9/8/17

3ος Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου '' Στα Ίχνη Της Ιερας Οδού ''

 Προκήρυξη 3ου Ημιμαραθώνιου αγώνα «Στα Ίχνη Της Ιεράς Οδού» και παράλληλου αγώνα 5 χιλιομέτρων
Κατά την αρχαιότητα την 15η ημέρα του μήνα Βοηδρομίωνα (ξεκινούσε στις 23 Αύγουστου) τελούνταν η Πομπή των Ελευσίνιων Μυστηρίων η οποία εκκινούσε από την Αγορά της Αθήνας και τερμάτιζε στο χώρο τέλεσης των Μυστηρίων.
Ο Δήμος Ελευσίνας, η Περιφέρεια Αττικής , η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του φεστιβάλ "Αισχύλεια 2017", σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στον 3ο ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού», καθώς και στον παράλληλο αγώνα 5 χιλιομέτρων (σε διαδρομή εντός της πόλης της Ελευσίνας), την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017, τους οποίους συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ελευσίνας (ΣΔΥΕ), σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας  Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού Υπεραποστάσεων (Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ) καθώς και οι δήμοι Αιγάλεω, Χαϊδαρίου και Ασπροπύργου.
Ο Ημιμαραθώνιος δρόμος τελεί υπό την έγκριση του ΣΕΓΑΣ .
Α. Ημιμαραθώνιος
Εκκίνηση: Η εκκίνηση θα δοθεί την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 στις 08:30 στον χώρο έξω από το Αρχαιολογικό μουσείο Κεραμικού (πλησίον του σταθμού του Ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) στο Θησείο).

