του αθλητισμού τιμήθηκαν άνθρωποι και φορείς που ξεχώρισαν στην 32η στάση της διοργάνωσης.

«Μπορούμε να χαιρόμαστε γιατί η 32η στάση ήταν μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού. Γιορτή ζωής που άξιζε να ζήσει ο καθένας. Η 32η στάση ήταν σημαντικό γεγονός για τον τουρισμό, την οικονομία και τη προβολή της χώρας στο εξωτερικό. Στη διάρκεια του έγιναν σημαντικά ρεκόρ. Ρεκόρ συμμετοχών, διαδρομής, συμμετοχής εθελοντών. Για μας το σημαντικότερο ρεκόρ ήταν αυτό της αλληλεγγύης και της αγάπης, που προέκυψε από το κοινωνικό πρόγραμμα. Πρόγραμμα που απέδωσε μεγάλο ποσό, το οποίο θα πάει σε συνανθρώπους μας, οι οποίοι έχουν ανάγκη. Αυτό είναι το ρεκόρ, που θέλουμε κάθε χρόνο να καταρρίπτουμε», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, στο χαιρετισμό του και συμπλήρωσε: «Όλα όσα έχουμε πετύχει είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού και συνεργασίας. Συνεργασίας με φορείς, συνεργάτες, χορηγούς. Την καλή συνεργασία θα την προασπίσουμε και θα την διευρύνουμε».

Από την πλευρά της η Υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη τόνισε: «Είναι χαρά μου, που βρίσκομαι μαζί σας. Είναι σημαντικό που κάθε χρόνο η διοργάνωση στηρίζεται από όλους τους φορείς. Από αυτή την προσπάθεια δε θα μπορούσε να λείπει το Υπουργείο και ο ΕΟΤ. Ο μαραθώνιος είναι για μας ένας τρόπος επέκτασης της τουριστικής περιόδου. Την προσπάθεια στήριξης του μαραθωνίου την ξεκίνησε ο προκάτοχος μου. Όταν ανέλαβα το υπουργείο έδωσα συνέχεια, γιατί θεώρησα πως είναι κάτι που αξίζει και έτσι πρέπει να γίνει και στο μέλλον». 

Ο τεχνικός διευθυντής του Μαραθωνίου, Βαγγέλης Παπαποστόλου, ο οποίος είχε το ρόλο του παρουσιαστή, έκανε γνωστό πως από το κοινωνικό πρόγραμμα συγκεντρώθηκαν περίπου 500.000 ευρώ. 

Μεταξύ αυτών που βραβεύθηκαν ήταν η ΟΠΑΠ ΑΕ για το κοινωνικό της έργο και την πρωτοβουλία «Διαδρομή προσφοράς», η εφημερίδα Τα Νέα για το ένθετο «Τρέχω», ο παλαιός πρωταθλητής των μεσαίων αποστάσεων Νότης Παπούλιας για την συμμετοχή στον αγώνα παρέα με τους δύο γιούς του. Για τη σημαντική του πρωτοβουλία, βραβεύθηκε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Λυκείου-Γυμνασίου Αυλώνα, που συγκέντρωσε ρουχισμό των δρομέων και τον παρέδωσε στους ανηλίκους των φυλακών Αυλώνα. Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος της ΕΟΣΛΜΑΥ Νίκος Γούλας παρέδωσε το ποσό των 42.000 ευρώ, που συγκεντρώθηκε από τους δρομείς συλλόγου υγείας για κοινωνικούς σκοπούς. 

Η ομοσπονδία τίμησε και αθλητές ΑΜΕΑ, με προβλήματα όρασης, που μετείχαν στην 32η διοργάνωση.

