20/7/16

Προκήρυξη Ημιμαραθώνιου αγώνα «Στα Ίχνη Της Ιεράς Οδού»




Προκήρυξη Ημιμαραθώνιου αγώνα «Στα Ίχνη Της Ιεράς Οδού» και παράλληλου αγώνα 5 χιλιομέτρων
Κατά την αρχαιότητα την 15η ημέρα του μηνά Βοηδρομίωνα (ξεκινούσε στις 23 Αύγουστου) τελούνταν η Πομπή των Ελευσίνιων Μυστηρίων η όποια εκκινούσε από την Αγορά της Αθήνας και τερμάτιζε στο χώρο τέλεσης των Μυστηρίων.
Ο Δήμος Ελευσίνας, η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του φεστιβάλ "Αισχύλεια 2016", σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στον 2ο ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού», καθώς και στον παράλληλο αγώνα 5 χιλιομέτρων (σε διαδρομή εντός της πόλης της Ελευσίνας), στις 10 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 17:30, τους οποίους συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ελευσίνας (ΣΔΥΕ), ο Πανελευσινιακός Α.Π.Ο σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) , η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού Υπεραποστάσεων (Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ) καθώς και οι δήμοι Αιγαλέου, Χαϊδαρίου και Ασπροπύργου. Ο Ημιμαραθώνιος δρόμος τελεί υπό την έγκριση του ΣΕΓΑΣ .
Α. Ημιμαραθώνιος
Εκκίνηση: Η εκκίνηση θα δοθεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 στις 17:30 στον χώρο έξω από το αρχαιολογικό μουσείο Κεραμικού (σταθμό του ηλεκτρικού στο Θησείο).
Διαδρομή: Από το Θησείο ακολουθώντας την Ιερά Οδό, αφού διέλθει από το Αιγάλεω, το Χαϊδάρι, το Δαφνί, η Ιερά οδός συνενώνεται περίπου στο 8ο χιλιόμετρο της διαδρομής με την Εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου και αφού εισέλθει στην Ελευσίνα, τερματίζει στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας, δίπλα στον Αρχαιολογικό χώρο.
Η απόσταση πιστοποιείται από τον επίσημο καταμετρητή της AIMS στην Ελλάδα και θα υπάρχει πιστοποιημένη χρονομέτρηση του αγώνα.
Μέγιστη διάρκεια του αγώνα καθορίζονται οι τρεις (3) ώρες μετά την εκκίνηση (στις 20:30). Μετά το πέρας αυτού του χρονικού ορίου θα πρέπει οι συμμετέχοντες που δεν έχουν τερματίσει να επιβιβαστούν στο Λεωφορείο Συλλογής.
Τερματισμός: Στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας δίπλα στον αρχαιολογικού χώρο.
Τροφοδοσία: Θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας με νερά ανά 3 χιλιόμετρα (3ο, 6ο, 9ο, 12ο, 15ο, 18ο χιλιόμετρο) καθώς και ισοτονικά στο 12ο χιλιόμετρο. Στον τερματισμό θα χορηγηθούν νερά, ισοτονικά και μπανάνες στους συμμετέχοντες.
Ιατρική Κάλυψη: Θα υπάρχει πλήρης Ιατρική κάλυψη με Ιατρούς, ασθενοφόρα και διασώστες κατά την διαδρομή.
Ηλικιακές κατηγορίες: 18 -29, 30-39, 40- 49, 50-59, 60 και άνω.
Βραβεύσεις: Σε όλους τους συμμετέχοντες με έγκυρο τερματισμό θα δοθούν πρωτότυπα ορειχάλκινα μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής.
Κύπελλα και μετάλλια θα δοθούν στους τρεις πρώτους άνδρες και τρεις πρώτες γυναίκες. Επίσης θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και γυναίκες ανά ηλικιακή κατηγορία (όσοι βραβεύτηκαν στην γενική σειρά δεν θα βραβευτούν στην ηλικιακή) ενώ θα βραβευτεί ο γηραιότερος και γηραιότερη Δρομέας. Τέλος θα βραβευθούν οι τρείς (3) πρώτοι Ελευσίνιοι (Άνδρες και Γυναίκες) δρομείς.
Κόστος Συμμετοχής: Δωρεάν.
Μετακίνηση Αθλητών: Για τους συμμετέχοντες θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς τους την ημέρα του αγώνα από Ελευσίνα προς την αφετηρία (σταθμός


