22/6/15

4ος Αγώνας Φολεγάνδρου


Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων

                                                                 Μύκονος: 9 Ιουνίου 2015
                                                Αρ. Πρωτ: 44

ΠΡΟΣ:
Σ.Ε.Γ.Α.Σ. - Επιτροπή Ανάπτυξης

                                                     ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

4ος  Αγώνας  Φολεγάνδρου

Με την επωνυμία : Folegandros  Chora Races

Σάββατο 27  Ιουνίου 2015

                                                                                                                               
Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ Κυκλάδων ο Δήμος Φολεγάνδρου και το Γυμνάσιο Φολεγάνδρου  προκηρύσσουν αγώνα δρόμου με την επωνυμία Folegandros Chora Races ο οποίος θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:   Για τους αγώνες Extreme (13 χιλιομέτρων) και light (4,7 χιλιομέτρων)      Άντρες – Γυναίκες (μέχρι 34 ετών και 35 ετών και άνω). Για τον αγώνα των 1.000 μέτρων (Αγόρια και κορίτσια γεννημένα μέχρι το 2000, δηλαδή ΠΠ-ΠΚ Α)

2. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:             Σάββατο,   27η  Ιουνίου  2015

3. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:   Φολέγανδρος . 

4. ΩΡΕΣ  ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ;       19:30  και 20:00

4.  ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
α)  Αποστάσεις
1)    13.000 μέτρα (Extreme). Η εκκίνηση θα δοθεί  στις 19:30 στο Καραβοστάσι, η διαδρομή ανεβαίνει προς την όμορφη Χώρα και συνεχίζει ανοδικά προς την Άνω Μεριά, μέχρι την περιοχή του Ελεήμονα (Άνω Μεριά) από εκεί οι αθλητές τρέχουν πίσω προς την Χώρα μέσα από το καλντερίμι και τερματίζουν στη Πούντα (Χώρα). Οι ανηφόρες προς την Άνω Μεριά είναι αληθινή πρόκληση, με κομμάτια της διαδρομής να ξεπερνούν 10% κλίση.
2)     4.700 μέτρα (light) :  Η εκκίνηση θα δοθεί  στις 20:00 στην περιοχή του Ελεήμονα, η διαδρομή θα περάσει μέσα από την Άνω Μεριά, θα συνεχίσει προς τη Χώρα όπου  από το καλντερίμι  οι αθλητές θα τερματίσουν στη πλατεία της Πούντας.
3)     1.000 μέτρα:  Η εκκίνηση θα δοθει στις 19:30 στην Πούντα, οι αθλητές θα τρέξουν γύρω από τη Χώρα, η διαδρομή περνάει από το Καλντερίμι και οι αθλητές θα τερματίσουν στην Πούντα.

 β) ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, επίσημοι αθλητές με δελτίο του ΣΕΓΑΣ ή ανεπίσημοι χωρίς δελτίο.

 γ) ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο e-mail segas_kykladwn@yahoo.gr , στο e-mail elektrakarasavvidou@gmail.com
 ή επιτόπου μία ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα.  Επίσης, στο Τουριστικό Γραφείο στην πλατεία της Πούντας, στη Χώρα, καθημερινά  μία εβδομάδα πριν από τους αγώνες. Οι αθλητές  που έχουν στείλει δηλώσεις συμμετοχής επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή τους τουλάχιστον 45 λεπτά πριν από την έναρξη του αγωνίσματος τους.
            Το κόστος της συμμετοχής είναι πέντε (5) ευρώ και καταβάλλεται στην γραμματεία των αγώνων πριν από την έναρξη του αγώνα. Τα παιδιά συμμετέχουν δωρεάν.
           
δ) Έπαθλα
Στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας απονέμοννται μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής, ενώ διπλώματα συμμετοχής απονέμονται και σε όλους τους συμμετέχοντες. Επίσης θα δοθούν μετάλλια στους νικητές της γενικής κατηγορίας στους Άντρες και στις Γυναίκες.

Αν είσαστε τουλάχιστον 3 άτομα, μπορείτε να εγγραφείτε για την ομαδική κατάταξη. Το άθροισμα του χρόνου προστίθετται και η γρηγορότερη ομάδα κερδίζει. Εγγραφείτε με την ομάδα σας για τον Extreme (13 χλμ) ή τον Light (4,7 χλμ)

ε) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
- Στους αγώνες θα ισχύσουν οι πρόσφατοι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
- Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον τεχνικό υπεύθυνο και τον αλυτάρχη των αγώνων Δημήτρη Τσαρτσάλη, σύμφωνα με τους κανονισμούς.

 στ)  ΙΑΤΡΙΚΕΣ  ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:
Όσοι αθλητές διαθέτουν δελτίο συλλόγου, μπορούν να προσκομίσουν το δελτίο ως απόδειξη ότι έχουν εξεταστεί από ιατρό με την προϋπόθεση ότι το δελτίο διαθέτει στο πίσω μέρος του πρόσφατη θεώρηση από τον ιατρό.
Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες. Η πιστοποίηση αυτή γίνεται στο πίσω μέρος του δελτίου του αθλητή ή της αθλήτριας, και το οποίο θεωρείται από νομαρχιακό νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ή αγροτικό ιατρείο ή υγειονομική στρατιωτική μονάδα ή από έχοντες οποιανδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ ιατρούς.
Το δελτίο υγείας ισχύει για ένα (1) έτος από τη θεώρησή του.
             Οι ανεξάρτητοι αθλητές και οι μαθητές των σχολείων που δεν έχουν δελτίο  του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό με ευθύνη δική τους ή των γονέων τους, πριν από τους αγώνες.
Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.
Οι οργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

            Όλοι οι συμμετέχοντες που δεν έχουν δελτία αθλητικής ιδιότητας θεωρημένα από ιατρό, πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ότι αναλαμβάνουν κάθε ευθύνη για τη συμμετοχή τους σχετικά με ότι έχει σχέση με την υγεία τους και ειδικά οι ανήλικοι υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους ότι συμφωνούν για την συμμετοχή τους.

·         Ο Δήμος Φολεγάνδρου είναι υπεύθυνος να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την παροχή ιατρικής φροντίδας, κατά τη διάρκεια των αγώνων, για τους αθλητές – αθλήτριες. Εκτός από την παρουσία ιατρού, πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες  ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ στον τόπο τέλεσης των αγώνων καθ’ όλη τη διάρκειά τους.
·         Η Αστυνομική Διεύθυνση Φολεγάνδρου και το Λιμεναρχείο Φολεγάνδρου έχουν την ευθύνη της ασφαλούς διεξαγωγής του αγώνα

            ζ)         Πρόσθετες πληροφορίες για τον αγώνα
            
                        Στη σελίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων στο facebook και στο facebook των αγώνων (folegandros chora races) και στο site www.folegandroschoraraces.com  θα αναρτηθούν σε ψηφιοποιημένη μορφή οι διαδρομές των αγώνων.
                        Κατά τη διάρκεια του αγώνα σε συγκεκριμένα σημεία υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας με νερά και ισοτονικά ποτά.
Περισσότερες πληροφορίες:
                        Καρασαββίδου Ηλέκτρα: 
6944 424167
                        Πάππας Δημήτρης :  6944356695


 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1)      Δήμος Φολεγάνδρου
2)      Αστυνομικό τμήμα και τροχαία Φολεγάνδρου
3)      Λιμεναρχείο Φολεγάνδρου
4)      Ιατρείο Φολεγάνδρου