19/7/16

Έκλεισαν οι εγγραφές για το Μαραθώνιο Αθηνών με νέο ρεκόρ!!!

Πριν λίγες ημέρες έκλεισαν και επίσημα οι εγγραφές για τον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών και τα παράλληλα αγωνίσματα των 10 και 5 χλμ. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 13 Νοεμβρίου. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών και τα παράλληλα αγωνίσματα, είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χώρας μας, με παγκόσμια εμβέλεια και απήχηση καθώς κάθε χρόνο περισσότεροι από 30.000 αθλητές από όλο τον κόσμο έρχονται στην Αθήνα για να λάβουν μέρος σε κάποιο αγώνισμα. Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας και φέτος θα λάβει μέρος όπως συνηθίζει να κάνει κάθε χρόνο, μόνο που φέτος είναι μια χρονιά ορόσημο για το Σύλλογο.

Φέτος, για 1η χρονιά, οι συμμετοχές του Συλλόγου και στα 4 αγωνίσματα ξεπέρασαν τις 200. Συγκεκριμένα, 210 αθλητές και φίλοι μας δήλωσαν συμμετοχή, ενώ εκπρόθεσμα εξέφρασαν ενδιαφέρων αρκετοί ακόμα. Έτσι αυτό το ρεκόρ καθιστά την αποστολή του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων ως την πολυπληθέστερη αθλητική αποστολή του Νομού μας όλων των εποχών γενικότερα για όλα τα αθλήματα.

 Οι αθλητές είναι από όλο το νομό Λάρισας, με συμμετοχές τόσο από Αγιά, Ελασσόνα, Τύρναβο, Αμπελώνα, Φάρσαλα αλλά και την πόλη της Λάρισας.

Γίνεται εύκολα κατανοητό, βλέποντας αυτά τα νούμερα, ότι ο Λαϊκός Μαζικός Αθλητισμός ανθεί στο Νομό Λάρισας, με τους λαϊκούς αγώνες δρόμου να κερδίζουν σε δημοτικότητα και συμμετοχή από την πλευρά του κόσμου. Εξάλλου, το τρέξιμο είναι η πλέον διαδεδομένη μορφή άθλησης παγκοσμίως με πολλαπλά οφέλη για την υγεία των ανθρώπων.

Η μετάβαση για όσους από τους αθλητές το επιθυμούν θα γίνει όπως κάθε χρόνο οργανωμένα με λεωφορείο και διαμονή στην Αθήνα.