8/6/22

Ιταλία: Παρουσίαση των Χειμερινών Ολυμπιακών και Παρολυμπιακών Αγώνων Milano Cortina 2026

 Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής


Σήμερα Τετάρτη 8 Ιουνίου, στην αίθουσα Sassoli του Ιταλικού ΥπΕξ, παρουσιάστηκαν οι επόμενοι Χειμερινοί Ολυμπιακοί και Παρολυμπιακοί Αγώνες του 2026, οι οποίοι θα λάβουν χώρα στην πόλη του Μιλάνου και την μαγευτική Cortina στις Ιταλικές Άλπεις.


Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο διαπιστευμένο στην Ιταλία Διπλωματικό Σώμα και ενώπιων επιλεγμένου αριθμού Ιταλικών εταιρειών, παρουσία εξεχουσών Ιταλών προσωπικοτήτων των σπορ και κορυφαίων εκπροσώπων της αριστείας του Made in Italy.


Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου του Ιταλικού ΥπΕξ, στόχος της πρωτοβουλίας ήταν να παρουσιαστεί μια πρωτοποριακή εικόνα της Ιταλίας ικανή να αναδείξει όχι μόνο τις διατροφικές και οινοπαραγωγικές υπεροχές της, αλλά κυρίως αυτές στον τομέα της βιομηχανικής και τεχνολογικής καινοτομίας. Η εκδήλωση ήταν επίσης μια ευκαιρία για την έναρξη πιθανών ολοκληρωμένων μορφών προώθησης, όπως ο αθλητισμός, ο τουρισμός, η τεχνολογική καινοτομία και ο σχεδιασμός.


Όπως δήλωσε ο Yπουργός Di Maio «η παγκόσμια γλώσσα του αθλητισμού είναι ένα ισχυρό όχημα διαλόγου και κοινωνικής ένταξης, ένα διπλωματικό εργαλείο για την ειρήνη μεταξύ των λαών που συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης της Ατζέντας των Ηνωμένων Εθνών 2030. Ο αθλητισμός είναι επίσης ένα εξαιρετικό εργαλείο για την προώθηση του τουρισμού και της αριστείας του Made in Italy, στο οποίο η Farnesina έχει εμπλακεί εδώ και αρκετό καιρό με τη δημιουργία καινοτόμων ολοκληρωμένων έργων και μορφών προώθησης».


Την τελετή άνοιξαν ο Γενικός Γραμματέας της MAECI Ettore Francesco Sequi και ο Υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας Luigi Di Maio και ακολούθησαν θεσμικές παρεμβάσεις όπως αυτές των Υπουργών Εσωτερικών και Τουρισμού, ενώ η διάβαση της Ολυμπιακής και Παρολυμπιακής σημαίας πραγματοποιήθηκε παρουσία των παρόντων θεσμικών εκπροσώπων και των ‘πρέσβεων’ της εν λόγω έκδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων, Deborah Compagnoni και Bebe Vio.

Πηγή https://www.ertnews.gr