5/12/14

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 10ου Διεθνή Μαραθωνίου Δρόμου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»


Ο Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ, προκηρύσσει και διοργανώνει υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ και με την υποστήριξη της Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Θεσσαλονίκης και των Δήμων Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Αμπελοκήπων-Μενεμένης, τον 10ο Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».
Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν και Αγώνες Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος σε Δημόσια Οδό 10.000μ. και 5.000μ., καθώς και Αγώνας Δρόμου 1.000μ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, ο οποίος είναι αφιερωμένος στο περιβάλλον.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:
1. Ημερομηνία Διεξαγωγής
Κυριακή 5 Απριλίου 2015

2. Στοιχεία Αγώνων Δρόμου:
2.1 Μαραθώνιος Δρόμος:
Ώρα Εκκίνησης: 08:00
Αφετηρία: Κεντρική πλατεία του Δήμου Πέλλας μπροστά από το άγαλμα του έφιππου Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Τερματισμός: Παραλία Θεσσαλονίκης - Πλατεία Λευκού Πύργου
Περιγραφή της διαδρομής: αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης:

Συνοπτικά:
Μετά το δεύτερο χιλιόμετρο της διαδρομής οι αθλητές βγαίνουν στον κεντρικό δρόμο Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, τον οποίο και θα ακολουθήσουν για τα επόμενα 8χλμ. μέχρι τη Χαλκηδόνα.
Στο 8ο χλμ. οι αθλητές εισέρχονται στην πόλη της Χαλκηδόνας.
Στο 9ο χλμ., συναντούν τη διασταύρωση των δρόμων για Βέροια και Θεσσαλονίκη.
Το 10ο χλμ είναι αμέσως μετά τη Χαλκηδόνα.
Στο 13ο χλμ. ο δρόμος περνά με γέφυρα πάνω από τον Αξιό ποταμό.
Το 15ο χλμ. είναι πριν από το χωριό Γέφυρα.
Το 20ο χλμ. βρίσκεται μετά τη διασταύρωση του Αγίου Αθανασίου, της εξόδου προς την εθνική οδό.
Το 25ο χλμ. βρίσκεται μετά τη διασταύρωση του δρόμου για Νέα Αγχίαλο.
Το 28ο χλμ. περνά πάνω από το Γαλλικό ποταμό.
Στο 30ο χλμ. οι αθλητές περνούν από την Ιωνία (Διαβατά).
Στο 35ο χλμ. βρίσκεται στο κέντρο του Κορδελιού, στην οδό Μοναστηρίου.
Στο 38ο χλμ. στρίβουμε δεξιά στην οδό Γιαννιτσών.
Στο 39ο χλμ. στρίβουμε δεξιά στην οδό Δάφνης και αμέσως μετά στρίβουμε αριστερά στην οδό Κουντουριώτου.
Το 40ο χλμ. είναι στο ύψος των Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης.
Το 41ο χλμ. και 42ο χλμ. είναι επί της Λεωφόρου Νίκης.
Τερματισμός επί της Λεωφόρου Νίκης στο Λευκό Πύργο.


2.2 Αγώνας Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ.:
Ώρα Εκκίνησης: 08:45
Αφετηρία: Από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων, 28ης Οκτωβρίου 157.
Τερματισμός: Παραλία Θεσσαλονίκης - Πλατεία Λευκού Πύργου
Περιγραφή της Διαδρομής: Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης:

Συνοπτικά:
Οι δρομείς ακολουθούν τη διαδρομή: 28η Οκτωβρίου με κατεύθυνση προς την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, κάνουν αριστερή αναστροφή και συνεχίζουν επί της 28ης Οκτωβρίου στο αντίθετο ρεύμα. Στρίβουν δεξιά στην οδό Δενδροποτάμου με κατεύθυνση προς την οδό Καραολή Δημητρίου, κατόπιν αριστερή αναστροφή στη Δενδροποτάμου στο αντίθετο ρεύμα. Οι δρομείς διασχίζουν κάθετα την οδό Ελ. Βενιζέλου και στο ύψος της οδού Θωμά Χατζίκου εισέρχονται σε μικρότερο δρόμο, την οδό Αγαμέμνωνος. Στο τέλος αυτού του δρόμου, στρίβουν αριστερά στην οδό Μοναστηρίου, εισερχόμενοι στη διαδρομή του Μαραθωνίου (περίπου στο 37ο χλμ.). Τερματίζουν στο Λευκό Πύργο, κοινό σημείο τερματισμού όλων των Δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος της διοργάνωσης.

