21/2/18

ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2018


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ

Ο  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΣΔΥΑ) και  η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ  ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ  διοργανώνουν τον 8ο ετήσιο λαϊκό αγώνα δρόμου (επί ασφάλτου), προς τιμήν του μεγάλου μας συνθέτη και αγωνιστή Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο «ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΑ 2018».
Το μήνυμα του αγώνα είναι  «ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία», το οποίο σημειολογεί την επιστροφή στις αξίες της ζωής και τους αγώνες γι’ αυτές, που συναντώνται στο Αρκαδικό Ιδεώδες.
Διαδρομή του Αγώνα : Ζάτουνα – Βαλτεσινίκο ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΕΔΩ
Χαρακτηριστικά Αγώνα: Ανώμαλος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου επί ασφάλτου, τύπου Μαραθωνίου, με ελεύθερη συμμετοχή δρομέων και των δύο φύλλων.
Απόσταση : 24,3 χιλιόμετρα
Περιγραφή Διαδρομής : Διασχίζοντας οι δρομείς τη μαγευτική βόρεια πλευρά του όρους Μαίναλο και ακολουθώντας την κεντρική οδική διαδρομή από το χωριό Ζάτουνα περνώντας μέσα από Καρκαλού, Καμπέα και Σανατόριο Μάνας θα τερματίσουν στο χωριό Βαλτεσινίκο.
Σημείο εκκίνησης : Χωριό  Ζάτουνα-Τοπική Κοινότητα Δήμου Γορτυνίας
Σημείο τερματισμού : Χωριό Βαλτεσινίκο-Τοπική Κοινότητα Δήμου Γορτυνίας

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 20 Μαΐου 2018


Ώρα εκκίνησης : 10.30 π.μ.
Σημειώνουμε ότι η διαδρομή είναι μετρημένη, όπως επίσης καθ΄ όλο το μήκος της θα υπάρχουν σημεία ελέγχου με παρατηρητές.
Σταθμοί τροφοδοσίας νερού και ισοτονικών: στο 4οχλμ, στο 8οχλμ, στο 11οχλμ, στο 15οχλμ, στο 19,5οχλμ και στον τερματισμό.
Η παραλαβή των αριθμών θα γίνει από τις 08.30 έως τις 10.00  το πρωί στο σημείο εκκίνησης.  Ο Αγώνας θα γίνει με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα.

ΕΠΑΘΛΑ:
Θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι άνδρες νικητές και γυναίκες νικήτριες με το ειδικό μετάλλιο του "ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία" (χρυσό, ασημένιο, χάλκινο), και μπρούτζινο αγαλματίδιο που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιάννης Σουβατζόγλου. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα και το παραπάνω ειδικό μετάλλιο.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η συμμετοχή στον 8ο  Λαϊκό Αγώνα Δρόμου «ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΑ 2018» πραγματοποιείται με την θέληση και την ευθύνη ενός εκάστου των συμμετεχόντων.

Οι Δρομείς δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν κανένα μεταφορικό μέσο ή άλλα παρεμφερή μέσα κατά την διάρκεια της αγωνιστικής τους προσπάθειας..

Δεν υπάρχουν κατηγορίες δρομέων με βάση την προετοιμασία ή τη φυσική τους κατάσταση. Σύμφωνα με τη δήλωση συμμετοχής, βασική προϋπόθεση είναι η καλή κατάσταση της υγείας του δρομέα, ώστε να αποφευχθεί κίνδυνος βλάβης ή ατυχήματος κατά την διάρκεια του αγώνα.

Οι συμμετέχοντες δεν έχουν καμία αντίρρηση σε περίπτωση που θα γίνει χρήση φωτογραφιών αλλά και του ονόματός τους, σχετικά με ότι αφορά τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Οι δρομείς οφείλουν με δική τους ευθύνη να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα ασφάλειας και προφύλαξης ώστε να προστατεύσουν τόσο τη δική τους ακεραιότητα όσο και των συναθλητών τους.

Κάθε δρομέας θα φέρει μοναδικό αριθμό συμμετοχής στον αγώνα που υποχρεωτικά θα επικολλάται στο μπροστινό μέρος της μπλούζας του. Παρατηρητές-κριτές της διαδρομής θα υπάρχουν σε αρκετά σημεία ελέγχου της διαδρομής πιστοποιώντας την εγκυρότητα της προσπάθειας των δρομέων. Οι αριθμοί θα παραδοθούν στον τόπο της εκκίνησης το πρωί της ιδίας ημέρας.
Η δήλωση συμμετοχής στον αγώνα γίνεται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του ΣΔΥΑ www.sdiathens.gr καθώς και στον ιστότοπο www.anatrexo.gr συμπληρώνοντας τα σχετικά πεδία. Επίσης ηλεκτρονικά γίνεται και η δήλωση καλής υγείας που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει από τους ίδιους τους δρομείς ταυτόχρονα με τη δήλωση συμμετοχής τους στον αγώνα.
Οι αιτήσεις για συμμετοχή θα γίνονται δεκτές μόνον αφού συμπληρωθεί σύμφωνα με τα παραπάνω και αποσταλεί ή κατατεθεί στη γραμματεία του αγώνα το ειδικό έντυπο της δήλωσης καλής υγείας του αθλητή.
Περιορισμένες εγγραφές θα γίνουν δεκτές στο σημείο εκκίνησης στην Ζάτουνα την ημέρα του αγώνα από ώρα 08.00 έως 10.00 το πρωί της Κυριακής 20 Μαΐου 2018.

Όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να συμμορφώνονται σύμφωνα με τους κανονισμούς του παρόντος καθώς και με τις υποδείξεις της Οργανωτικής επιτροπής.

Η Οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει αθλητή ή αθλητές που δεν δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους ή παραβιάζουν κάποιον από τους παραπάνω όρους πριν την εκκίνηση, κατά τη διάρκεια του αγώνα ή μετά από αυτόν.
Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται σ' αυτή την προκήρυξη η οργανωτική επιτροπή έχει την μοναδική αρμοδιότητα να αποφασίζει επί τόπου τελεσίδικα ακόμη και να τροποποιήσει ή να ματαιώσει τον αγώνα.

Θερμή παράκληση προς τους ενδιαφερόμενους Δρομείς, για λόγους προγραμματισμού οικονομίας και καλής προετοιμασίας της διοργάνωσης, να δηλώσουν την συμμετοχή τους έγκαιρα μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες.  Παρακαλούνται επίσης σε περίπτωση που για κάποιο λόγο ακυρώσουν την συμμετοχή τους, να μας το γνωρίσουν το συντομότερο δυνατό.