21/4/14

13ος Αγώνας Μνήμης-Θυσίας Άνω Κερασιάς

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 

4 Μαΐου 2014

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, και την πολύτιμη βοήθεια της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας, διοργανώνουν την Κυριακή 4 Μαΐου και ώρα 11.00 π.μ. στην Άνω Κερασιά αγώνα δρόμου Μνήμης-Θυσίας.

Οι δρομείς θα καλύψουν απόσταση 8 χιλιομέτρων σε υψόμετρο 800 μέτρων, και θα περιλαμβάνει τη χωμάτινη διαδρομή από την Άνω Κερασιά προς την Ιερά Μονή Φλαμουρίου και επιστροφή. Σε μία από τις πιο όμορφες περιοχές του Βορείου Πηλίου, που μαγνητίζει με το φυσικό κάλλος της, όσοι επιλέξουν να τρέξουν στον 13ο αγώνα δρόμου Μνήμης-Θυσίας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές του τόπου.

Πριν τον αγώνα θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, την εκκλησία που πυρπολήθηκε από τους Γερμανούς το 1944, που είχαν κάψει τότε και τους οικισμούς της Άνω και Κάτω Κερασιάς.

Ο αγώνας πραγματοποιείται για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά και δρομείς από κάθε γωνιά της χώρας θα βρεθούν στην αφετηρία του αγώνα που έχει γίνει πλέον θεσμός. Έτσι, συνδυάζοντας το αθλητικό πνεύμα με την απόδοση τιμής  σε όσους θυσιάστηκαν και έζησαν στον ιστορικό  τόπο, καλούμε τους αθλητές να παρευρεθούν και να συμμετάσχουν σ' αυτή τη διοργάνωση. Με τον τρόπο αυτό θα απολαύσουμε μαζί το ξεχασμένο Βόρειο Πήλιο με τη μοναδική φυσική του ομορφιά και θα περάσουμε μια ευχάριστη μέρα στο βουνό. Όσοι συμμετέχουν στον αγώνα θα πρέπει να έχουν εξετασθεί πρόσφατα από γιατρό και να τρέξουν με δική τους ευθύνη. Ο αγώνας είναι ιδανικός για να μετέχει όλη η οικογένεια ,oπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο καθώς υπάρχουν διαδρoμές για παιδιά και ενήλικες.

Ετσι  για τις μικρές κατηγορίες έως 13 ετών, θα γίνουν διαδρομές 500 και 1.000 μέτρων. Στους νικητές θα απονεμηθούν κύπελλα, ενώ στους συμμετέχοντες θα  δοθούν μετάλλια και διπλώματα. Χορηγοί της εκδήλωσης είναι ο Συνετερισμός ΖΑΓΟΡΙΝ, ΕΨΑ, ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε., βιβλιοπωλείο ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, τυροπι-τάδικο ΧΑΡΗΣ, Ελένη Ράπτη, ταβέρνα-ψησταριά  Ο ΓΙΩΡΓΟΣ πλατεία Κερασιάς.

Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ηλικιακές κατηγορίες ως εξής:
Μέχρι 19 ετών,
από 20 έως 29 ετών,
από 30 έως 39 ετών,
από 40 έως 49 ετών,
από 50 έως 59 ετών
από 60 έως 69 ετών
και από 70 ετών και άνω.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες στο τηλέφωνο 24210/71.770 εσωτ17, fax 2421040484. Κώστας Κυριαζής και 2425031201 Δ.Δ. Ριζομύλου. Μπορούν να στείλουν τη δήλωση συμμετοχής με mail που βρίσκεται στο τέλος της προκήρυξης, στο sdyvolou@gmail.com Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τη Τετάρτη 30 Απριλίου.

Από την Οργανωτική Επιτροπή


ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Αγώνας Μνήμης-Θυσίας Άνω Κερασιάς

Ονοματεπώνυμο:

Έτος γέννησης:

Σύλλογος ή πόλη:

διεύθυνση e-mail για την περίπτωση που χρειαστεί επικοινωνία:

Δηλώνω ότι έχω εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό και είμαι υγιής για να
συμμετέχω στον αγώνα. Συμμετέχω στον αγώνα με ευθύνη μου, και
παραιτούμαι από κάθε διεκδίκηση αποζημίωσης για ατύχημα που μπορεί να
συμβεί στον αγώνα

Υπογραφή (για ενήλικους απαιτείται υπογραφή γονέα/κηδεμόνα)
(ως υπογραφή θεωρείται η αναγραφή του ονοματεπώνυμου)