22/3/16

Προκήρυξη 5ου Μητροπολιτικού Αγώνα 10χλμ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΕΥΚΛΗΣ»

                                                                 
                                     Ελληνικό, 10 Μαρτίου 2016


Προκήρυξη
5ου Μητροπολιτικού Αγώνα
 10χλμ. κ 2.000μ. για παιδιά

Κυριακή 3 Απριλίου 2016


Ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής «ΕΥΚΛΗΣ», υπό την αιγίδα α) της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, β) του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και την υποστήριξη του  ΠΟΛΚΕΟΑ διοργανώνει τον 5ο Μητροπολιτικό Αγώνα στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού.
Στην διοργάνωση περιλαμβάνονται: αγώνας  10 χλμ και 2.000 μέτρων για παιδιά.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 3 Απριλίου 2016, στις 09:00 στον χώρο του πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου Ελληνικού.

Οι εγγραφές θα ανοίξουν την Πέμπτη 10  Μαρτίου και θα κλείσουν την Πέμπτη 31 Μαρτίου  2016.

Αναλυτικές πληροφορίες διοργάνωσης, διαδρομών, υποστήριξης κ.α.:

Ημ. διεξαγωγής:
Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Εκκίνηση-τερματισμός: Χώρος πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου (είσοδος  από Λεωφ. Βουλιαγμένης στο ύψος του τερματικού σταθμού Ελληνικού του ΜΕΤΡΟ.)

Ώρα  εκκίνησης: 09:00 εκκίνηση αγώνα 2000 μέτρων για παιδιά
                           09:30 αγώνα  δρόμου 10χλμ
                          
Περιγραφή διαδρομής: 10χλμ (με κόκκινη γραμμή)

Από το σημείο εκκίνησης στην Ανατολική πλευρά του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού (απέναντι από γκόλφ Γλυφάδας) περνάμε στο Ανατολικό αεροδιάδρομο, φθάνουμε μέχρι την άκρη των διαδρόμων απογειώσεων/προσγειώσεων (όριο γραμμών ΤΡΑΜ) και επιστρέφουμε από τον Δυτικό αεροδιάδρομο, κάνοντας έναν πλήρη κύκλο 5 χιλιομέτρων και ολοκληρώνουμε με έναν ακόμη κύκλο για τα 10 χιλιόμετρα.
Η διαδρομή  είναι εντελώς επίπεδη από την αρχή έως και τον τερματισμό.

Η διαδρομή των 2000 μέτρων για τα παιδιά θα γίνει στον κεντρικό αεροδιάδρομο (μετάβαση και επιστροφή).


* Σημείωση:

Η διαδρομή   είναι   πλήρως  προστατευόμενη  από  οχήματα και μετρημένη, ενώ  καθ’ όλο το μήκος της θα υπάρχει σήμανση και φύλαξη. Ο αγώνας θα γίνει υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.
Υπάρχει χώρος στάθμευσης εκατοντάδων αυτοκινήτων μέσα στον χώρο του Ανατολικού Αεροδρομίου δίπλα ακριβώς από τον χώρο διεξαγωγής του αγώνα.

Τροφοδοσία:  Στη  διαδρομή  θα  υπάρχει  σταθμός τροφοδοσίας στο 5ο χιλιόμετρο και στον τερματισμό όπου θα δοθούν στους δρομείς νερό και μπανάνες.

Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Η χρονομέτρηση  θα γίνει ψηφιακά με chip στο δρομικό παπούτσι και τα επίσημα αποτελέσματα θα αναρτηθούν αμέσως μετά τον αγώνα, ενώ θα δημοσιευθούν αφού ελεγχθούν από την οργανωτική επιτροπή τις επόμενες ημέρες του αγώνα.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Για αθλητές κάτω των 18 ετών απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων τους.

Έναρξη και πέρας διανομής των αριθμών: Η έναρξη της διανομής των αριθμών θα γίνει το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 τις ώρες 10:00-18:00 στην είσοδο του Αθλητικού Κέντρου του Αγίου Κοσμά και θα ολοκληρωθεί τη Κυριακή 3 Απριλίου από 07:30 μέχρι 08:30 στη γραμματεία του αγώνα (δίπλα στην εκκίνηση του αγώνα μέσα στον χώρο του Ανατολικού Αεροδρομίου Ελληνικού).

Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής είναι 6€ για τον αγώνα 10χλμ.
Για τον αγώνα των παιδιών δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Τα χρήματα θα καλύψουν τις ανάγκες του αγώνα και ένα μέρος των εσόδων θα διατεθεί για ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων και των προσφύγων.

Το πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει: Ηλεκτρονική χρονομέτρηση (chip), αριθμό δρομέα, μετάλλιο, δίπλωμα, νερά, φρούτο.

Φόρμα Εγγραφής:
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά από 10 Μαρτίου στο website http://bit.ly/efklis_metropolitan
και θα επικυρώνονται αφού θα έχει καταβληθεί το αντίτιμο συμμετοχής στον τραπεζικό λογαριασμό του ΕΥΚΛΗ.

Κατάθεση χρημάτων:
Η κατάθεση του αντιτίμου συμμετοχής θα γίνεται στον λογαριασμό του ΕΥΚΛΗ στην Τράπεζα Πειραιώς IBAN  GR33 0172 0810 0050 8106 2736 052.
Προσοχή: θα αναγράφεται το όνομα του καταθέτη με αιτιολογία :“για τον 5ο Μητροπολιτικό αγώνα”
Με την ολοκλήρωση της εγγραφής σας θα λαμβάνετε αυτομάτως ενημέρωση-επικύρωση στην ηλεκτρονική διεύθυνσή σας για την εγκυρότητα της συμμετοχής.
Ιατρική Εξέταση:
Οι δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη. Αποδέχονται πως υπεύθυνα δηλώνουν κατά τους όρους του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, έχοντας γνώση των σχετικών κυρώσεων, ότι έχουν προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από τις οποίες αποδεικνύεται ότι είναι υγιείς για να μετάσχουν στον αγώνα, παραιτούνται δε από κάθε απαίτηση εναντίον των συνδιοργανωτών για τυχόν βλάβη ή ζημία από οποιαδήποτε αιτία.
Περίοδος εγγραφής:
Από Τετάρτη 10 Μαρτίου 2016 μέχρι την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016.

Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 2 ώρες. Μετά από τις 2 ώρες, θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

Έπαθλα: Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι-πρώτες της γενικής κατάταξης και επιπλέον οι τρεις πρώτοι-πρώτες των παρακάτω ηλικιακών κατηγοριών:
1. 18-29 ετών
2. 30-39 ετών
3. 40-49 ετών
4. 50-59 ετών
5. 60-69 ετών
6. 70 ετών και άνω
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα (θα το κατεβάσουν από την ιστοσελίδα του συλλόγου).
Οι απονομές των κυπέλλων θα γίνουν 30 λεπτά μετά το πέρας του αγώνα.
Για να γίνουν οι βραβεύσεις των ανωτέρω ηλικιακών κατηγοριών πρέπει να συμμετέχουν τουλάχιστον έξι αθλητές ανά κατηγορία.
Οι βραβευθέντες της γενικής κατηγορίας δεν θα βραβευθούν και για την ηλικιακή κατηγορία στην οποία ανήκουν.
 
Παράλληλος αγώνας: Αγώνας 2χλμ για παιδιά.
Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ. Η δήλωση συμμετοχής για τον αγώνα των 2χλμ για παιδιά πρέπει να υπογράφεται από τον κηδεμόνα τους. Δεν θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ενώ θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο.
Εγγραφές για τον αγώνα των 2χλμ για τα παιδιά μπορεί να γίνουν και την ημέρα του αγώνα μέχρι τις 08:40 ή με την αυτοπρόσωπη δήλωση συμμετοχής του γονέα  στη γραμματεία του Κολυμβητηρίου, Τριπόλεως 2 & Λεωφ. Κύπρου, Αργυρούπολη.
Η εκκίνηση του παιδικού αγώνα των 2.000 μέτρων θα δοθεί στις 09:00.

