8/6/22

Vamvakou Mountain Run

 Ημερομηνία διεξαγωγής Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Βαμβακού Λακωνίας
 
  • Συμβολική συμμετοχή 5 ευρώ
  • Διοργάνωση: Vamvakou Revival
  • Διοργανωτική επίβλεψη: Ιωάννης Δημόπουλος
  • Αποκλειστική δωρεά: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)
Ένας μοναδικός αγώνας ορεινού τρεξίματος θα λάβει χώρα, την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου στις πλαγιές του Λακωνικού Πάρνωνα, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το χωριό της Βαμβακούς Λακωνίας. Η αθλητική διοργάνωση υλοποιείται για δεύτερη φορά από τη Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
 
Φέτος, ο αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο του προγραμματισμού του τριήμερου Vamvakou Experience Festival 2022 και έως 600 δρομείς θα δώσουν ραντεβού το χωριό της Βαμβακούς. Η διοργάνωση Vamvakou Mountain Run 2022 περιλαμβάνει δύο διαδρομές
  1. 28 χιλιομέτρων και
  2. 7 χιλιομέτρων ατομικό
  3. σκυταλοδρομία 2 δρομέων που ο καθένας κάνει  την διαδρομή των 7χλμ.
Ο αγώνας δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, ωστόσο θα υπάρξει επίσημη ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ώστε όλοι οι δρομείς να γνωρίζουν τις επιδόσεις τους. Οι δρομείς θα κινηθούν στα Μονοπάτια της Βαμβακούς και θα τερματίσουν εντός του χωριού. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής και η ενθάρρυνση της συμμετοχής σε δραστηριότητες και δρώμενα μέσα στη φύση, με τους επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα καταπράσινα μονοπάτια του Πάρνωνα και να ζήσουν την εμπειρία της Βαμβακούς.
 
Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τη συμβολική συμμετοχή θα διατεθεί για την ενίσχυση και υποστήριξη της πυροπροστασίας στην περιοχή της Βαμβακούς.