16/1/16

1ος ΕΥΚΛΕΙΟΣ Αγώνας Νότιου Υμηττού

O Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής "ΕΥΚΛΗΣ" προκηρύσσει  αγώνα δρόμου σε δασικό δρόμο, με την επωνυμία: «1ος ΕΥΚΛΕΙΟΣ Αγώνας Νότιου Υμηττού» την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Τρέχουμε, Γνωρίζουμε και Προστατεύουμε τον Υμηττό.Ο αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα του Ο.Ν.Α.Δ.Ε.Α.(Οργανισμού Νεολαίας κ Άθλησης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης), των Δήμων Ηλιούπολης και Βύρωνα, του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμου Προστασίας κ Ανάπτυξης Υμηττού) και της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.
Σκοπός Αγώνα:Ο αγώνας γίνεται για να γνωρίσουμε την περιοχή του Νότιου Υμηττού και να ευαισθητοποιή-σουμε την κοινωνία στην προστασία του. Μέρος των εσόδων των αγώνων θα δοθεί προς αναδάσωση τμήματος της διαδρομής στην περιοχή που κάηκε το καλοκαίρι του 2015.
Ημερομηνία διεξαγωγής:Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016  και με ώρα έναρξης 10:00.
Εκκίνηση και Τερματισμός:
Ο χώρος απέναντι από το Α' Αθλητικό Κέντρο Αργυρούπολης επί της Λεωφ. Κύπρου.
Αγώνες:
Θα διεξαχθούν δύο αγώνες: ένας με απόσταση 15.0χλμ και ένας με απόσταση 8.5χλμ.
Ανάλυση Διαδρομής:  
α)Διαδρομή 15.0χλμ: Από την εκκίνηση έως το 4.2χλμ η διαδρομή είναι ανηφορική,  μετά σχεδόν επίπεδη ενώ από το 5.5χλμ μέχρι το 7.6χλμ γίνεται ήπια ανηφορική(Μονή Καρέα).
Η συνολική υψομετρική διαφορά είναι 413μ.
β) Διαδρομή 8.5χλμ:  Από την εκκίνηση έως το 4.2χλμ(Αστυνομικά-αναστροφή) η διαδρομή είναι ανηφορική και η επιστροφή είναι κατηφορική.
Η συνολική υψομετρική διαφορά είναι 310μ.
Η διαδρομή έχει θαυμάσια θέα προς το λεκανοπέδιο της Αθήνας και τον Σαρωνικό κόλπο.
Οι αγώνες ενδείκνυνται και για δρομείς  που δεν έχουν εμπειρία σε αγώνα βουνού.
Δηλώσεις συμμετοχής:Από Δευτέρα 11 Ιανουαρίου μέχρι και Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου.
Δικαίωμα συμμετοχής:Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι δρομείς άνω των 18 ετών(1997 και μεγαλύτεροι -ρες).
Οι δρομείς αποδέχονται ρητώς και παρέχουν τη συναίνεσή τους στη λήψη φωτογραφιών, υλικού βίντεο και στην προβολή του γεγονότος, του ονόματός τους και της εικόνας τους σε οποιοδήποτε ενημερωτικό έντυπο, μέσο μαζικής επικοινωνίας ή κοινωνικό δίκτυο εφόσον το επιλέξουν οι συνδιοργανωτές για την προβολή της διοργάνωσης.
Όριο συμμετοχών:  400 για κάθε αγώνα (15.0 και 8.5χλμ), συνολικά 800 δρομείς.
Αντίτιμο συμμετοχής:
8€ για τον αγώνα των 15.0χλμ και  6€ για τον αγώνα των 8.5χλμ.
Η χρονομέτρηση και η έκδοση των αποτελεσμάτων θα γίνει ηλεκτρονικά.

Σταθμοί τροφοδοσίας:  στα 4.2χλμ,7.5χλμ(ΜΟΝΗ ΚΑΡΕΑ),11.0χλμ και στον τερματισμό.
Φόρμα Εγγραφής:Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στο website  http://bit.ly/imittosEfklis και θα επικυρώνονται αφού θα έχει καταβληθεί το αντίτιμο συμμετοχής στον τραπεζικό λογαριασμό του ΕΥΚΛΗ.
Κατάθεση χρημάτων:Η κατάθεση του αντιτίμου συμμετοχής θα γίνεται στον λογαριασμό του ΕΥΚΛΗ στην Τράπεζα Πειραιώς IBAN  GR33 0172 0810 0050 8106 2736 052.
Προσοχή: θα αναγράφεται το όνομα του καταθέτη με αιτιολογία :“για τον 1ο ΕΥΚΛΕΙΟ αγώνα Νότιου Υμηττού” διαδρομή 15.0χλμ ή 8.5 χλμ.
Με την ολοκλήρωση της εγγραφής σας θα λαμβάνετε αυτομάτως ενημέρωση-επικύρωση στην ηλεκτρονική διεύθυνσή σας για την εγκυρότητα της συμμετοχής σας.
Ιατρική Εξέταση:Οι δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη. Αποδέχονται πως υπεύθυνα δηλώνουν κατά τους όρους του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, έχοντας γνώση των σχετικών κυρώσεων, ότι έχουν προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από τις οποίες αποδεικνύεται ότι είναι υγιείς για να μετάσχουν στον αγώνα, παραιτούνται δε από κάθε απαίτηση εναντίον των συνδιοργανωτών για τυχόν βλάβη ή ζημία από οποιαδήποτε αιτία.
Έπαθλα:Στους Αγώνες θα απονεμηθούν μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες εφ’ όσον τερματίσουν.
Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι Άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες Γυναίκες της γενικής κατάταξης κάθε αγώνα και θα απονεμηθούν κύπελλα.
Παράδοση Αριθμών κ chip χρονομέτρησης:Στο κτίριο διοίκησης του Ο.Ν.Α.Δ.Ε.Α. στη διεύθυνση Λεωφ. Κύπρου κ Τριπόλεως 6, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου από 12:00 μέχρι 18:00 και την ημέρα του αγώνα στη γραμματεία, που θα βρίσκεται στο σημείο εκκίνησης, από 08:00 μέχρι τις 09:00.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους αγώνες μπορείτε να απευθύνεστε στο site του “ΕΥΚΛΗ” www.efklis.gr  και στο www.facebook.com/efklis