Οι βραβεύσεις
*ΟΠΑΠ ΑΕ για την πρωτοβουλία «Διαδρομή προσφοράς» και το κοινωνικό της έργο.
*Κώστας Χατζής για το συμβολικό χαρακτήρα της συμμετοχής του στη διοργάνωση.
*Η εφημερίδα τα Νέα για την πρωτοβουλία του ένθετου «Τρέχω». Το βραβείο παρέλαβε ο διευθυντής Δημήτρης Μητρόπουλος.
*Η Ομάδα εθελοντών Ανατολή Νέας Ιωνίας για την πολυετή συμμετοχή της στο πρόγραμμα εθελοντισμού του μαραθωνίου. Το βραβείο παρέλαβε ο Κώστας Τσαγκαράκης
*Το ΑΣΑΕΔ 1η νικήτρια ομάδα γενικής κατηγορίας στο μαραθώνιο. Το βραβείο παρέλαβε ο Σπύρος Ανδριόπουλος .
*Η Adidas Running team 2η ομάδα γενικής κατηγορίας στο μαραθώνιο
*Wind running team 3η ομάδα γενικής κατηγορίας στο μαραθώνιο, 1η ομάδα στον αγώνα 10χλμ, 1η η ομάδα στον αγώνα 5χλμ
*Γιατροί χωρίς σύνορα 2η ομάδα στον αγώνα 10χλμ., 2η η ομάδα στον αγώνα 5χλμ
*MDA Runner 3η ομάδα στον αγώνα 10χλμ., 3η η ομάδα στον αγώνα 5χλμ
*Οικογένεια Παπούλια για την συμμετοχή του παλαιού πρωταθλητή Νότη Παπούλια και των δύο γιών του στον αγώνα 5χλμ.
*Για την εθελοντική τους προσφορά στη διοργάνωση βραβεύθηκαν οι :
*Οικογένεια Κωνσταντίνου Νικολάδου για τη συμμετοχή στο εθελοντικό πρόγραμμα
*Η διασωστική ομάδα RSF HELLAS
*Η Ομάδα κρουστών «Λαγοί», που συμμετείχαν στο πρόγραμμα μουσικών συνόλων

Βραβεύθηκαν ακόμη
*Η Γερμανική σχολή Αθηνών 1η νικήτρια ομάδα στην κατηγορία σχολείων στα 10 χλμ. και 2η στα 5χλμ
*Το Κολέγιο Αθηνών για την 1η νίκη στην κατηγορία σχολείων στα 5χλμ
*Το Πολωνικό σχολείο για την 3η νίκη στην κατηγορία σχολείων 5χλμ
*Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου – Γυμνασίου Αυλώνα για την κοινωνική πρωτοβουλία (ανέλαβαν να πλύνουν και να μοιράσουν στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνας ρούχα που άφησαν οι αθλητές στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης)
*Για τη συμβολή τους στο δρομικό κίνημα βραβεύθηκε ο σύλλογος Τέλμησσος Νέας Μάκρης, ο Σύλλογος δρομέων Υγείας Χανίων και ο Σύλλογος δρομέων Υγείας Αγρινίου.
*Ο ΑΠΣ Απόλλων Δυτικής Αττικής βραβεύθηκε για την 1η θέση Συλλόγων Δρομέων στον μαραθώνιο και την 2η στα 10χλμ και 5χλμέτρα.
*Ο ΣΑΦΑΝΣ βραβεύθηκε για την 2η θέση Συλλόγων Δρομέων στον μαραθώνιο
*Ο ΣΔΥ Πειραιά βραβεύθηκε για την 3η θέση Συλλόγων Δρομέων στον μαραθώνιο και την 1η στα 5χλμ και 10χλμέτρα.
*Ο ΣΔΥ Αθήνας βραβεύθηκε για την 3η θέση συλλόγων Δρομέων στα 5χλμ. και 10χλμέτρα
*Πρώτη ομάδα στην κατηγορία γυμναστηρίων ήταν γυμναστήρια HOLMES PLACE με νίκη και στις τρεις αποστάσεις.
*Το Top Gym βραβεύθηκε ως 2ο στα 5χλμ γυμναστηρίων και το ΑΡΕΝΑ ως τρίτο στην ίδια απόσταση. Την 2η θέση στην κατηγορία γυμναστηρίων στα 10χλμ πήρε το Υγεία και Διάπλαση και την 3η το Διάπλαση.