7/6/17

35ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Αχαΐας
 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ


Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πάτρας (Σ.Δ.Υ.Πάτρας) και η Περιφέρεια Δυτικής  Ελλάδος διοργανώνουν τον:
“35ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο Αχαΐας”
την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017
Παράλληλα, θα διεξαχθούν:
·    Αγώνας Δρόμου Υγείας 10 χλμ,
·    Αγώνας Δρόμου 1000 μέτρων για Άτομα με Αναπηρία,
·    Αγώνας Δρόμου 1000 μέτρων για Παιδιά Δημοτικού
Όλοι οι αγώνες θα τελούν υπό την Αιγίδα:
Ø της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), 
Ø της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου και
Ø του Οργανισμού Τοπικής Ανάπτυξης Δυμαίων Δήμου Δυτικής Αχαΐας
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α) Νομού Αχαΐας και θα είναι αφιερωμένοι στα άτομα με ρευματικές παθήσεις.
1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι Αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017
1.1  Ημιμαραθώνιος Αγώνας:

Ώρα εκκίνησης 10:00 π.μ. Εκκίνηση: Γέφυρα Αλισσού, περιοχή Δήμου Δυτικής Αχαΐας, επί της ΠΕΟ ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ. Ακολουθούμε την ΠΕΟ και περνάμε από ΚΑΜΙΝΙΑ, ΑΝΕΜΟΜΥΛΟ, ΤΣΟΥΚΑΛΕΙΚΑ, ΒΡΑΧΝΕΙΚΑ. Διασταυρωνόμαστε με «ανενεργές» γραμμές τρένου, όπου δεν εκτελούνται πια δρομολόγια. Στα Βραχνέϊκα, στροφή από την ΠΕΟ, αριστερά στην ΟΔΟ ΠΑΛΑΜΑ, στροφή δεξιά στην ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, κίνηση επί της ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, στροφή αριστερά στην ΟΔΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ, στροφή δεξιά στην παραλιακή ΟΔΟ ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ (Μονοδένδρι), κίνηση επί

της ΟΔΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ ΜΟΥΡΤΑ , ΟΔΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΟΔΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (Ρογίτικα, Τσαούση) και είσοδος πάλι στην ΠΕΟ, που έρχεται από  δεξιά μας. Συνεχίζουμε στην ΠΕΟ (Παραλία Πατρών), ΑΚΤΗ ΔΥΜΑΙΩΝ, στροφή δεξιά στην ΟΔΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ, διασταυρωνόμαστε πάλι με «ανενεργές» γραμμές τρένου, όπου δεν εκτελούνται πια δρομολόγια, στροφή αριστερά στην ΟΔΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ. Πορεία στην οδό Κορίνθου, μέχρι την κεντρική ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ της Πάτρας, όπου θα είναι και ο τερματισμός.
1.2  Αγώνας Δρόμου Υγείας 10 χλμ :     
Ώρα εκκίνησης 10:00 π.μ. Εκκίνηση στην παραλία Βραχνεΐκων. Ίδια διαδρομή με αυτήν του Ημιμαραθωνίου, από ΟΔΟ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ και μετά, μέχρι τον τερματισμό στην Πλατεία Γεωργίου.
1.3  Αγώνας 1000 μέτρων για Άτομα με Αναπηρία:
Ώρα εκκίνησης 09:30 π.μ. Eκκίνηση στη συμβολή των οδών Παπαφλέσσα & Μαιζώνος, στην Πάτρα, κίνηση στην οδό Κορίνθου και τερματισμός στην Πλατεία Γεωργίου.
  1.4 Αγώνας 1000 μέτρων για Παιδιά Δημοτικού
Ώρα εκκίνησης 09:30 π.μ. Eκκίνηση στη συμβολή των οδών Παπαφλέσσα & Μαιζώνος, στην Πάτρα, κίνηση στην οδό Κορίνθου και τερματισμός στην Πλατεία Γεωργίου.

2. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
2.1  Έναρξη εγγραφών για όλους τους αγώνες Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017.
Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 
Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής για όλους τους αγώνες, τόσο για τις ατομικές, όσο και για τις ομαδικές εγγραφές, λήγει την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 και θα τηρηθεί αυστηρά, για τον καλύτερο προγραμματισμό του αγώνα. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί και η καταβολή του αντιτίμου συμμετοχής.
Μετά την παρέλευση αυτής της προθεσμίας δεν θα γίνεται δεκτή καμία δήλωση συμμετοχής.
2.2   Η υποβολή της δήλωσης για τον Ημιμαραθώνιο και τον Αγώνα Δρόμου Υγείας 10χλμ, θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη συνημμένη φόρμα εγγραφής που έχει αναρτηθεί στο site του αγώνα (www.achaiahalfmarathon.gr)
Οι εγγραφές διακρίνονται σε:
ü  Ατομικές, οι οποίες πραγματοποιούνται από μεμονωμένα άτομα. Το κόστος της συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των δέκα ευρώ (10 €) ανά άτομο.
Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών (Γραμματεία), οι ανήλικοι δρομείς που έχουν δηλώσει συμμετοχή ατομικά, θα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα, καθώς και την υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης του κηδεμόνα, προκειμένου να παραλάβουν τον αθλητικό τους εξοπλισμό.
ü  Ομαδικές, για οκτώ (8) τουλάχιστον άτομα, χωρίς περιορισμό στην επιλογή αγώνα. Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα. Στις ομαδικές εγγραφές, το κόστος της συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των οκτώ ευρώ (8 €) ανά άτομο. Κατά την ομαδική εγγραφή ορίζεται ένας αρχηγός της ομάδας. Σε κάθε περίπτωση ο αρχηγός της Ομάδας εκπροσωπεί την ομάδα για διάφορα θέματα έναντι των διοργανωτών. Στις ομαδικές εγγραφές θα παρέχεται η διευκόλυνση παράδοσης του πακέτου των αριθμών (bib numbers) στην ΕΚΚΙΝΗΣΗ των αγώνων.
Ο αρχηγός της ομάδας κατά την παραλαβή του εξοπλισμού της ομάδας του, θα πρέπει να έχει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα, καθώς και το αποδεικτικό της κατάθεσης του αντιτίμου της συμμετοχής της ομάδας του. Σε περίπτωση απουσίας του θα πρέπει επισήμως να υποδειχθεί στη διοργάνωση ο αντικαταστάτης του, ως εκπρόσωπος της ομάδας, ο οποίος κατά την παραλαβή θα πρέπει να έχει μαζί του την ταυτότητά του και το αποδεικτικό της κατάθεσης του αντιτίμου της συμμετοχής της ομάδας.
Σε περίπτωση  που υπάρχουν ανήλικοι δρομείς στην ομάδα, ο αρχηγός της ομάδας καθίσταται υπεύθυνος να προσκομίσει τις υπεύθυνες δηλώσεις συγκατάθεσης των κηδεμόνων, προκειμένου να παραλάβει τον εξοπλισμό τους.
2.3  Ταυτόχρονα με την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής, είναι απαραίτητη η ανάγνωση και αποδοχή των κανονισμών των αγώνων, όπως αυτοί αναφέρονται στην παρούσα προκήρυξη.
ΠΡΟΣΟΧΗ:  Όλα  τα  στοιχεία  που αναφέρονται στη δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένα.
3. ΗΛΙΚΙΕΣ
3.1  Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες Ημιμαραθωνίου και Δρόμου Υγείας 10χλμ, έχουν οι αθλητές-αθλήτριες, που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους (γεννημένοι το 1999 και έπειτα).
3.2  Δικαίωμα συμμετοχής στον Παιδικό Αγώνα, έχουν όλα τα παιδιά που φοιτούν στο Δημοτικό.
3.3 Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα για Άτομα με Αναπηρία, έχουν άτομα με αναπηρία κάθε ηλικίας, συνοδευόμενα από τους γονείς, κηδεμόνες ή τα άτομα που τους φροντίζουν.
4. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
Το κόστος της ατομικής συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των δέκα ευρώ (10 €) ανά άτομο, τόσο για τον Hμιμαραθώνιο Αγώνα, όσο και για τον Αγώνα Δρόμου Υγείας των 10χλμ. και περιλαμβάνει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αριθμό συμμετοχής, αναμνηστικά δώρα της διοργάνωσης(τεχνικό μπλουζάκι), αναμνηστικό μετάλλιο, νερά, ισοτονικά και μικρογεύματα.
ΠΑΙΔΙΑ και ΑμεΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ
Η καταβολή του αντιτίμου γίνεται με:
Α. απευθείας κατάθεση στην EUROBANK, στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:
Τράπεζα Eurobank Ergasias AE