Πρόσβαση:
1. Με αυτοκίνητο
α. Από Αθήνα μέσω Λεωφ. Βουλιαγμένης
Παίρνουμε τη λεωφ. Βουλιαγμένης με κατεύθυνση προς Γλυφάδα και φτάνουμε στο Τερματικό σταθμό Ελληνικού του Μετρό και στρίβουμε δεξιά προς θάλασσα, στο τέλος του δρόμου βλέπουμε την εκκλησία της Αγίας Τριάδας Ελληνικού και κάνουμε δεξιά και αμέσως αριστερά και φθάνουμε στη πύλη εισόδου  στο χώρο του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, από εκεί υπάρχει σήμανση που οδηγεί στο χώρο που θα χρησιμοποιηθεί για στάθμευση(κίτρινη γραμμή).

β. Από Πειραιά μέσω Ποσειδώνος
Στρίβουμε στη λεωφ. Αλίμου και βγαίνουμε λεωφ. Βουλιαγμένης, παίρνουμε την κατεύθυνση προς Γλυφάδα και φτάνουμε στο Τερματικό σταθμό Ελληνικού του Μετρό και στρίβουμε δεξιά προς θάλασσα, στο τέλος του δρόμου βλέπουμε την εκκλησία της Αγίας Τριάδας Ελληνικού και κάνουμε δεξιά και αμέσως αριστερά και φθάνουμε στη πύλη εισόδου  στο χώρο του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, από εκεί υπάρχει σήμανση που οδηγεί στο χώρο που θα χρησιμοποιηθεί για στάθμευση(κίτρινη γραμμή).

2. Με μετρό
Παίρνουμε το μετρό προς Ελληνικό και κατεβαίνουμε στο τέρμα εκεί θα υπάρχει λεωφορείο της Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης από τις 07:00 μέχρι τις 09:00 που θα πηγαίνει τους αθλητές στο χώρο του αγώνα. Το λεωφορείο θα εκτελεί το δρομολόγιο κάθε 15-20 λεπτά περίπου. Η απόσταση με τα πόδια είναι περίπου 2,0χλμ. κατηφόρα(κίτρινη γραμμή).
Το λεωφορείο του Δήμου θα επιστρέφει τους αθλητές στο μετρό, μετά το τέλος του αγώνα μέχρι τις 13:00.

Εθελοντές:
Για την επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων ο ΕΥΚΛΗΣ χρειάζεται εθελοντές οι οποίοι θα συνδράμουν καθοριστικά στην όλη προσπάθεια την ημέρα του αγώνα. Όσοι συμμετάσχουν θα έχουν το σύνολο των παροχών (μετάλλιο, δίπλωμα κ.λπ.) Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο e-mail: info@efklis.gr

Κάλεσμα αλληλεγγύης:
Ο ΕΥΚΛΗΣ, στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης, αποφάσισε να συλλέξει τρόφιμα μακράς διάρκειας για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και ιδιαίτερα για τους πρόσφυγες, τα οποία θα διανείμει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού–Αργυρούπολης. Προς αυτή την κατεύθυνση, καλούμε όσους δρομείς το επιθυμούν και έχουν τη δυνατότητα, να φέρουν τρόφιμα και να τα εναποθέτουν την ημέρα του αγώνα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους κοντά στη γραμματεία, στον χώρο της εκκίνησης.

* Σημείωση:
Ο αγώνας σε περίπτωση πολύ σοβαρών λόγων ενδέχεται να μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία η να ακυρωθεί. Σε κάθε περίπτωση  θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την ιστοσελίδα του συλλόγου και τα ΜΜΕ.
Καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα θα γίνεται περιήγηση στα παροπλισμένα αεροπλάνα της Ο.Α., που βρίσκονται στο χώρο του αεροδρομίου, από πρώην υπαλλήλους της Ολυμπιακής Αεροπορίας μέλη του ΠΟΛΚΕΟΑ.

Πληροφορίες:
Στη σελίδα του ΕΥΚΛΗ www.efklis.gr και https://www.facebook.com/efklis
Τηλ. 6970-137386 ή 6987-767742 κος. Κυριάκος Λαζαρίδης, ώρες 09:00-15:00
Τηλ. 6945391831 κος. Ακερμάνογλου Θεόδωρος, ώρες 18:00-22:00