2.3 Αγώνας Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ.:
Ώρα Εκκίνησης: 12:30
Αφετηρία: Από την Κεντρική Πλατεία Αμπελοκήπων (Επταλόφου)
Τερματισμός: Παραλία Θεσσαλονίκης - Πλατεία Λευκού Πύργου
Περιγραφή της Διαδρομής: Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης:

Συνοπτικά:
Από την Κεντρική Πλατεία Αμπελοκήπων (Επταλόφου) κινούνται επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου και στρίβουν δεξιά στην οδό Φιλιππουπόλεως. Στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονα στρίβουν δεξιά, στην οδό Καλλιθέας. Αμέσως μετά στρίβουν αριστερά στην οδό Αμπελώνων, στο τέρμα της οποίας στρίβουν δεξιά στην οδό Αγίων Πάντων. Οδεύουν επί της Αγίων Πάντων και περνούν κάτω από τη σιδηροδρομική γέφυρα. Περνούν κάθετα την οδό Μοναστηρίου, συναντούν την οδό Γιαννιτσών, όπου στρίβουν αριστερά και αμέσως μετά δεξιά στην οδό Σταύρου Βουτυρά. Στο τέρμα της συναντούν τη Λεωφόρο Κουντουριώτου, με κατεύθυνση προς το λιμάνι και τη Λεωφόρο Νίκης. Ακολουθούν τη Λεωφόρο Νίκης, δια της οποίας τερματίζουν στον Λευκό Πύργο, κοινό σημείο τερματισμού όλων των Δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος της διοργάνωσης. 

2.4 Αγώνας Δρόμου 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων :
Ώρα Εκκίνησης: 08:45
Αφετηρία: Επί της παραλιακής οδού (Λεωφ. Νίκης) από την πλατεία Αριστοτέλους.
Τερματισμός: Παραλία Θεσσαλονίκης - Πλατεία Λευκού Πύργου
Περιγραφή της Διαδρομής: Από το σημείο εκκίνησης και ακολουθώντας την παραλιακή οδό (Λεωφ. Νίκης), οι μαθητές τερματίζουν στο Λευκό Πύργο.

3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για να συμμετάσχει δρομέας στο Μαραθώνιο Δρόμο θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ενώ για να συμμετάσχει στους Αγώνες Δρόμου των 10.000μ. και 5.000μ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του. Βαδίζοντες επιτρέπεται να συμμετάσχουν μόνο στα 10.000μ. και 5.000μ.
Στον αγώνα δρόμου των 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές –τριες γεννημένοι –ες τα έτη 2003 έως 2006.
Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής για τους ανήλικους δρομείς είναι η αποστολή ή η προσκόμιση της μαθητικής τους ταυτότητας καθώς και η υπέυθυνη δήλωση συγκατάθεσης του κηδεμόνα έως την επίσημη προθεσμία λήξης των εγγραφών.


4. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ
4.1 Διακρίσεις - Έπαθλα
Έπαθλα (μετάλλιο και δίπλωμα) απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών όλων των Δρόμων. Κύπελλο απονέμεται μόνο στον πρώτο αθλητή και την πρώτη αθλήτρια κάθε Δρόμου.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Tο δίπλωμα συμμετοχής θα το παραλάβουν ηλεκτρονικά από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.alexanderthegreatmarathon.org,  www.atgm.gr

4.2 Χρηματικά Έπαθλα
      Στους  6 πρώτους της γενικής κατάταξης του Μαραθωνίου θα δοθούν:

Θέση
Άνδρες
Γυναίκες
1
1.000
1.000
2
800
800
3
600€
600€
4
400€
400€
5
300€
300€
6
200€
200€
ΣΥΝ.:
3.300€
3.300€

Οι  αθλητές που θα καταταγούν στις πιο πάνω θέσεις θα δικαιούνται τα χρηματικά έπαθλα εφόσον έχουν σημειώσει επίδοση καλύτερη από 2:35.00 για τους Άνδρες  και από 3:00.00 για τις Γυναίκες
                       
·  Ειδικά βραβεία ανάλογα με την επίδοση στον Μαραθώνιο θα δοθούν:
Επίτευξη Ρεκόρ Διαδρομής : 1.000€
Ανδρών:     2.11.37
Γυναικών:  2.28.22