Αριθμός λογαριασμού: 0026.0670.11.0200798030

IBAN: GR50 0260 6700 0001 1020 0798 030

(ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ)

Είναι απολύτως απαραίτητο να αναγράφεται το όνομα του αθλητή στο καταθετήριο!

Β. e-banking μεταφορά με έμβασμα, ΜΟΝΟ από τράπεζα EUROBANK.
Είναι απολύτως απαραίτητο να αναγράφεται το όνομα του αθλητή στο καταθετήριο!

Γ. Online πληρωμή, με χρεωστική ή πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα (VISA,MASTER,  κλπ), μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα   www.achaiahalfmarathon.gr

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!  Τυχόν έξοδα τραπέζης βαρύνουν αποκλειστικά τον καταθέτη. Προσοχή στις χρεώσεις εμβασμάτων μέσω e-banking από άλλες τράπεζες. Θα θεωρηθούν άκυρες οι συμμετοχές!
Το αποδεικτικό της κατάθεσης πρέπει να αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: registrations@achaiahalfmarathon.gr ως είναι ή απλά ο αριθμός και η τράπεζα κατάθεσης.

Σημείωση: Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή ενός αθλητή, θα πρέπει η κατάθεση τωνχρημάτων να γίνεται το πολύ εντός τριών ημερών από τη δήλωση συμμετοχής σας και οπωσδήποτε να  αναγράφετε το ονοματεπώνυμό σας.
5. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ
Τόπος: Αίθουσα Μεγάρου Λόγου & Τέχνης, Πλατεία Γεωργίου Α’ (Κέντρο Πάτρας)
Ημέρες και Ώρες λειτουργίας:

·         Παρασκευή: 20/10/2017 από 18:00 έως 21:00 το απόγευμα
·         Σάββατο: 21/10/2017 από 09:00 έως 13:00 το πρωΐ
·         Κυριακή: 22/10/2017 από 07:30 έως 08:30 το πρωΐ στην Πλατεία Γεωργίου Α’ &
09:00 έως 09:30 το πρωΐ στους χώρους εκκίνησης (γέφυρα Αλισσού,Δυτική Αχαΐα για τον Ημιμαραθώνιο & Παραλία Βραχναιΐκων για το Δρόμο Υγείας 10χλμ)
Όλοι οφείλουν να παραλάβουν αποκλειστικά από τη Γραμματεία τον αριθμό συμμετοχής τους, το chip και το υπόλοιπο υλικό της διοργάνωσης.
6. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
Η διοργάνωση έχει φροντίσει για τη δωρεάν μεταφορά των αθλητών στα σημεία εκκίνησης του Ημιμαραθωνίου και του Δρόμου Υγείας 10χλμ (Γέφυρα Αλισσού και Βραχναίϊκα αντίστοιχα), με αφετηρία την Πλατεία Γεωργίου Α’ προς τα σημεία εκκίνησης, ως εξής:

Εκκίνηση από Πλατεία Γεωργίου Α’
΄Αφιξη στην παραλία Βραχναιΐκων (εκκίνηση αγώνα 10χλμ)
΄Αφιξη στη Γέφυρα Αλισσού (εκκίνηση ημιμαραθωνίου)
08:15 πμ
08:35 πμ
09:00 πμ
08:30 πμ
08:50 πμ
09:15 πμ
08:45 πμ
09:05 πμ
09:30 πμ

Δεν θα υπάρχει κόστος μεταφοράς.

7. ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Επίσης δε φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν ατύχημα που προκύψει κατά τη διεξαγωγή των αγώνων.

Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους.
Για να χαρείτε λοιπόν την συμμετοχή σας σε έναν από τους αγώνες του 35ου Ημιμαραθωνίου Αχαΐας, φροντίστε να είστε υγιείς, σε καλή φυσική κατάσταση και μην θέτετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο. Οι διοργανωτές δεσμεύονται ότι θα πάρουν όλα τα δυνατά μέτρα προκειμένου οι αθλητές να είναι ασφαλείς. Για το λόγο αυτό θα υπάρχει Ομάδα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ΕΚΑΒ, Γιατροί, καθώς και ασθενοφόρα, σε όλη τη διαδρομή των αγώνων.
Γιατροί θα υπάρχουν στα εξής σημεία:
·         Ημιμαραθώνιος: στο 8ο,14ο,18ο χλμ και στον τερματισμό
·         Αγώνας 10 χλμ: στο 4ο,8ο χλμ και στον τερματισμό
Στο σημείο τερματισμού θα υπάρχει Γιατρός καθώς και Φυσικοθεραπευτές του Περιφερειακού Τμήματος Αχαΐας & Ηλείας, του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Οι αθλητές που θα αναφέρουν τραυματισμό, μυϊκές θλάσεις, κράμπες κλπ, θα εξετάζονται από τον Γιατρό και στη συνέχεια θα περιθάλπονται από την ομάδα των Φυσικοθεραπευτών.
Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων, θα μεριμνήσει η Αστυνομική Διεύθυνση Πατρών, καθώς και ιδιωτική ομάδα Προσωπικού Ασφαλείας (Security).
8. ΚΡΙΤΕΣ
Θα υπάρχουν τουλάχιστον δέκα(10) κριτές του Συνδέσμου Κλασσικού Αθλητισμού Βόρειας Πελοποννήσου, που θα συμβάλουν στην εύρυθμη διεξαγωγή του αγώνα. Θα βρίσκονται στην αφετηρία, σε σημεία της διαδρομής και στον τερματισμό.
9. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι διαδρομές παρουσιάζονται αναλυτικά (χάρτες και φωτογραφίες) στο www.achaiahalfmarathon.gr στην κατηγορία «Η άθληση είναι για όλους». Η μέγιστη υψομετρική διαφορά των διαδρομών είναι 8 μέτρα.
10. ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Κατά μήκος των διαδρομών θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων.
·         Ο αγώνας των 10.000 μ. θα έχει δύο (2) σταθμούς ανεφοδιασμού, στο 4ο χλμ με νερά & στο 8ο χλμ με νερά/ισοτονικά/αλμυρά/μπανάνες.
·         Ο ημιμαραθώνιος αγώνας των 21.100 μ. θα έχει πέντε (5) σταθμούς ανεφοδιασμού, στο 5ο χλμ με νερά, στο 8ο χλμ με νερά, στο 10ο χλμ με νερά/ισοτονικά αλμυρά/μπανάνες, στο 14ο χλμ με νερά & στο 18ο χλμ με νερά/ισοτονικά/αλμυρά/μπανάνες.
11. ΧΗΜΙΚΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ
Θα υπάρχουν χημικές τουαλέτες στην αφετηρία του Ημιμαραθωνίου, καθώς και στο 18ο χλμ. Στον αγώνα των 10 χλμ θα υπάρχει χημική τουαλέτα στο 8ο χλμ.    
12. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ - ΠΑΡΟΧΕΣ
- Κύπελλα απονέμονται στους τρεις πρώτους αθλητές της γενικής κατάταξης, ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες, του Ημιμαραθωνίου. Οι 3 πρώτοι αθλητές της γενικής κατάταξης, δεν θα βραβεύονται στις κατηγορίες.
- Κύπελλα απονέμονται στους τρεις πρώτους αθλητές κάθε ηλικιακής κατηγορίας, ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες, του Ημιμαραθωνίου.
