15/7/21

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2020 Ολυμπιακοί Αγώνες: Κρούσματα και στην ελληνική ομάδα

 Αλματώδη αύξηση έχουν τα κρούσματα COVID-19 στην Ιαπωνία. Ανάμεσα στις θετικές περιπτώσεις υπάρχουν πολλές που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με αθλητές. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα ζήτησε από τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ να τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα για να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά. «Για την επιτυχία της διοργάνωσης αλλά και για να έχουμε τη στήριξη του λαού θα πρέπει όλοι οι συμμετέχοντες να τηρήσουν τα μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιάπωνας πρωθυπουργός. Σε ένα ξενοδοχείο, στην πόλη Χαμαμάτσου, όπου μένει μία βραζιλιάνικη αποστολή 31 ατόμων, επτά μέλη από το προσωπικό βρέθηκαν θετικά, αλλά, προς το παρόν, οι αθλητές είναι αρνητικοί.Η ρωσική ομάδα ράγκμπι βρίσκεται σε καραντίνα καθώς ο προπονητής τους νόσησε, ενώ η ολυμπιακή ομάδα των προσφύγων που προετοιμάζεται στο Κατάρ ανέβαλε, προς το παρόν, το ταξίδι της για την Ιαπωνία διότι μέλος από την αποστολή βρέθηκε θετικό. Προβλήματα όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και στην ελληνική ομάδα. Δύο αθλητές και ένας αξιωματούχος έχουν νοσήσει και δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να προλάβουν τις ημερομηνίες των αναχωρήσεων. Με πυρετώδεις ρυθμούς εργάζονται στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα στην ελληνική αποστολή στο Τόκιο.
Ο γενικός γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης ενημέρωσε από τις 7 Ιουλίου τα αρμόδια τμήματα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας. Επίσης ήρθε και σε επαφή με τον ομόλογό του από τη γείτονα χώρα και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι τόσο κατά την παρέλαση των χωρών όσο και σε όλα τα επίσημα έγραφα θα υπάρχει το όνομα που έχει προκύψει από τη συμφωνία των Πρεσπών.

Πηγή: Kathimerini.gr

Δύο αθλητές και ένας αξιωματούχος έχουν νοσήσει και δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να προλάβουν τις ημερομηνίες των αναχωρήσεων για το Τόκιο.