24/6/15

Προκήρυξη του 2ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθωνίου Δρόμου και των παράλληλων αγώνων.


Προκήρυξη του 2ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθωνίου Δρόμου και των παράλληλων αγώνων.  



Ο Σύλλογος Δρομέων Ξάνθης ¨Xanthi Runners¨ με τη συνεργασία του Δήμου Ξάνθης, του Δήμου Αβδήρων και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, προκηρύσσει τη διοργάνωση του 2ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθωνίου Δρόμου. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 και βρίσκεται υπό την Αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων). Πρόκειται για μια γρήγορη ασφάλτινη διαδρομή, χαμηλού βαθμού δυσκολίας με κλίση ουδέτερη, που την καθιστά ιδανική για ρεκόρ. Θα κινηθεί στον αστικό ιστό της πόλης της Ξάνθης και περιμετρικά αυτής με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική της πλατεία. Τα πάντα ρυθμίζονται κατόπιν σκληρής προετοιμασίας έτσι ώστε να παρουσιαστεί από τους συντελεστές της διοργάνωσης και τους δεκάδες εθελοντές ένας άρτιος οργανωμένος αγώνας εφάμιλλος μεγάλων διοργανώσεων, που θα έρθει να ανταμείψει την εμπιστοσύνη των εκατοντάδων δρομέων.

Για την περιοχή της Αν. Μακεδονίας- Θράκης, ο συγκεκριμένος αγώνας δρόμου, αποτελεί μοναδικός στο είδος του και έρχεται να προστεθεί στην πλούσια γκάμα αγώνων της ευρύτερης περιοχής, δίνοντας παράλληλα το κίνητρο σε αθλητές, αθλούμενους και συνοδούς, να συνδυάσουν τον αγώνα με μια πρώτης τάξης ευκαιρία απόδρασης και γνωριμίας, με την πλούσια ιστορία, τα μοναδικά ιστορικά αξιοθέατα και τις υπέροχες φυσικές ομορφιές, της αρχοντικής πόλης της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής.

Ο σύλλογός μας, στα πλαίσια της διεξαγωγής του Ημιμαραθωνίου Δρόμου, θέλοντας να δώσει τη δυνατότητα συμμετοχής, τόσο στους μικρούς αθλητές-μαθητές, όσο και στους μεγαλύτερους αθλητές, αθλούμενους ή μη, προκηρύσσει την διεξαγωγή δύο ακόμη αγώνων, έναν λαϊκό αγώνα 5.000 μέτρων και ένα μαθητικό αγώνα 1.000 μέτρων για παιδιά δημοτικού σχολείου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα, θα ακολουθήσει μεταγενέστερη ανακοίνωση.


Εκ μέρους του Δ.Σ. του Α.Π.Σ. Δρομέων Ξάνθης ¨Xanthi Runners¨,

Ο Πρόεδρος, Ιωάννης Πυργελής

Ο Γ. Γραμματέας, Σεραφείμ Βασιλειάδης