13/7/16

1ος Μαραθώνιος ΖΕΥΣ: Αλπικός αγώνας δρόμου στον Όλυμπο

Την Κυριακή 7/8/2016, θα πραγματοποιηθεί  ο πρώτος πεζοπορικός αγώνας ανάβασης και κατάβασης στον Όλυμπο από δρόμο με την επωνυμία  ΖΕΥΣ.
     Η συνολική απόσταση, είναι κοντά στα 47 χιλιόμετρα.
      Η εκκίνηση δίνεται από υψόμετρο 600 μ. (Πλατανόδασος) ενώ το ψηλότερο σημείο του αγώνα είναι περίπου τα 2900 μ. (Σκολιό) και βρίσκεται στα μισά της διαδρομής.
Ο αγώνας  ξεκινά από έναν καλαίσθητα διαμορφωμένο χώρο δίπλα σε ποταμάκι που αναβλύζει στις ρίζες του βουνού και μέσα από καλογραμμένα μονοπάτια στην αρχή και χωματόδρομο  μετά, υψώνεται ανεπαίσθητα σύντομα και ευχάριστα στην αλπική ζώνη.
      Έχοντας  εισχωρήσει στην καρδιά του βουνού, η διαδρομή ακολουθεί για δύο περίπου χιλιόμετρα ευδιάκριτο μέρος του Ε4 Διεθνούς Ορειβατικού Μονοπατιού, στο ψηλότερο σημείο του σε Ελληνικό έδαφος και καταλήγει στο «μπαλκόνι» του Σκολιού, ακριβώς δίπλα στο «θρόνο του Δία».
     Οι αθλητές, μετά από μία επιβεβλημένη ανάπαυλα για ενατένιση μόλις έξι μέτρα χαμηλότερα  απ΄την απέναντι κορυφή του Μύτικα, θα πάρουν το δρόμο της επιστροφής με σχετική ασφάλεια, στη χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές απαιτήσεις κατηφορική κυρίως διαδρομή, έχοντας ως και τα τελευταία χιλιόμετρα πανοραμική άποψη του χώρου.
     Η ατομική επίδοση για τους πρώτους αθλητές υπολογίζεται πως θα είναι πολύ πιο σύντομη από αντίστοιχες πολύ τεχνικές διαδρομές βουνού, λόγω της πιο ήπιας τεχνικά κατωφέρειας και του ομαλού υψομετρικού προφίλ.
      Οι αθλητές μπορούν να λάβουν μέρος σε δύο αγώνες, 47 και 28 χιλιομέτρων.
      Θα κινούνται ημιαυτόνομα, έχοντας υποστήριξη απ' τη διοργάνωση με νερό, σε τέσσερις σταθμούς ανά αγώνα .
  •   Πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά  σακίδιο.
  •  
Εκκίνηση 4 πμ.
Κόστος συμμετοχής = 0 ευρώ.
Για προσωπικές ερωτήσεις, μπορείτε να μας γράφετε στο e-mail του αγώνα.
Ακολουθεί φωτογραφία καταγραφής μιας δοκιμαστικής εξόρμησης στο κύριο ίχνος της διαδρομής.