21/7/22

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022: Η ώρα της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη

 Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μετέχει το μεσημέρι της Παρασκευής (22/7, 16.15) στον τελικό των 35χλμ. βάδην γυναικών με προσδοκίες για μια καλή παρουσία, στην τέταρτη συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η πρωταθλήτριας μας προέρχεται από την όγδοη θέση, στα 20χλμ. βάδην, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά και την καλή παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μουσκάτ.

Η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου έχει ολοκληρώσει με απόλυτη επιτυχία την προετοιμασία της και έχει κάθε λόγο να σκέφτεται ένα πλασάρισμα στην πρώτη οχτάδα, όπως έκανε πριν ένα χρόνο και στο Τόκιο. Η Ντρισμπιώτη έχει διανύσει φέτος την απόσταση σε 2 ώρες 47.48, που είναι η πέμπτη επίδοση ανάμεσα σε αθλήτριες που δήλωσαν συμμετοχή στο αγώνισμα. Η αθλήτρια από την Καρδίτσα διαθέτει πλέον τη εμπειρία της διαχείρισης αγώνων αυτού του επιπέδου και σε συνδυασμό με την καλή αγωνιστική της κατάσταση αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κούρσα. Το αγώνισμα των 35χλμ. μπαίνει για πρώτη φορά στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.  

Η χώρα μας έχει μεγάλη παράδοση στο βάδην γυναικών στα 20χλμ., απόσταση στην οποία η Αθηνά Παπαγιάννη το 2005 στο Ελσίνκι ήταν έκτη.  Δύο χρόνια νωρίτερα στο Παρίσι, η Αθανασία Τσουμελέκα είχε τερματίσει στην έβδομη θέση.

Στην εκκίνηση των 35χλμ. βάδην θα βρεθούν δύο ακόμη Ελληνίδες αθλήτριες, η Χριστίνα Παπαδοπούλου, που συμμετείχε και στα 20χλμ. βάδην και η Έφη Κουρκουτσάκη. Οι δύο αθλήτριες έχουν την ευκαιρία να μαζέψουν πολύτιμες εμπειρίες και να κυνηγήσουν τα ατομικά τους ρεκόρ.

https://www.segas.gr/