1/12/14

Θαυματουργές τροφές που καίνε το λίπος

Στην προσπάθειά σας να χάσετε μερικά κιλά και να αποκτήσετε το σώμα που πάντα θέλατε, εκτός από την τακτική άσκηση έχετε συμμάχους και κάποιες θαυματουργές τροφές που ξεχωρίζουν για τη μοναδική ιδιότητά τους να καίνε το λίπος. Εντάξτε τις παρακάτω τροφές στην καθημερινή σας διατροφή και δείτε τη σιλουέτα σας να μεταμορφώνεται!
Αβοκάντο
Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο με εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες καθώς περιέχει πολύτιμα συστατικά μεταξύ των οποίων καροτενοειδή, μονοακόρεστα λίπη, φολικό οξύ και βιταμίνη Ε. Επίσης, βοηθάει στην καύση του λίπους, ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς.
Άγριος σολομός
Ο άγριος σολομός περιέχει Ω3 λιπαρά και είναι μια πολύτιμη τροφή με τεράστια διατροφική αξία και ευεργετικές ιδιότητες που βοηθάει επίσης στην καύση του κοιλιακού λίπους και συμβάλλει στο χτίσιμο του μυϊκού ιστού.

Αυγά
Τα αυγά περιέχουν πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας μαζί με άλλα θρεπτικά συστατικά καθώς και Β12 που βοηθά στη γρήγορη διάσπαση του λίπους. Επιπλέον, η κατανάλωση πρωτεΐνης το πρωί θα ξεγελάσει την πείνα σας περισσότερο από άλλους υδατάνθρακες.


Βραζιλιάνικα καρύδια
Τα καρύδια Βραζιλίας περιέχουν πολύτιμο σελήνιο, είναι αντιοξειδωτικά και ιδιάιτερα ωφέλιμα για τη σωστή λειτουργία του θυροειδούς, ενώ μπορούν να μειώσουν ακόμα και την κυτταρίτιδα.
Γαλοπούλα
Η γαλοπούλα περιέχει λευκίνη που βοηθά στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και ενισχύει το μεταβολισμό, ενώ έχει και τις λιγότερες θερμίδες από οποιαδήποτε άλλη ζωϊκή πρωτεΐνη.
Γιαούρτι στραγγιστό
Το γιαούρτι είναι πολύ καλή πηγή ασβεστίου, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και συμβάλλει στην καταπολέμηση του λίπους.
Γκρέιπφρουτ
Το γκρέιπφρουτ περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, λυκοπένιο και άφθονες ποσότητες διαλυτών ινών οι οποίες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να χωνευτούν με αποτέλεσμα να νιώθουμε πιο χορτάτοι και να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες.

Κανέλα
Η κανέλα περιέχει πολύτιμα αιθέρια έλαια και σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, περιορίζει την όρεξη και μεταβολίζει γρήγορα τη ζάχαρη.
Καυτερές πιπεριές
Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν καψαϊκίνη που περιορίζει την όρεξη και ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος με αποτέλεσμα να επιταχύνει το μεταβολισμό.

Καφές
Η καφεΐνη που περιέχει αυξάνει το μεταβολισμό, δίνει ενέργεια και βοηθά στην καύση του λίπους.

Μούρα
Τα μούρα όλων των ειδών (σμέουρα, μύρτιλλα, βατόμουρα) αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, περιέχουν βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, ενισχύουν το μεταβολισμό και προκαλούν αίσθημα κορεσμού.

Μπρόκολο
Το μπρόκολο είναι μια πολύτιμη τροφή με εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας και περιέχει ένζυμα που καταπολεμούν τις τοξίνες.

Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι προάγει την απώλεια βάρους, περιέχει κατεχίνες που βοηθούν στην αύξηση του μεταβολισμού και στην καύση του λίπους που συσσωρεύεται στην κοιλιά.
Ξύδι

Το ξύδι είναι ένας ακόμα σύμμαχός μας στην καταπολέμηση του πάχους καθώς βοηθά το σώμα μας να καίει λίπος και δεν έχει θερμίδες.

Φιστίκια

Τα φιστίκια βοηθούν στη μείωση επιπέδων του σακχάρου στο αίμα, αυξάνουν τις καύσεις του οργανισμού ενώ επιφέρουν άμεσα αίσθημα κορεσμού. Προσοχή όμως, να καταναλώνονται με μέτρο