11/7/16

2ος Μαραθώνιος Κρήτης



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ                                                        Χανιά  7/07/2016
                    ΧΑΝΙΩΝ
           chaniarunners@gmail.com

Θέμα:  «2ος Μαραθώνιος Κρήτης», Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Προς:
·         Αρναουτάκη Σταύρο, Περιφερειάρχη Κρήτης,
·         Βουλγαράκη Απόστολο, Αντιπεριφερειάρχη Χανίων
·         Βάμβουκα Αναστάσιο, Δήμαρχο Χανίων
·         Σταθάκη Θεόδωρο, Δήμαρχο Κισσάμου
·         Μαλανδράκη Ιωάννη, Δήμαρχο Πλατανιά
·         Κουκιανάκη Χαράλαμπο, Δήμαρχο Αποκορώνου
·         Περράκης Αντώνης, Δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου
·         Ζερβός Ιωάννης, Δήμαρχος Σφακίων
·         κ. Λαβούτα Σωτήρη, πρόεδρο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης
Κοινοποίηση:
·         ΕΟΣΛΜΑ-Υ
·         ΣΕΓΑΣ
                       
      Κύριε Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, Δήμαρχε, Πρόεδρε,
      Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου Μαραθωνίου Κρήτης που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαΐου του 2016, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη και έλαβε χώρα μέσα σε ένα εξαιρετικό αθλητικό και κοινωνικό κλίμα και απολαμβάνοντας τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών και των εμπλεκομένων φορέων, σας στέλνουμε την πρόταση μας για τον ορισμό της ημερομηνίας του 2017 που προτείνεται για τις 9 Απριλίου.
     Πρόθεση μας είναι ο Μαραθώνιος της Κρήτης να αποτελέσει μαζί με τη μαζική συμμετοχή των πολιτών και με την κοινωνική του διάσταση και τουριστικό προορισμό. Η καθιέρωση της συγκεκριμένης ημερομηνίας έγκαιρα, σηματοδοτεί ότι από το 2017 και για τα επόμενα χρόνια στην συνείδηση όλων, τόσο στο εσωτερικό όσο στο εξωτερικό, θα συμπεριλαμβάνεται ο Μαραθώνιος Κρήτης και συγκεκριμένα τα Χανιά στον ετήσιο προορισμό τους στα πλαίσια του Αθλητικού Τουρισμού.

Η Διοργάνωση όπως γνωρίζετε είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη «Ειρηναίου Γαλανάκη» και περιλαμβάνει:
·         Μαραθώνιο Δρόμο και Μαραθώνια Συμμετοχική Ποδηλατοδρομία.
·         Αγώνα Δρόμου 10χλμ. και 5 Χλμ.
·         Αγώνα Δρόμου 2,5 χλμ.

Οι διαδρομές των αγώνων έχουν εκκίνηση και τερματισμό στη Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου έμπροσθεν της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων και η διαδρομή  του Μαραθωνίου καλύπτει και τον Δήμο Πλατανιά.
·         Το Σάββατο, παραμονή των αγώνων και στο πλαίσια της τελετής έναρξης, οργανώνεται Λαμπαδηδρομία στη μνήμη του Μακαριστού από τον Δήμο Κισσάμου και τον Δήμο Αποκορώνου.
·         Την Παρασκευή σε ειδική τελετή συλλέγεται ο κότινος για το στεφάνωμα των Μαραθωνοδρόμων από την αρχαία ελιά των Βουβών στον Δήμο Πλατανιά.

Επόμενες ενέργειές μας:
·         Ανάδειξη της ημερομηνίας της Διοργάνωσης για το 2017 στο εθνικό καλεντάρι ( ΣΕΓΑΣ , ΕΟΣΛΜΑ-Υ) και το διεθνές ( ΑΙΜS).
·         Συνεργασία με τον ΕΟΤ και ανάδειξη της Διοργάνωσης στο VisitGreece και στα γραφεία του ΕΟΤ.
·         Συνεργασία με τα τουριστικά πρακτορεία εισερχόμενου τουρισμού για την Κρήτη αλλά και στα προγράμματα κρουαζιέρας.
·         Εκτύπωση ενός πρώτου- αρχικού φυλλαδίου προς αποστολή του σε Εκθέσεις Αθλητικές και Τουριστικές του εξωτερικού αλλά και προς διανομή στα τουριστικά καταλύματα εντός Αυγούστου.

Θεωρώντας πολύ σημαντική τη συμβολή σας κυρίως για την ετήσια προοπτική που μπορεί να έχει ο «Μαραθώνιος Κρήτης» παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

 

Με χαιρετισμούς,

               Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γενικός Γραμματέας
Αλογδιαννάκης Γιώργος                                         Πενταγιώτης Γιάννης