22/3/17

2ος Δρόμος Γεμάτος Ιστορία – Σπαρτιατική Σκυτάλη

Ο Δήμος Σπάρτης
Ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Σπάρτης και οι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ
Προκηρύσσουν τους  λαϊκούς  αγώνες  δρόμου
  « 2ος Δρόμος Γεμάτος Ιστορία – Σπαρτιατική Σκυτάλη »
Και
« Γύρος της Πόλης » 

 « 2ος Δρόμος Γεμάτος Ιστορία – Σπαρτιατική Σκυτάλη »
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ  : Σπάρτη
ΑΦΕΤΗΡΙΑ - ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ :  Κεντρική πλατεία Σπάρτης  
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ :   Σάββατο 1 Απριλίου 2017  
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ :  18:00
Πληροφορίες διαδρομής: Πρόκειται για μία νέα επανασχεδιασμένη κυκλική διαδρομή 5 χιλιομέτρων όπου οι αθλητές θα πρέπει να την διανύσουν δύο φορές, με εκκίνηση και τερματισμό την Κεντρική πλατεία Σπάρτης. Όλος ο αγώνας κινείται επί ασφαλτοστρωμένης διαδρομής, όπου θα υπάρχει φύλαξη από τα οχήματα, ενώ διασχίζει σχεδόν ολόκληρη την πόλη της Σπάρτης.
Όριο αγώνα: 1 ώρα και 45 λεπτά

ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ:  στους σταθμούς θα προσφέρεται νερό ή αναψυκτικό.
·         Στα 2,5 χλμ
·         Στα 7 χλμ


ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ:  οι διοργανωτές είναι υποχρεωμένοι να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο την παρουσία ιατρού κατά την διάρκεια του αγώνα και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η παρουσία επανδρωμένο ασθενοφόρο του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης μέχρι την ολοκλήρωση του .

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Όλοι οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ενδεχόμενα προβλήματα υγείας που μπορεί να παρουσιαστούν στους αθλητές κατά τη διάρκεια του αγώνα.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ :
- οι αθλητές θα πρέπει να φέρουν τον αριθμό στο στήθος και όχι στην πλάτη για να διευκολυνθεί το έργο των κριτών και των φωτογράφων του αγώνα.
- οι αθλητές που δεν θα ακολουθήσουν την σηματοδοτημένη και προκαθορισμένη διαδρομή θα ακυρώνονται. Θα υπάρχουν σημεία ελέγχου από κριτές τις οργάνωσης επιτροπής  κατά μήκος της διαδρομής.
- οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν προσέλθει στη γραμματεία το αργότερο μία ώρα  πριν την έναρξη του αγώνα, αλλιώς θα πρέπει να ενημερώσουν τηλεφωνικά τους υπεύθυνους για τυχόν καθυστέρηση της προσέλευσής τους, χωρίς βέβαια να μεταβάλλεται η ώρα εκκίνησης του αγώνα.
- πιθανή εγκατάλειψη αθλητών θα πρέπει να δηλώνεται στα μέλη της οργανωτική επιτροπή, στο όχημα που θα ακολουθεί τους αθλητές.   
- μέσα από την ιστοσελίδα www.historyrunsparta.gr  θα παρέχονται διάφορες πληροφορίες σχετικά με την διαδρομή, τις παροχές, την διαμονή και την εστίαση την ημέρα του αγώνα.

ΕΠΑΘΛΑ ΑΓΩΝΑ: Αναμνηστικό μετάλλιο θα λάβουν όλοι ανεξάρτητα οι δρομείς που θα τερματίσουν.
Κύπελλα θα λάβουν οι παρακάτω κατηγορίες:
Κατηγορία Ανδρών:   18-36 ετών οι τρείς πρώτοι αθλητές
                                    36 ετών και άνω οι τρεις πρώτοι αθλητές
Κατηγορία Γυναικών: 18-36 ετών οι τρείς πρώτες αθλήτριες
                                    36 ετών και άνω οι τρεις πρώτες  αθλήτριες

ΒΡΑΡΕΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΑ : Οι βραβεύσεις του αγώνα, θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την λήξη του χρονικού ορίου

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα, με chip χρονομέτρησης που τοποθετείται στο παπούτσι, και επιστρέφεται μετά το τέλος του αγώνα.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το κόστος συμμετοχής του αγώνα ορίζεται στα 8 ευρώ.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ : H γραμματεία του αγώνα, θα ανοίξει από τις 12:00 το πρωί του Σαββάτου σε χώρο της Κεντρικής Πλατείας .

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται αποκλειστικά από την ιστοσελίδα του αγώνα www.historyrunsparta.gr.  Οι δηλώσεις συμμετοχής θα διαρκέσουν  μέχρι την συμπλήρωση του αριθμού των 300 αθλητών
Προσοχή: περιορισμένες εγγραφές την ημέρα του αγώνα.

ΦΥΛΑΞΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΈΝΩΝ :  κοντά στην εκκίνηση θα υπάρχει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων. Παρόλο που ο χώρος θα φυλάσσεται  σας  συνιστούμε μέσα στην τσάντα σας να μην έχετε αντικείμενα αξίας και χρήματα.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ  ΑΓΩΝΑ :
Γιάννης  Δημόπουλος  6942518048   

Νίκος Κωσταρίδης  6948879183