ΗΣΑΠ Θησείο) με αναχώρηση λεωφορείων στις 16:15 από το Δημοτικό παρκινγκ επί της οδού Χατζηδάκη και Παγκάλου (πίσω από το 2ο Λύκειο Ελευσίνας «Πυρουνάκειο»).
Παρακαλούνται οι αθλητές να δηλώσουν την ανωτέρω επιθυμία τους στην ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής.
Μετά το πέρας του Αγώνα θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς των αθλητών που επιθυμούν, από την Ελευσίνα προς το σταθμό Μετρό στην Αγ. Μαρίνα με δρομολόγια ανά 30’ από τις 20:30 έως τις 22:00 (τελευταίο δρομολόγιο).
Παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς των σάκων των Δρομέων από τον χώρο της εκκίνησης στον τερματισμό καθώς επίσης και χώρος αλλαγής ενδυμασίας πλησίον του χώρο τερματισμού (επί της οδού Χατζηδάκη στο 2ο Γυμνάσιο Ελευσίνας).
Παροχές για όλους τους Συμμετέχοντες του Ημιμαραθωνίου: Ιατρική κάλυψη, Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση, Τροφοδοσία σε όλη την Διαδρομή / Τερματισμό καθώς και Τεχνικό Μπλουζάκι, Πρωτότυπο ορειχάλκινο μετάλλιο (μόνο για τους τερματίσαντες αθλητές).
Β. 2η Διαδρομή 5 χιλιομέτρων εντός της πόλης
Εκκίνηση: Η εκκίνηση θα δοθεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 17:30 στον χώρο της Κεντρικής Πλατείας Ελευσίνας δίπλα στον Αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας.
Διαδρομή: Οδός Νικολαίδου (πεζόδρομος) με κατεύθυνση προς παραλία Ελευσίνας, Στο τέλος της Οδού Νικολαίδου δεξιά στην οδό Κανελλοπούλου εώς την είσοδο πάρκινγκ του παλαιού Ελαιουργείου, μπαίνοντας μέσα στο πάρκινγκ του παλαιού Ελαιουργείου ακολουθεί η διαδρομή αναστροφή μέσα στον χώρο του θεάτρου και με κατεύθυνση προς την έξοδο, αριστερά στην οδό Κανελλοπούλου


πάλι με κατεύθυνση παραλιακή, στο τέλος της οδού Κανελλοπούλου συνεχίζει η διαδρομή στην οδό Ωκεανίδων με κατεύθυνση την Ιερά Οδό, στο ύψος της Ιεράς Οδού η διαδρομή συνεχίζει αριστερά με κατεύθυνση προς την πλατεία Ηρώων της Ελευσίνας, στο ύψος της οδού Δήμητρος αριστερά, στο τέλος της οδού Δήμητρος αριστερά στην οδό Σωτηρίου Γκίοκα και τερματισμός στην κεντρική πλατεία Ηρώων Ελευσίνας.
Μέγιστη Διάρκεια τερματισμού καθορίζονται τα 75 λεπτά μετά την εκκίνηση Μετά το πέρας του χρονικού αυτού ορίου οι δρομείς που βρίσκονται στο δρόμο συνεχίζουν τον αγώνα με δική τους ευθύνη.
Τερματισμός: Στην πλατεία Ηρώων δίπλα στον αρχαιολογικού χώρο Ελευσίνας.
Τροφοδοσία: Θα υπάρχουν σταθμός τροφοδοσίας με νερά στο μέσο της Διαδρομής (στην περιοχή του "Ίρις"). Στον τερματισμό θα χορηγηθούν νερά και μπανάνες στους συμμετέχοντες.
Ιατρική Κάλυψη: Θα υπάρχει πλήρης Ιατρική κάλυψη με Ιατρούς και διασώστες κατά την διαδρομή.
Βραβεύσεις: Σε όλους τους συμμετέχοντες με έγκυρο τερματισμό θα δοθούν πρωτότυπα ορειχάλκινα μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής.
Κύπελλα και μετάλλια θα δοθούν στους τρεις πρώτους άνδρες και τρεις πρώτες γυναίκες ενώ θα βραβευτεί ο γηραιότερος και γηραιότερη Δρομέας. Επίσης θα βραβευθούν τα τρία (3) πρώτα αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 12 ως 18 ετών.
Κόστος Συμμετοχής: Δωρεάν.



