21/2/19

2ος Ημιορεινός Αγώνας Δρόμου ”Φλόγα Του Ησαΐα”

Έρχεται ο 2ος Ημιορεινός Αγώνας Δρόμου ”Φλόγα Του Ησαΐα” »
Η επιτυχημένη αθλητική διοργάνωση της Δεσφίνας συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά.
Το ραντεβού του 2ου Ημιορεινού Αγώνα Δρόμου ”Φλόγα Του Ησαΐα” έχει δοθεί για τη Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, με τους διοργανωτές, Πολιτιστικό Σύλλογο Δεσφίνας ”Η Πρόοδος” και τον Αθλητικό Σύλλογο Ησαΐα, να επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις και φέτος.
Η ιδέα «γεννήθηκε» πριν χρόνια απο μια ομάδα αθλητών του χωριού, ως ανάγκη να υπάρξει ένα σημείο αναφοράς που θα καλύπτει διαχρονικά και βιωματικά την ιστορία και τον πολιτισμό της Δεσφίνας.
Ο αγώνας δρόμου ”Φλόγα Του Ησαΐα” έχει ως στόχο να διασχίσει και να «αγγίξει» την ιστορική διαδρομή της περιόδου της επανάστασης του 1821 και μέσω του αθλητισμού να προσεγγίσουμε αυτη τη διαδρομή, που ένωσε στο παρελθόν τη Πελλοπόνησο με τη Ρούμελη, στο κοινό αγώνα της έναρξης της επανάστασης.
Κύριο στοιχείο του αγώνα δρόμου, εκτός απο την ανάδειξη της ιστορικής διαδρομής, είναι και η προβολή του πολιτισμού της Δεσφίνας, μιας και οι συμμετέχοντες αθλητές θα μπορέσουν να δουν απο κοντά το ιστορικό Παλιό Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου, καθώς και τον Βυζαντινό ναό των Αγίων Ταξιαρχών.
Στα παρακάτω link μπορείτε να δείτε τη φόρμα αιτήσεων του αγώνα, καθώς επίσης και τη προκήρυξη με όλες τις λεπτομέρειες που θα πρέπει να γνωρίζετε :