Διαδρομή: Από το Θησείο ακολουθώντας την Ιερά Οδό, αφού διέλθει από το Αιγάλεω, το Χαϊδάρι και το Δαφνί, η Ιερά οδός συνενώνεται περίπου στο 8ο χιλιόμετρο της διαδρομής με την Νέα Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου και αφού εισέλθει στην Ελευσίνα, τερματίζει στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας, δίπλα στον Αρχαιολογικό χώρο.
Η απόσταση έχει πιστοποιηθεί από την AIMS και θα υπάρχει επίσημη και πιστοποιημένη χρονομέτρηση του αγώνα.
Μέγιστη διάρκεια του αγώνα καθορίζονται οι τρεις (3) ώρες μετά την εκκίνηση (στις 08:30). Μετά το πέρας αυτού του χρονικού ορίου θα πρέπει οι συμμετέχοντες που δεν έχουν τερματίσει να επιβιβαστούν στο Λεωφορείο Συλλογής ή σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχίσουν τον Αγώνα με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Ενδεικτικός χρόνος διέλευσης των Δρομέων στο ύψος των Διυλιστηρίων Ασπροπύργου στο 13,5 χιλιόμετρο, για τερματισμό εντός του χρονικού ορίου, είναι οι δύο (2) ώρες.
Τερματισμός: Επί της Οδού Νικολαΐδου και πλησίον της πλατείας Ηρώων Ελευσίνας δίπλα στον Αρχαιολογικού χώρο.
Τροφοδοσία: Θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας με νερά στις χιλιομετρικές θέσεις 3ο, 6ο, 9ο, 12ο, 13,6ο, 15ο και 18ο χιλιόμετρο καθώς και ισοτονικά στο 12ο χιλιόμετρο. Στον τερματισμό θα χορηγηθούν νερά και μπανάνες στους συμμετέχοντες.
Ιατρική Κάλυψη: Θα υπάρχει πλήρης ιατρική κάλυψη με ιατρούς, ασθενοφόρα και διασώστες κατά την διαδρομή.
Ηλικιακές κατηγορίες: 18-34, 35-49, 50-59, 60 και άνω.
Βραβεύσεις: Σε όλους τους συμμετέχοντες με έγκυρο τερματισμό θα δοθούν πρωτότυπα ορειχάλκινα μετάλλια ενώ θα υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης των  διπλωμάτων συμμετοχής.
Κύπελλα  θα δοθούν στους τρεις πρώτους άνδρες και τρεις πρώτες γυναίκες. Επίσης θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και γυναίκες ανά ηλικιακή κατηγορία (όσοι βραβεύτηκαν στην γενική σειρά δεν θα βραβευτούν στην ηλικιακή) ενώ θα βραβευτεί ο γηραιότερος και γηραιότερη Δρομέας.
Κόστος Συμμετοχής: Δωρεάν.
Μετακίνηση Αθλητών: Για τους συμμετέχοντες θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς τους την ημέρα του αγώνα από την Ελευσίνα προς την αφετηρία (Μουσείο Κεραμικού πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Θησείο) με αναχώρηση λεωφορείων στις 07:00 από το Δημοτικό πάρκινγκ επί της οδού Χατζηδάκη και Παγκάλου (πίσω από το 2ο Λύκειο «Πυρουνάκειο» Ελευσίνας).
Μετά το πέρας του Αγώνα θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς των αθλητών που επιθυμούν, από την Ελευσίνα προς το σταθμό μετρό στην Αγ. Μαρίνα με δρομολόγια ανά 30’ από τις 12:30 έως τις 14:00 (τελευταίο δρομολόγιο).
Παρακαλούνται οι αθλητές να δηλώσουν την ανωτέρω επιθυμία τους στην ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής.
Παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς των σάκων των δρομέων από τον χώρο της εκκίνησης στον τερματισμό καθώς επίσης και χώρος αλλαγής ενδυμασίας πλησίον του χώρου τερματισμού (επί της οδού Χατζηδάκη στο 2ο Γυμνάσιο Ελευσίνας).
Παροχές για όλους τους Συμμετέχοντες του Ημιμαραθωνίου: Ιατρική κάλυψη, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, τροφοδοσία σε όλη την διαδρομή / τερματισμό καθώς και πρωτότυπο ορειχάλκινο μετάλλιο και τεχνικό μπλουζάκι,  (μόνο για τους τερματίζοντες αθλητές).
Β. 2η Διαδρομή 5 χιλιομέτρων εντός της πόλης
Εκκίνηση: Η εκκίνηση θα δοθεί την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στις 09:00 επί της Οδού Νικολαΐδου και πλησίον της πλατείας Ηρώων Ελευσίνας δίπλα στον Αρχαιολογικό χώρο.
Διαδρομή: Η Αφετηρία βρίσκεται επί της Οδού Νικολαΐδου (πεζόδρομος). Με κατεύθυνση προς Πλατεία Ηρώων, συνεχίζει αριστερά προς την Ιερά Οδό, στη συνέχεια δεξιά στην Οδό Περσεφόνης και πάλι δεξιά επί της Ηρώων Πολυτεχνείου και Ιερά Οδό μέχρι την Οδό Ωκεανίδων όπου κατευθύνεται δεξιά προς την παραλία Ελευσίνας. Στο τέλος της Οδού Ωκεανίδων συνεχίζει στην οδό Κανελλοπούλου και κατά μήκος της παραλιακής γραμμής έως την είσοδο του Παλαιού Ελαιουργείου, μπαίνοντας μέσα στο χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου ακολουθεί έξοδος των δρομέων από το πάρκινγκ του παλαιού Ελαιουργείου και ακολουθώντας επί των Οδών Ίωνος Δραγούμη, Σαλαμίνος και Περικλέους συνεχίζει αριστερά στην οδό Νικολαΐδου όπου και τερματίζει στο σημείο εκκίνησης.
Μέγιστη διάρκεια τερματισμού για τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων, καθορίζονται τα 75 λεπτά μετά την εκκίνηση. Μετά το πέρας του χρονικού αυτού ορίου οι δρομείς που βρίσκονται στο δρόμο συνεχίζουν τον αγώνα αποκλειστικά με δική τους ευθύνη.
Τερματισμός: Στο σημείο εκκίνησης επί της Οδού Νικολαΐδου και πλησίον της πλατείας Ηρώων Ελευσίνας δίπλα στον Αρχαιολογικό χώρο.
Τροφοδοσία: Θα υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας με νερά στο μέσο της διαδρομής (στη συμβολή των οδών Ωκεανίδων και Κανελλοπούλου στην περιοχή του "Ίρις"). Στον τερματισμό θα χορηγηθούν νερά στους συμμετέχοντες.
Ιατρική Κάλυψη: Θα υπάρχει πλήρης ιατρική κάλυψη με ιατρούς και διασώστες κατά την διαδρομή.
Βραβεύσεις: Σε όλους τους συμμετέχοντες με έγκυρο τερματισμό θα δοθούν πρωτότυπα ορειχάλκινα μετάλλια ενώ θα υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης των  διπλωμάτων συμμετοχής.
Κύπελλα θα δοθούν στους τρεις πρώτους άνδρες και τρεις πρώτες γυναίκες. Επίσης θα βραβευθούν τα τρία (3) πρώτα αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 12 ως 17 ετών, ενώ θα βραβευτεί ο γηραιότερος και γηραιότερη Δρομέας
Κόστος Συμμετοχής: Δωρεάν.