·  Για τους Έλληνες Αθλητές που συμμετέχουν στο Μαραθώνιο θα δοθούν επιπλέον χρηματικά έπαθλα ως εξής:
         Για Πανελλήνιο ρεκόρ Ανδρών και Γυναικών 1.000€

Στους 3 πρώτους  Αθλητές των 10.000μ. θα δοθούν:

Θέση
Άνδρες
Γυναίκες
1
400€
400€
2
300€
300€
3
200€
200€
ΣΥΝ:
900
900

Οι αθλητές που θα καταταγούν στις πιο πάνω θέσεις θα δικαιούνται τα χρηματικά έπαθλα εφόσον έχουν σημειώσει επίδοση καλύτερη από 32:00 για τους Άνδρες  και από 41:00 για τις Γυναίκες.

  • οι παραπάνω αμοιβές – χρηματικά έπαθλα των αθλητών – αθλητριών υπόκεινται σε κράτηση 25% σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία.


5. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΤΡΟΠΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΕΙΔΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

5.1 Δηλώσεις Συμμετοχής
Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Μαραθώνιο Δρόμο, τα 10.000μ. και 5.000μ., θα πρέπει να ολοκληρωθούν την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015.
Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα 1.000μ Δημοτικών Σχολείων θα γίνουν μέχρι την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015.


5.2 Τρόποι Εγγραφής
Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:

α. Με οnline εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

β. Με αποστολή της έντυπης δήλωσης με fax:  
Ø  2310-200.361, Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ
Ø  2310-725.076, Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων, Τμήμα Αθλητισμού Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης

γ. Αυτοπροσώπως στα παρακάτω σημεία:
Ø  Κεντρικά Γραφεία Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, τηλ: 2310-200.360
Ø  Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Τμήμα Αθλητισμού, τηλ: 2310-725.775, 727.775.

5.3 Είδη Εγγραφής
Οι εγγραφές διακρίνονται σε:

α. Ατομικές, οι οποίες γίνονται από μεμονωμένα άτομα. Κατά την παραλαβή του αθλητικού εξοπλισμού, είναι απαραίτητη η επίδειξη της ταυτότητας και των παραστατικών του εκπτωτικού πακέτου (φοιτητικό πάσο/ κάρτα ανεργίας/ μαθητική ταυτότητα/ στρατιωτική ταυτότητα) εφόσον έχει επιλεχθεί, καθώς και το αποδεικτικό κατάθεσης του αντιτίμου συμμετοχής.
Σε περίπτωση παραλαβής εξοπλισμού άλλου δρομέα, απαραίτητη είναι η επίδειξη φωτοαντίγραφου της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του εκπροσώπου του.
Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών (Registration Center), οι ανήλικοι δρομείς που έχουν δηλώσει συμμετοχή ατομικά, θα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα καθώς και την υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης του κηδεμόνα, προκειμένου να παραλάβουν τον αθλητικό τους εξοπλισμό.

β. Ομαδικές, για 10 άτομα και πάνω, χωρίς περιορισμό στην επιλογή Αγώνα Δρόμου. Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα. Η έκπτωση που παρέχεται στην ομαδική εγγραφή είναι 5 ευρώ ανά άτομο στους Αγώνες Δρόμου των 10.000μ. και 5.000μ. και 10 ευρώ ανά άτομο στον Μαραθώνιο. Κατά την ομαδική εγγραφή ορίζεται ένας αρχηγός της ομάδας, ο οποίος μπορεί να είναι ο ίδιος δρομέας. Σε κάθε περίπτωση ο αρχηγός της Ομάδας εκπροσωπεί την ομάδα για διάφορα θέματα έναντι των διοργανωτών. 
Ο αρχηγός της ομάδας κατά την παραλαβή του εξοπλισμού της ομάδας του, θα πρέπει να έχει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα, καθώς και το αποδεικτικό της κατάθεσης του αντιτίμου της συμμετοχής της ομάδας του. Αν δεν καταστεί δυνατή η παραλαβή του εξοπλισμού από εκείνον, θα πρέπει επισήμως να υποδειχθεί στη διοργάνωση ο αντικαταστάτης του, ως εκπρόσωπος της ομάδας, ο οποίος κατά την παραλαβή θα πρέπει να έχει μαζί του την ταυτότητά του και το αποδεικτικό της κατάθεσης του αντιτίμου της συμμετοχής της ομάδας.
Σε περίπτωση  που υπάρχουν ανήλικοι δρομείς στην ομάδα, ο αρχηγός της ομάδας καθίσταται υπεύθυνος να προσκομίσει τις υπεύθυνες δηλώσεις συγκατάθεσης των κηδεμόνων, προκειμένου να παραλάβει τον εξοπλισμό τους.
Όσον αφορά τις ομαδικές συμμετοχές των σχολείων θα πρέπει ο αρχηγός της ομάδας να προσκομίσει την κατάσταση των συμμετεχόντων μαθητών-τριών με επίσημο έγγραφο του σχολείου, συνοδευόμενη από τις υπεύθυνες δηλώσεις των κηδεμόνων. Η συμμετοχή των μαθητών στο Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. είναι δωρεάν μόνο εφόσον η ομαδική τους συμμετοχή υποβληθεί από το σχολείο φοίτησής τους.
Για πληροφορίες σχετικά με ομαδικές εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα. Ιωάννα Χριστοπούλου και την κα. Βικτώρια Παπαγεωργίου στο τηλέφωνο 2310-200.360 και την κα. Μάγδα Ρουσσέτη, στα τηλέφωνα 2310-725.775 και 2310-727.775.

6. ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το αντίτιμο συμμετοχής ανά Αγώνα Δρόμου φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

6.1 Αντίτιμο συμμετοχής βασικού πακέτου αθλητικού εξοπλισμού και συμμετοχής

Συμμετοχή
Ατομικό
Ομαδικό
Εκπτωτικό*
Μαθητικό**
Μαραθώνιος
30€
20€
20€
-
Αγώνας Δρόμου 10.000μ.
15€
10€
10€
10€
Αγώνας Δρόμου 5.000μ.
15€
10€
10
0€
Αγώνας Δρόμου 1.000μ. Μαθ. Δημ. Σχολείων
-
-
-
0€

* Το εκπτωτικό πακέτο αφορά στους άνεργους, φοιτητές, μαθητές, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι θα πρέπει να προσκομίσουν ή αποστείλουν το εν ισχύι αποδεικτικό παραστατικό ιδιότητας τους με fax ή με email, αμέσως μετά την εγγραφή τους.
Το φοιτητικό αντίτιμο ισχύει για φοιτητές που δεν έχουν υπερβεί το 30ο έτος της ηλικίας τους.
** Η δωρεάν συμμετοχή των μαθητών γίνεται μόνο μέσω ομαδικής δήλωσης του σχολείου τους,συνοδευόμενη από τις δηλώσεις συγκατάθεσης των κηδεμόνων τους και μόνο για το Δρόμο 5.000μ.

6.2 Αντίτιμο συμμετοχής πλήρους πακέτου αθλητικού εξοπλισμού και συμμετοχής

Συμμετοχή
Ατομικό
Ομαδικό
Μαραθώνιος
50€
40€
Αγώνας Δρόμου 10.000μ.
35€
30€
Αγώνας Δρόμου 5.000μ.
35€
30€
6.3 Παροχές πακέτων αθλητικού εξοπλισμού και συμμετοχής
6.3.1 Βασικό Πακέτο

Μαραθώνιος δρόμος
Αναμνηστικό μπλουζάκι, αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο, μεταφορά στο χώρο εκκίνησης (Πέλλα), παροχή νερού, ισοτονικών ποτών, χυμών, αναψυκτικών, ενεργ. μπαρών και τροφών αποκατάστασης, παροχή ιατρικών υπηρεσιών, πιστοποιητικό συμμετοχής (μέσω επίσημης ιστοσελίδας).
Δρόμος 10.000μ. 5.000μ.
Αναμνηστικό μπλουζάκι, αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο, παροχή νερού, παροχή ιατρικών υπηρεσιών, πιστοποιητικό συμμετοχής (μέσω επίσημης ιστοσελίδας).