- Κύπελλα απονέμονται στους τρεις πρώτους αθλητές της γενικής κατάταξης, ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες, του Δρόμου Υγείας των 10χλμ.
- Κύπελλο θα απονεμηθεί στον μεγαλύτερο ηλικιακά δρομέα.
- Αναμνηστικά δώρα  της διοργάνωσης θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες στον Ημιμαραθώνιο και στο Δρόμο Υγείας 10χλμ.
- Αναμνηστικό Μετάλλιο θα απονεμηθεί σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν, καθώς και στα παιδιά και ΑμεΑ.
- Τιμητικές πλακέτες θα δοθούν σε Συλλόγους, καθώς και σε τιμώμενους αθλητές.
Σημείωση:
Ηλικιακές κατηγορίες για τον Ημιμαραθώνιο μόνο:
·         Ημιμαραθώνιος Ανδρών:    ετών 18 – 29, 30 - 39, 40 - 49, 50 - 59, 60+
·         Ημιμαραθώνιος Γυναικών:  ετών 18 – 29, 30 - 39, 40 - 49, 50+
13. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση των αγώνων, καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει εταιρεία επίσημης χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών. Για τον ημιμαραθώνιο θα υπάρχει ενδιάμεσος σταθμός ελέγχου χρονομέτρησης (check point) στο 10ο χιλιόμετρο μετά την εκκίνηση.
14. ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΓΩΝΑ
14.1 Για την ολοκλήρωση του Ημιμαραθωνίου Αγώνα Δρόμου, έχει καθοριστεί χρονικό όριο 2 ωρών και 45 λεπτών από την ώρα εκκίνησης. Θα υπάρχει επίσης 1 ενδιάμεσο σημείο-όριο χρονικού αποκλεισμού, το οποίο ορίστηκε για την εύρυθμη διεξαγωγή του αγώνα και θα είναι στο 8ο χλμ στη 1 ώρα μετά την εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου. Όσοι αθλητές δεν καταφέρουν να περάσουν από αυτό το σημείο στο χρόνο που αναφέρεται, θεωρούνται άκυροι και μπορούν να συνεχίσουν τον αγώνα μόνο με δική τους ευθύνη και αφού παραδώσουν τον αριθμό τους στους κριτές του αντίστοιχου σταθμού.
14.2 Για την ολοκλήρωση του Αγώνα Δρόμου 10 χλμ, έχει καθοριστεί χρονικό όριο 1 ώρας και 30 λεπτών από την ώρα εκκίνησης.
Μετά το πέρας του χρονικού ορίου η διοργάνωση θα προβεί σε απελευθέρωση των οδών και κλείσιμο των σταθμών τροφοδοσίας και αν κάποιος δρομέας δεν ολοκληρώσει τον αγώνα μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, τότε πρέπει να σταματήσει ή να συνεχίσει προς τον τερματισμό με δική του ευθύνη.
15. ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη ανά ένα (1) χιλιόμετρο, σε όλη τη διαδρομή.
16. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ
Ακυρώσεις συμμετοχών γίνονται δεκτές μόνο με γραπτή δήλωση και μόνο μέχρι 22 Σεπτεμβρίου 2017. Μετά από αυτήν την ημερομηνία καμιά ακύρωση συμμετοχής δεν θα γίνεται δεκτή. Σε περίπτωση εμπρόθεσμης ακύρωσης, το αντίτιμο συμμετοχής επιστρέφεται με παρακράτηση 5 ευρώ για διαχειριστικούς λόγους.
17. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Παρασκευή 20/10/2017
18:00 - 21:00 - Παραλαβή πακέτων συμμετοχής από το Γραμματεία (Αίθουσα Μεγάρου              Λόγου & Τέχνης, Πλατεία Γεωργίου Α’ στην Πάτρα).
                          - Τεχνική ενημέρωση των εθελοντών, στα εξής σημεία: Δήμος Δυτικής                   Αχαΐας, Βραχνέϊκα, Πάτρα.