Μετακίνηση Αθλητών: Μετά το πέρας του Αγώνα θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς των αθλητών που επιθυμούν, από την Ελευσίνα προς το σταθμό μετρό στην Αγ. Μαρίνα με δρομολόγια ανά 30’ από τις 12:30 έως τις 14:00 (τελευταίο δρομολόγιο).
Παρέχεται η δυνατότητα φύλαξης των σάκων των δρομέων στο χώρο της εκκίνησης καθώς επίσης και χώρος αλλαγής ενδυμασίας πλησίον του χώρου τερματισμού (επί της οδού Χατζηδάκη στο 2ο Γυμνάσιο Ελευσίνας).
Παροχές για όλους τους Συμμετέχοντες του αγώνα των 5 χιλιομέτρων: Ιατρική κάλυψη, τροφοδοσία στο μέσο της διαδρομής / τερματισμό, πρωτότυπο ορειχάλκινο μετάλλιο, μπλουζάκι (μόνο για τους τερματίζοντες αθλητές).

Γ. Γενικές Οδηγίες για όλους τους συμμετέχοντες στους Αγώνες
Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν για τον Ημιμαραθώνιο όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (ημερομηνία γέννησης πριν από 01/01/2000), ενώ για τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους (ημερομηνία γέννησης πριν από 01/01/2006 – για τους ανήλικους απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των κηδεμόνων τους η οποία δηλώνεται στην ηλεκτρονική αίτηση του αθλητή)
Το όριο συμμετοχών για τον Ημιμαραθώνιο καθορίζεται στις 1000 συμμετοχές. Η λήξη των εγγραφών στον αγώνα θα γίνει την Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου 2017 εκτός αν συμπληρωθεί νωρίτερα ο ανώτερος αριθμός συμμετοχών. Σημειώνεται ότι θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας και ότι δεν θα υπάρχει δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης μετά τη συμπλήρωση του ανωτέρω αριθμού και δεν θα τηρηθεί λίστα αναμονής.
Για τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων δεν θα υπάρχει όριο συμμετοχών και η λήξη των εγγραφών καθορίζεται επίσης η Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου 2017.
Η διοργάνωση δεν θα ζητήσει πιστοποιητικά καλής υγείας των συμμετεχόντων. Πλην όμως κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής εγγραφής, ο αθλητής θα βεβαιώνει ότι έχει προβεί πρόσφατα σε έλεγχο της υγείας του και έχει κριθεί κατάλληλος για να συμμετάσχει σε αγώνα επίπεδου Ημιμαραθωνίου ή 5 χιλιομέτρων αντίστοιχα.
Επίσης με την ηλεκτρονική εγγραφή ο αθλητής συναινεί ώστε η διοργάνωση να λάβει και να χρησιμοποιήσει το τηλεοπτικό και φωτογραφικό υλικό του αγώνα και των βραβεύσεων για την προβολή του αγώνα και των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ ‘’Αισχύλεια 2017’’.
Παραλαβή πακέτου συμμετοχής: Η παραλαβή του πακέτου συμμετοχής για τους αγώνες θα γίνει από Πέμπτη 07 Σεπτεμβρίου 2017 ως και Σάββατο  09 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρες 10:00 ως 13:00 από το χώρο του N.Π.Δ.Δ.-Π.Α.Κ.Π.Π.Α. (Παγκάλου & Κίμωνος 11 στην Ελευσίνα) καθώς και κατά τις ίδιες ημερομηνίες και κατά τις ώρες 15:00 έως τις 19:00 σε χώρο του Δημαρχείου Αιγάλεω απέναντι από το σταθμό του μετρό "Αγία Μαρίνα".
Τέλος και στα πλαίσια της προβολής της Ελευσίνας θα υπάρχει δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης για όλους τους δρομείς του Ημιμαραθωνίου, των 5 χιλιομέτρων αλλά και των συνοδών τους στον Αρχαιολογικό Χώρο της Πόλης μας.
Για δηλώσεις συμμετοχής καθώς και για περισσότερες πληροφορίες στο https://eleusisimimarathon.gr/ καθώς και στο τηλέφωνο 2105565621 Καθημερινά από τις 10:30 έως τις 14:00.
Μετά Τιμής.

Η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.-Π.Α.Κ.Π.Π.Α                         Η πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε
ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ                                                       ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