7/3/16

2ος Ημιμαραθώνιος Βόλου - 23ος Δρόμος Υγείας

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΒΟΛΟΥ μαζί με την Διεύθυνση Αθλητισμού Δήμου Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ) και την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Ενότητα Μαγνησίας), διοργανώνουν τον 2ο Ημιμαραθώνιο Βόλου. 

Ο αγώνας θα γίνει το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 στις 17.00 το απόγευμα, με εκκίνηση και τερματισμό την παραλία του Βόλου (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας). Η διαδρομή θα πηγαίνει προς τις Αλυκές και θα επιστρέφει. 

Παράλληλα θα διεξαχθεί ο 23ος Δρόμος Υγείας, για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτου ηλικίας και τα παιδιά, που θα είναι απόστασης 3 χιλιομέτρων. Επίσης θα διεξαχθεί και αγώνας 500 μέτρων για παιδιά ως 12 ετών. Για άλλη μια φορά το σύνθημά μας είναι «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ». Μέσα από αυτούς τους αγώνες, αλλά και τέτοιου είδους εκδηλώσεις οι πολίτες οδηγούνται στον χώρο του αθλητισμού για έναν υγιεινό, αλλά και ξεχωριστό τρόπο ζωής. Όσοι συμμετέχουν, θα διανύσουν μια θαυμάσια διαδρομή, που πραγματοποιείται δίπλα στη θάλασσα, απολαμβάνοντας το όμορφο τοπίο. Επιτυχία ειναι η χαρά της συμμετοχής και του τερματισμού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 17.00 απόγευμα

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ. Εκκίνηση στη παραλία του Βόλου κτίριο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας - μέσω του ποδηλατόδρομου στο Εκθεσιακό Αθλητικό Κέντρο Πεδίο του Άρεως - Πευκάκια - Αλυκές -Άγιος Στέφανος και επιστροφή από την ίδια διαδρομή με τερματισμό στη παραλία του Βόλου.
Δικαίωμα συμμετοχής: Όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη. Η συμμετοχή κάθε αθλητή στον αγώνα συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή εκ μέρους του όλων των όρων της προκήρυξης. Αποδέχονται τυχόν ανάρτηση του ονόματός τους στα αποτελέσματα και σε δελτία τύπου, όπως και οπτικοακουστικού υλικού όπου μπορεί να περιλαμβάνεται η εικόνα τους.

Κόστος εγγραφής 7 ευρώ. Εγγραφές αποκλειστικά και μόνο γίνονται στο λινκ 
https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=0c7bc442e38f9a48b4672f3a6f63f6f7
Το ποσό θα κατατίθεται στον λογαριασμό:

  • Αρ. λογαριασμού : 5612057464406 Τράπεζα Πειραιώς
  • ΙΒΑΝ                     : GR5101726120005612057464406
  • Δικαιούχος            : ΚΥΡΙΑΖΗΣ-ΣΤΟΡΤΟΣ-ΒΟΥΡΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Προσοχή: υπάρχει όριο 600 συμμετοχών. Μόλις συμπληρωθούν οι 600 συμμετοχές, οι εγγραφές θα κλείσουν ανεξαρτήτου ημερομηνίας, και δεν θα γίνουν δεκτές άλλες. Έγκυρες εγγραφές θεωρούνται οι 600 πρώτες που θα έχουν διευθετηθεί οικονομικά. Όσοι θα έχουν κάνει εγγραφή χωρίς πληρωμή, δεν θα μπορούν να μετέχουν πληρώνοντας μετά τη συμπλήρωση των 600 έγκυρων εγγραφών. Οριστικό κλείσιμο των εγγραφών σε περίπτωση που δεν έχουν συμπληρωθεί 600 εγγραφές, Δευτέρα 11 Απριλίου 2016.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. Στους νικητές του Ημιμαραθωνίου θα απονεμηθούν κύπελλα, μετάλλια και τιμητικά διπλώματα, ενώ οι αθλητές θα χωριστούν σε ηλικιακές κατηγορίες ως εξής, με βράβευση για τους 3 πρώτους κάθε κατηγορίας για άνδρες και γυναίκες (οι πρώτοι κάθε κατηγορίας και με κύπελο): Μέχρι 19 ετών, από 20 έως 29 ετών, από 30 έως 39 ετών, από 40 έως 49 ετών, από 50 έως 59 ετών και από 60- 69 ετών και από 70 ετών και άνω. Ηλικιακές κατηγορίες με λιγότερες από 5 συμμετοχές, θα συγχωνεύονται με την αμέσως επόμενη.
Όσοι τερματίσουν θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο ειδικά κατασκευασμένο για τον αγώνα. Η χρονομέτρηση των δρομέων θα γίνεται ηλεκτρονικά με τσιπ χρονομέτρησης, στην εκκίνηση, το σημείο αναστροφής, στον τερματισμό και σε όποιο άλλο σημείο κρίνει η διοργάνωση. Βάση των επίσημων κανονισμών διεξαγωγής αγώνων, θα ακυρώνονται όσοι δεν έχουν καταγεγραμμένο πέρασμα σε έστω έναν σταθμό ελέγχου, εκτός αν αποδειχτεί ότι πρόκειται για σφάλμα του συστήματος.
Στον τερματισμό κάθε γυναίκας θα της δίνεται και μία ανθοδέσμη, όπως καθιερώθηκε με πρωτοτυπία από τον 1ο Ημιμαραθώνιο Βόλου και θα γίνεται σε κάθε διοργάνωση. Ενδεικτικό βίντεο εδώ.

50 ανθοδέσμες, για τις 50 γυναίκες που τερμάτισαν τον 1ο Ημιμαραθώνιο Βόλου
50 ανθοδέσμες, για τις 50 γυναίκες που τερμάτισαν τον 1ο Ημιμαραθώνιο Βόλου και δίνονταν μαζί με το μετάλλιο τερματισμού. Πρωτοτυπία που δεν εφαρμόστηκε ποτέ σε άλλο αγώνα, από τον ΚΛΟΝΤΖΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΝΘΗ-ΦΥΤΑ
Δημοσιεύτηκε από ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΒΟΛΟΥ στις Σάββατο, 23 Μαΐου 2015

Σταθμοί ανεφοδιασμού
: Στην αφετηρία, στον τερματισμό, στο 5ο χλμ, στο σημείο αναστροφής (10,5ο χλμ), και στο 16,5ο χλμ. Στο σημείο αναστροφής (10,5ο χλμ) θα δοθεί στους δρομείς τζελ, και στον τερματισμό θα δοθούν επίσης στους δρομείς προϊόντα-δώρα των χορηγών.

Υποστήριξη Δρομέων: Κατά τη διοργάνωση του αγώνα θα κινείται ασθενοφόρο. Τον αγώνα θα επιβλέπουν εθελοντές, η τροχαία, το Λιμεναρχείο Βόλου, ενώ στον αγώνα θα προσφέρει την πολύτιμη βοήθεια της η Ομάδα Ειδικών Δυνάμεων Διάσωσης Μαγνησίας.
Χρονικό όριο τερματισμού 2 ώρες και 45 λεπτά, με πέρασμα στο μισό του αγώνα - σημείο αναστροφής (10,5ο χιλιόμετρο) έως 1 ώρα και 25 λεπτά. Όσοι βγαίνουν εκτός χρονικού ορίου ή επιθυμούν να μη συνεχίσουν τον αγώνα, θα επιβιβάζονται στα αυτοκίνητα της διοργάνωσης, αλλιώς θα συνεχίζουν με δική τους ευθύνη έχοντας παραδώσει τον αριθμό συμμετοχής.
Χιλιομετρική αρίθμηση των διαδρομών θα υπάρχει ανά χιλιόμετρο.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟ GPS:
Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου είναι η εξής:https://connect.garmin.com/modern/activity/766373806
Μπορείτε να τη δείτε και από Road σε Satellite πατώντας πάνω στο γράφημα, ενώ επίσης μπορείτε να αλλάξειτε το Over Time σε Over Distance για να δείτε τις υψομετρικές ανά χιλιόμετρο.
Επίσης μπορείτε να δείτε και να μελετήσετε τη διαδρομή καταγεγραμένη και από δεύτερο gps:https://www.strava.com/activities/299425037
Ο χορηγός του αγώνα Saucony προσφέρει τους αθλητές που θα αγωνιστούν στον Ημιμαραθώνιο 6 ζευγάρια παπούτσια. Αυτά θα μοιραστούν ως εξής: από ένα ζευγάρι στον πρώτο νικητή και στη πρώτη νικήτρια. Τα υπόλοιπα 4 ζευγάρια θα κληρωθούν μεταξύ όλων των συμμετεχόντων.


ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

ΙΚΕΑ


ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Cyta
ΕΨΑ
ΔΙΟΣ
Saucony
Pharmnet 
RunningNews.gr (χορηγός επικοινωνίας)ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Ζαγοριν
Καρακατσάνης 
Φιλομήλα
Puppets 
Ταμπακιώτης 
Peugeot 
Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν.Μαγνησίας
Aspirina
Κένταυρος (κέντρο αποκατάστασης)
Β.Καραλης
Portaria hotel
Philippos hotel 
Τυπογραφείο Σάμιος

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 
Τροχαία Βόλου
Λιμενικό Σώμα Βόλου 
Οργανισμός Λιμένος Βόλου
ΕΚΑΒ
ΕΠΦΑ (Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας)
Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας (Ομάδα Διάσωσης)
Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΟΛΣΜΑ-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων).
Ισχύουν οι κανονισμοί των επίσημων αγώνων IAAF όπως προβλέπονται.

Διαρκώς με δελτία τύπου θα ανακοινώνονται νέα για τον αγώνα.


Το σάιτ του αγώνα το οποίο θα βγει σε λειτουργία στις 3 Μαρτίου είναι το εξής:www.voloshalfmarathon.gr
Η σελίδα του Ημιμαραθωνίου Βόλου στο facebook είναι εδώ:https://www.facebook.com/Volos-Half-Marathon-Ημιμαραθώνιος-ΒΟΛΟΥ-210151729339781
Η σελίδα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου στο facebook είναι εδώ:https://www.facebook.com/sdyvolou/


ΔΡΟΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 3 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ
Ώρα εκκίνησης 17.10
ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ 3 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ. Εκκίνηση και τερματισμός στη παραλία του Βόλου κτίριο πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο αγώνας θα είναι προς το ΚΤΕΛ ΒΟΛΟΥ ενάμισυ χιλιόμετρο και επιστροφή.
Δικαίωμα συμμετοχής: Όλοι ανεξαρτήτου ηλικίας. Για τους ανήλικους απαιτείται η υπογραφή κηδεμόνα. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη. Η συμμετοχή κάθε αθλητή στον αγώνα συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή εκ μέρους του όλων των όρων της προκήρυξης.
Η συμμετοχή όλων των αθλητών στον Δρόμο Υγείας είναι δωρεάν.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. Θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟ GPS:https://www.strava.com/activities/299849284

Εγγραφές στο λινκ https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=0c7bc442e38f9a48b4672f3a6f63f6f7 με επιλογή για τον αγώνα των 3χλμ . Οι εγγραφές λήγουν με τη συμπλήρωση 400 εγγραφών, αλλιώς θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016. Οι εγγραφές για τους ανήλικους πρέπει να γίνονται αποκλειστικά από τον κηδεμόνα τους.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ. Οι αθλητές, όπως και οι κηδεμόνες ανήλικων που θα τρέξουν στον αγώνα (Ημιμαραθώνιος ή Δρόμος Υγείας) πρέπει να επιβεβαιώσουν στο λινκhttps://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=0c7bc442e38f9a48b4672f3a6f63f6f7 ότι αποδέχονται τους όρους


ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ-ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου θα αναλάβει τη δωρεάν φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση των αγώνων. Το υλικό θα αναρτηθεί στη σελίδα του συλλόγου και σε sites, ενώ οι αγωνιζόμενοι αποδέχονται ότι παραιτούνται από κάθε διεκδίκηση δικαιωμάτων για το υλικό που περιλαμβάνει εικόνες τους.
Υποστήριξη των δρομέων: Τον αγώνα θα επιβλέπουν εθελοντές, η Τροχαία, το Λιμενικό Σώμα. Κατά τη διοργάνωση του αγώνα θα κινείται ασθενοφόρο.
Εγκαταστάσεις για τους αθλητές: Πανεπιστήμιο Βόλου. Η φύλαξη των αντικειμένων των αθλητών γίνεται με δική τους ευθύνη, αν και θα υπάρχει επιτήρηση.
Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για προβλήματα υγείας που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και καρδιολογικό έλεγχο.
Ανανμηνηστικά T-Shirt (Saucony) θα δοθούν στους συμμετέχοντες στον Ημιμαραθώνιο (http://www.runningnews.gr/item.php?id=24539). Αναμνηστικά T-shirts θα δωθούν στους συμμετέχοντες στο Δρόμο Υγείας.

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 500 ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΩΣ 12 ΕΤΩΝ
Ο αγώνας δεν θα είναι ανταγωνιστικός, και έχει ακοπό να αναδειχτεί η χαρά της συμμετοχής. Έτσι δεν θα κρατηθούν αποτελέσματα. Όλα τα παιδιά που θα λάβουν μέρος, θα πάρουν αναμνηστικό. Δεν θα γίνουν προεγγραφές, και τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκονται στη παραλία, στον ευρύτερο χώρο της εκκλησίας Αγ.Κωνσταντίνου στις 17.00. Εκκίνηση του αγώνα στις 17.10.

Η διαδρομή του παιδικόυ αγώνα από gpshttps://www.strava.com/activities/506250963

Πρόγραμμα Αγώνων:

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 (17:00-20:00) Θόλος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Παραλαβή αριθμών για τους συμμετέχοντες από τη περιοχή της Μαγνησίας.
Σάββατο 16 Απριλίου 2016 (13:00-16:00) Θόλος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Παραλαβή αριθμών για όλους τους συμμετέχωντες.
16:50 Συγκέντρωση στην αφετηρία - ενημέρωση αθλητών
17:00 Εκκίνηση Ημιμαραθωνίου Δρόμου
17.10 Εκκίνηση Δρόμου Υγείας 3 χιλιομέτρων από το χώρο του Πανεπιστημίου
17.10 Εκκίνηση παιδικού αγώνα 500 μέτρων από το χώρο εκκλησίας Αγ.Κωνσταντίνου
17.20 - 18.00 Τερματισμοί Δρόμου Υγείας 3 χιλιομέτρων
18.10 - 19.45 Τερματισμοί Ημιμαραθωνίου
19:50  Απονομές
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες και για τους δύο αγώνες:
24210 71770 κ. Κώστας Κυριαζής.
24210 23523 κ.Τρύφωνος Σπύρος κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 με Γκλαβάνη στον Βόλο.
Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν οποτεδήποτε τους όρους της παρούσας προκήρυξης εάν αυτό απαιτηθεί για της ανάγκες διοργάνωσης του αγώνα.

Από την Οργανωτική Επιτροπή

Δείτε ρεπορτάζ και εικόνες από τον 1ο Ημιμαραθώνιο Βόλου2015:

http://www.runningnews.gr/item.php?id=22134

http://www.runningnews.gr/item.php?id=22103

φωτογραφίες: http://www.runningnews.gr/item.php?id=22215

βίντεο: http://www.runningnews.gr/item.php?id=22209Χορηγός επικοινωνίας θα είναι το RunningNews.gr