6.3.2 Πλήρες Πακέτο

Μαραθώνιος δρόμος
Αθλητικό σακίδιο ώμου, αδιάβροχο – αντιανεμικό μπουφάν, καπέλο, αναμνηστικό μπλουζάκι πακέτου, αριθμός συμμετοχής,ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο, μεταφορά στο χώρο εκκίνησης (Πέλλα), παροχή νερού, ισοτονικών ποτών, ενεργειακών μπαρών και τροφών αποκατάστασης, χυμών, αναψυκτικών, παροχή ιατρικών υπηρεσιών, πιστοποιητικό συμμετοχής
(μέσω επίσημης ιστοσελίδας)
Δρόμος 10.000μ. 5.000μ.
Αθλητικό σακίδιο ώμου, αδιάβροχο – αντιανεμικό μπουφάν, καπέλο, αναμνηστικό μπλουζάκι πακέτου, αριθμός συμμετοχής,ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο, παροχή νερού,παροχή ιατρικών υπηρεσιών, πιστοποιητικό συμμετοχής
(μέσω επίσημης ιστοσελίδας)

Τρόποι Πληρωμής
α. Online πληρωμή με πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα των VISA,  MASTERCARDMAESTRO και AMERICAN EXPRESSμέσω της επίσημης ιστοσελίδας

β. Με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό 217/296013-32 (Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ) στην Εθνική Τράπεζα.
IBAN: GR6401102170000021729601332 KΩΔ. SWIFT: (BIC) ETHNGRAA
 γ. Πληρωμή με μετρητά στα Κεντρικά Γραφεία της διοργάνωσης
(Εθν. Καυτανζόγλειο Στάδιο, προέκταση Αγίου Δημητρίου, ΤΚ 54638)
Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00 - 14:00, 17:30 - 20:30
Σάββατο: 11:00 - 13:00

ΠΡΟΣΟΧΗ:
• Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας θα πρέπει να καταβάλετε το αντίτιμο της συμμετοχής σας αμέσως μετά την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής σας καθώς και να αποστείλλετε τα απαραίτητα δικαολογητικά ανάλογα με το πακέτο έχετε επιλέξει, έως τη λήξη των επίσημη προθεσμία λήξης των εγγραφών . Στην αιτιολογία κατάθεσης πρέπει απαραίτητα να δηλώσετε το ονοματεπώνυμό σας.
• Επιπλέον χρέωση 5 ευρώ θα υπάρχει για τις εγγραφές που θα γίνουν Παρασκευή 3.4.2015 και Σάββατο 4.4.2015 στο κέντρο παραλαβής του εξοπλισμού συμμετοχής (Registration center). Ο αριθμός των νέων εγγραφών θα είναι περιορισμένος.
• ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ : Ακυρώσεις συμμετοχών γίνονται δεκτές μόνο κατόπιν γραπτής αιτήσεως και μόνο μέχρι τις 5 Μαρτίου 2015. Μετά από αυτή την ημερομηνία, κανένα αίτημα ακύρωσης συμμετοχής δεν θα γίνεται δεκτό. Σε περίπτωση ακύρωσης, το αντίτιμο συμμετοχής επιστρέφεται στον αιτούντα, μετά παρακρατήσεων 5 ευρώ για διαχειριστικούς λόγους. Οι όποιες επιστροφές χρημάτων πραγματοποιούνται περίπου ένα μήνα μετά τον αγώνα.


7. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
7.1  ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
Οι διοργανωτές αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μεταφέρουν τους δρομείς που συμμετέχουν στο Μαραθώνιο με λεωφορεία, από τη Θεσσαλονίκη στο χώρο της Αφετηρίας (Πέλλα).
Ώρα αναχώρησης λεωφορείων: Από 05:30 έως 06:00
Σημείο αναχώρησης: Επί της παραλιακής οδού, αμέσως μετά τον Λευκό Πύργο, μπροστά στο Βασιλικό θέατρο.
Όλοι οι δρομείς θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της Εκκίνησης μια ώρα πριν την έναρξη του Αγώνα, ώρα 07:00.

7.2  10.000μ.
Οι συμμετέχοντες δρομείς μεταβαίνουν με δικά τους μέσα στο χώρο εκκίνησης του Αγώνα που βρίσκεται στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων. Σημειώνεται ότι οι δρομείς θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της Εκκίνησης μια ώρα πριν την έναρξη του Αγώνα, ώρα 07:45.

7.3  5.000μ.
Οι συμμετέχοντες δρομείς μεταβαίνουν με δικά τους μέσα στο χώρο εκκίνησης του Αγώνα που βρίσκεται στην κεντρική Πλατεία Αμπελοκήπων (Επταλόφου). Σημειώνεται ότι οι δρομείς θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο της Εκκίνησης μια ώρα πριν την έναρξη του Αγώνα, δηλαδή ώρα 11:30.

8. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.
Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση.
Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή – τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες – σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

9. ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής υπάρχουν 15 σταθμοί υποστήριξης των δρομέων, αρχής γενομένης από το 5ο χλμ.
Εμφιαλωμένο νερό διατίθεται στους συμμετέχοντες στην Εκκίνηση, τον Τερματισμό καθώς και ανά 2,5χλμ. μετά το 5ο χλμ.
Ισοτονικά ποτά στους σταθμούς: 10ο χλμ., 15ο χλμ., 20ο χλμ., 25ο χλμ., 30ο χλμ., 35ο χλμ. και 40ο χλμ.
Σφουγγάρια με νερό υπάρχουν στο 7,5ο χλμ., 12,5ο χλμ., 17,5ο χλμ., 22,5ο χλμ., 27,5ο χλμ., 32,5ο χλμ. και 37,5ο χλμ.
Μπανάνες διατίθενται στους σταθμούς: 15ο χλμ, 25ο χλμ και 30ο χλμ. και στον τερματισμό.
Ενεργειακό ρόφημα διατίθεται στο 20ο χλμ. και 30ο χλμ.
Επίσης, ο σταθμός στο 37,5ο χλμ. και στο 40ο χλμ. (Δικαστήρια) θα υποστηρίζει με εμφιαλωμένο νερό και τους δρομείς του Αγώνα Δρόμου των 10.000μ. Ο σταθμός στο 40ο  χλμ. υποστηρίζει με εμφιαλωμένο νερό και τους δρομείς των 5.000μ.
Στον τερματισμό διατίθενται εμφιαλωμένα νερά και ισοτονικά ποτά, καθώς και ενεργειακές μπάρες και αθλητικά σκευάσματα αποκατάστασης για τους δρομείς του Μαραθωνίου.
Χημικές τουαλέτες υπάρχουν στην αφετηρία, σε όλους τους σταθμούς της διαδρομής και στον τερματισμό.
Ιατρική υποστήριξη υπάρχει στην αφετηρία, σε όλους τους σταθμούς της διαδρομής και στον τερματισμό.

10. ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Με βάση τον κανονισμό, θα γίνει από το Ε.Σ.Κ.Α.Ν αντιντόπινγκ κοντρόλ, σε τρείς Άνδρες και τρείς Γυναίκες που συμμετέχουν στο Μαραθώνιο.

11. ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Σε κάθε χιλιόμετρο της Μαραθώνιας διαδρομής θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

12. ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
Το χρονικό όριο τερματισμού για το Μαραθώνιο δρόμο είναι οι 6 ώρες από τη στιγμή που θα δοθεί η εκκίνηση του Μαραθωνίου (οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει το Μαραθώνιο έως την ώρα 14:00).
Για τον Αγώνα Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 10.000μ. το χρονικό όριο είναι 120 λεπτά και για τον Αγώνα Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5.000μ. είναι 90 λεπτά.

13. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
13.1 Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση
Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση όλων των Δρόμων (πλην των 1.000μ), καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων θα αναλάβει επίσημη εταιρεία χρονομέτρησης.
Τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης, για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων θα υπάρχουν:
Μαραθώνιος: στην εκκίνηση, στο 21,1ο  χλμ. (ημιμαραθώνιος) και στον τερματισμό.
Αγώνας Δρόμου 10.000μ.: στην εκκίνηση και στον τερματισμό.
Αγώνας Δρόμου 5.000μ.: στην εκκίνηση και στον τερματισμό.
Οι αγωνιζόμενοι που δεν θα εμφανίζουν ηλεκτρονική ένδειξη στα παραπάνω αναφερόμενα σημεία θα ακυρώνονται των αγώνων.

13.2 Αποτελέσματα
Τα ανεπίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται στο διαδίκτυο αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων, δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να υποβάλλει ένσταση εντός πέντε ημερολογιακών ημερών. Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται εντός δέκα εργασίμων ημερών.

14. ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (Registration Center)
Τόπος: Θα ανακοινωθεί εγκαίρως στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.atgm.gr, www.alexanderthegreatmarathon.org
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 3.4.2015 και Σάββατο 4.4.2015, ώρα 10:00 έως 19:00.
Οι δρομείς οφείλουν να παραλάβουν αποκλειστικά από το Κέντρο Εγγραφών τον αγωνιστικό τους εξοπλισμό, καθώς επίσης και το αναμνηστικό υλικό της διοργάνωσης.

15. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, Προέκταση Αγ. Δημητρίου, ΤΚ 54638,
ΤΗΛ. 2310200360
ΦΑΞ. 2310200361