Μετακίνηση Αθλητών: Μετά το πέρας του Αγώνα θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς των αθλητών που επιθυμούν, από την Ελευσίνα προς το σταθμό Μετρό στην Αγ. Μαρίνα με δρομολόγια ανά 30’ από τις 20:30 έως τις 22:00 (τελευταίο δρομολόγιο).
Παρέχεται η δυνατότητα φύλαξης των σάκων των Δρομέων στο χώρο της εκκίνησης καθώς επίσης και χώρος αλλαγής ενδυμασίας πλησίον του χώρο τερματισμού (επί της οδού Χατζηδάκη στο 2ο Γυμνάσιο Ελευσίνας).
Παροχές για όλους τους Συμμετέχοντες του αγώνα των 5 χιλιομέτρων: Ιατρική κάλυψη, Τροφοδοσία στο μέσο της διαδρομής / τερματισμό καθώς, πρωτότυπο ορειχάλκινο μετάλλιο, μπλουζάκι.
Γ. Γενικές Οδηγίες για όλους τους συμμετέχοντες στους Αγώνες
Δικαίωμα συμμετοχής στους Αγώνες έχουν για τον μεν Ημιμαραθώνιο όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (ημερομηνία γέννησης πριν από 01/01/1999), ενώ για τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους (ημερομηνία γέννησης πριν από 01/01/2005 – για τους ανήλικους απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των κηδεμόνων τους η οποία δηλώνεται στην ηλεκτρονική αίτηση του αθλητή)
Το όριο συμμετοχών για τον ημιμαραθώνιο καθορίζεται στις 1000 συμμετοχές. Η λήξη των εγγραφών στον αγώνα θα γίνει την Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016 εκτός αν συμπληρωθεί νωρίτερα ο ανώτερος αριθμός συμμετοχών. Σημειώνεται ότι θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας και ότι δεν θα υπάρχει δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης μετά τη συμπλήρωση του ανωτέρω αριθμού.
Για τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων δεν θα υπάρχει όριο συμμετοχών και η λήξη των εγγραφών καθορίζεται επίσης η Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016.
Η διοργάνωση δεν θα ζητήσει πιστοποιητικά καλής υγείας των συμμετεχόντων. Πλην όμως κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής εγγραφής, ο αθλητής θα βεβαιώνει ότι έχει προβεί πρόσφατα σε έλεγχο της υγείας του και έχει κριθεί κατάλληλος για να συμμετάσχει σε αγώνα επίπεδου Ημιμαραθωνίου ή 5 χιλιομέτρων αντίστοιχα.
Επίσης με την ηλεκτρονική εγγραφή ο αθλητής συναινεί ώστε η διοργάνωση να λάβει και χρησιμοποιήσει το τηλεοπτικό και φωτογραφικό υλικό του αγώνα και των βραβεύσεων για την προβολή του αγώνα και των πολιτιστικών εκδηλώσεων ‘’Αισχύλεια 2016’’ .
Παραλαβή πακέτου συμμετοχής: Η παραλαβή του πακέτου συμμετοχής για τους αγώνες θα γίνει από Τετάρτη 07 Σεπτεμβρίου 2016 ως και Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρες 10:00 ως 13:00 από το χώρο του N.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. (Παγκάλου & Κίμωνος 11) καθώς και κατά τις ίδιες ημερομηνίες και κατά τις ώρες 15:00 έως τις 19:00 σε χώρο του Δημαρχείου Αιγάλεω απέναντι από το σταθμό του μετρό "Αγία Μαρίνα".
Για δηλώσεις συμμετοχής καθώς και για περισσότερες πληροφορίες στο https://eleusisimimarathon.gr/ καθώς και στο τηλέφωνο 2105565621 Καθημερινά από τις 10:00 έως τις 13:00.

Μετά Τιμής.
Η πρόεδρος του Ν.Δ.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α                               Ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε
ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ                                                                       ΓΑΒΡΙΗΛ ΚΑΜΠΑΝΗΣ