Σάββατο 21/10/2017
09:00 - 13:00 Παραλαβή πακέτων συμμετοχής από τη Γραμματεία (Αίθουσα Μεγάρου Λόγου & Τέχνης, Πλατεία Γεωργίου Α’ στην Πάτρα)

Κυριακή 22/10/2017
07:30 - 08:30  Παραλαβή πακέτων συμμετοχής από τη Γραμματεία (Αίθουσα Μεγάρου Λόγου & Τέχνης, Πλατεία Γεωργίου Α’ στην Πάτρα)
08:15 – 08:45  Εκκίνηση λεωφορείων από Πλατεία Γεωργίου Α’ προς σημεία εκκίνησης των αγώνων
09:30               Εκκίνηση Αγώνα Ατόμων με Αναπηρία (Παπαφλέσσα & Μαιζώνος, Πάτρα)
09:30               Εκκίνηση Παιδικού Αγώνα (Παπαφλέσσα & Μαιζώνος, Πάτρα)
10:00               Εκκίνηση Ημιμαραθώνιου Αγώνα (Αλισσός) & Αγώνα Δρόμου Υγείας 10χλμ         (Βραχνέϊκα)
11:30               Απονομές Αγώνα 10χλμ
12:30               Απονομές Ημιμαραθωνίου
12:45               Λήξη αγώνων
18. ΓΕΝΙΚΑ
Οι τσάντες των αθλητών αφήνονται στο χώρο της εκκίνησης και η παράδοση στους κατόχους θα γίνεται μετά τον τερματισμό τους στην Πλατεία Γεωργίου Α’ (κέντρο Πάτρας).
Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να μην τοποθετούν τιμαλφή, χρήματα και άλλα είδη αξίας στις τσάντες τους.
Οι διαγωνιζόμενοι αποδέχονται με τη συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής ότι οι φωτογραφίες και τα ονόματά τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα από τους διοργανωτές σε σχέση με την επικοινωνία του αγώνα στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.
19. ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
Για την άρτια και ομαλή διεξαγωγή των αγώνων είναι απαραίτητη η εθελοντική συμμετοχή ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό. Όσοι θα ήθελαν να προσφέρουν εθελοντική εργασία κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και κατά τη διάρκεια της οργάνωσής του, παρακαλούνται να συμπληρώσουν την αντίστοιχη δήλωση συμμετοχής στην ιστοσελίδα του αγώνα: www.achaiahalfmarathon.gr στην κατηγορία «Εθελοντές». Σε όλους τους εθελοντές θα δοθούν τεχνικά T-shirts της διοργάνωσης, καθώς και σφυρίχτρες.
20. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Υπεύθυνη Διοργάνωσης: Ελένη Παναγιωτοπούλου, τηλ: 6972275149, info@achaiahalfmarathon.gr
Υπεύθυνος Μarketing:  Μιχάλης Μαυρίκος , τηλ: 6937331100, marketing@achaiahalfmarathon.gr
Υπεύθυνη Εγγραφών: Δήμητρα Μικέλη, τηλ: 6973683287, registrations@achaiahalfmarathon.gr

Υπεύθυνη Εθελοντισμού: Βιβή Βαγενά, τηλ: 6976197955,volunteers@achaiahalfmarathon.gr
Υπεύθυνος Διαδρομής: Νίκος Τζόλας, τηλ: 6972306894
Σημείωση: Οι αγώνες σε περίπτωση πολύ σοβαρών λόγων, ενδέχεται να μεταφερθούν σε άλλη ημερομηνία ή να ακυρωθούν. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την ιστοσελίδα του Συλλόγου και τα ΜΜΕ.
21. ΔΙΑΜΟΝΗ
 Όσοι επιθυμούν διανυκτέρευση, μπορούν να επικοινωνήσουν για κρατήσεις δωματίων στο ξενοδοχείο στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου & Αράτου, στο κέντρο της Πάτρας:
Ηotel Astir Patras (κρατήσεις τηλ 2610 277502)
Τιμή δωματίου με πρωινό (μπουφέ): μονόκλινο 48€, δίκλινο 58€, τρίκλινο 66€
Σφάλμα! Η αναφορά της υπερ-σύνδεσης δεν είναι έγκυρη.www.hotelastirpatras.gr

Σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Η Οργανωτική Επιτροπή
του

Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πάτρας