1/4/21

Ρογκάς 2021, ακυρώνεται ο αγώνας για φέτος!

 Αγαπητοί φίλοι μας αθλητές,

Σας ανακοινώνουμε ότι μετά από τη σημερινή συνεδρίαση της οργανωτικής ομάδας, αποφασίστηκε να ακυρωθεί ο φετινός Ρογκάς, εξαιτίας των κακών επιδημιολογικών δεδομένων αυτής της περιόδου στη χώρα μας! Η 3η και τελευταία παράταση είχε προσδιοριστεί για τις 25 Απριλίου, όμως με τις παρούσες συνθήκες είναι απίθανο να υπάρχουν τότε οι προϋποθέσεις για να πραγματοποιηθεί ο αγώνας. Σύμφωνα με τη δέσμευσή μας, αυτή ήταν και η τελευταία παράταση που μπορούσαμε να δώσουμε, ελπίζοντας πως οι συνθήκες θα είχαν βελτιωθεί.

Σήμερα 31 Μαρτίου, η τρέχουσα κατάσταση αλλά και οι προοπτικές βελτίωσης των επιδημιολογικών συνθηκών αλλά και της απελευθέρωσης κοινωνικών δραστηριοτήτων και μετακινήσεων, είναι εξαιρετικά δυσοίωνες και έτσι οδηγηθήκαμε στην απόφαση της οριστικής ακύρωσης του φετινού Ρογκά. Είμαστε βέβαιοι πως τον Ιανουάριο του 2022 οι συνθήκες θα είναι εντελώς διαφορετικές και θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη διεξαγωγή του δημοφιλούς χειμωνιάτικου trail στον Όλυμπο. Τις επόμενες ημέρες θα ακυρωθούν όλες οι εγγραφές αθλητών, όπως και οι πληρωμές τους, με τον αντιλογισμό των χρεώσεων που πραγματοποιήθηκαν στις τραπεζικές κάρτες κατά την εγγραφή (ποσό επιστροφής 28 ευρώ). Να σημειωθεί ότι καμία συμμετοχή δεν μπορεί να μεταφερθεί για το 2022.

Ως διοργάνωση, συνεχίζουμε με τις προετοιμασίες για τον φετινό επετειακό 10ο Olympus Mythical Trail, που είναι προγραμματισμένος για την 3η Ιουλίου, με την αισιοδοξία πως σε τρεις μήνες από τώρα η επιδημιολογική κατάσταση θα έχει βελτιωθεί θεαματικά. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να τιμήσουμε τότε το θερμό ενδιαφέρον της κοινότητας του ορεινού τρεξίματος, σε έναν από τους σημαντικότερους ultra-trail ελληνικούς αγώνες.  

Με ειλικρινείς χαιρετισμούς

Λιτόχωρο, 31.03.2021

 

Από την Οργανωτική Ομάδα της “Olympus Trails”