30/3/16

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση "Άσκηση & Υγεία ΙΙΙ"

Την Τρίτη 29 Μαρτίου, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας σε συνεργασία με το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ» και την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργάνωσαν την ημερίδα 'ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΙΙΙ' στο αμφιθέατρο Κατσίγρα, του Τμήματος Ιατρικής στην Πλατεία Ταχυδρομείου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Νίκος Πολιάς, ο οποίος μοιράστηκε με το κοινό τις εμπειρίες του από τα χρόνια του πρωταθλητισμού. Συμμετείχαν στη συζήτηση οι κ. Γιάννης Θεοδωράκης καθηγητής Αθλητικής Ψυχολογίας, κ. Δημ. Σούλας καθηγητής Κλασσικού Αθλητισμού και κ. Αθ. Τζιαμούρτας καθηγητής Βιοχημείας της Άσκησης στα ΤΕΦΑΑ και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Χατζηιωάννου I. επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε θέματα ψυχολογίας στα αγωνίσματα δρόμων, προπονητικής, διατροφής πριν και μετά των αγώνα και προβλημάτων υγείας που μπορεί να προκύψουν στον αγώνα. Την εκδήλωση συντόνιζαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Απόστολος Γούλας και ο καθηγητής Πνευμονολογίας κ. Κων/νος Γουργουλιάνης.

Η διοργάνωση ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ενώ παρευρέθηκαν στην εκδήλωση οι Περιφερειακός Σύμβουλος Αθανάσιος Παιδής, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού Γιώργος Κωσταρόπουλος, Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος πρόνοιας και κοινωνικής πολιτικής Μιχάλης Αναστασίου και ο εκπρόσωπος διοικητού 1ης στρατιάς ταμ/χης Αντρέας Δημουλής.
Ο κ. Νίκος Πολιάς, πρωταθλητής στο Μαραθώνιο.
Ο κ.  Κ. Γουργουλιάνης, δ/ντης της Πνευμονολογικής Κλινικής

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Απόστολος Γούλας.
Ο κ. Δ. Σούλας, καθηγητής κλασικού αθλητισμού.
Ο κ. Ι. Θεοδωράκης καθηγητής Αθλητικής Ψυχολογίας.
Ο κ. Αθ. Τζιαμούρτας καθηγητής Βιοχημείας της Άσκησης στα ΤΕΦΑΑ.
Ο κ. Χατζηιωάννου I. επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Ιατρικής του Π.Θ.