28/3/17

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άθλησης για Όλους 50+ ΚΑΙ Ημιμαραθώνιος των Παγκόσμιων Αγώνων Άθλησης για Όλους

Το Διεθνές Αθλητικό γεγονός της ζωής σου είναι πραγματικότητα και σε περιμένει από τις  9 έως 11 Ιούνη 2017. Είσαι έτοιμος;

Η ευκαιρία για να δείξετε ότι ο αθλητισμός δεν γνωρίζει ηλικιακά σύνορα και ότι εκείνοι που εμπνέονται από τον αθλητισμό, ανταγωνίζονται με την καρδιά και την ψυχή τους, είναι πάντα Πρωταθλητές.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Άθλησης για Όλους 50+ (World SeniorGames) με  15 διαφορετικά Αθλήματα έρχονται στην Ελλάδα από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου 2017 και εκτός από τις ηλικίες 50+, στα Δρομικά Αθλήματα:  Ημιμαραθώνιος, 10 χλμ, 5χλμ Αγώνας Οικογένειας και 1 χλμ Αγώνας παιδιών, μπορούν να συμμετέχουν ΟΛΟΙ από 5 ετων μέχρι 90+ (για περισσότερα στην ιστοσελίδαwww.worldseniorgames.org).

Άρχισε την προετοιμασία και καταχώρησε τη συμμετοχή σου μέχρι την 1η Απριλίου 2017 στο www.worldseniorgames.org/register, ώστε να επωφεληθείς φθηνότερων τιμών συμμετοχής! Η λήξη εγγραφών στους Αγώνες είναι 21 Μαΐου 2017  

Με ρεκόρ συμμετοχών αθλητών (περισσότεροι από 2500), οι προαναφερόμενοι Παγκόσμιοι Αγώνες έχουν τα χαρακτηριστικά ενός «Πράσινου» Αθλητικού-Πολιτισμικού  γεγονότος «Άθλησης για Όλους», με σκοπό την παρακίνηση των πολιτών για την  βίου Άθληση
Στο πλαίσιο του κοινωνικού προσανατολισμού, που πάντοτε έχουν οι Παγκόσμιοι Αγώνες Άθλησης για Όλους 50+, μέρος των εσόδων της διοργάνωσης θα διατεθεί στα Παιδικά Χωριά SOS.

Ο αγώνας υποστηρίζεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) , το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια Αττικής, την Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Άθλησης για Όλους – UESpT, την FICTS (Federation Internationale Cinema Television Sportifs), καθώς και άλλους Εθνικούς και Διεθνείς Αθλητικούς Φορείς

Θα πρέπει να τονισθεί ότι η συμμετοχή όλων των παιδιών που θα συμμετέχουν στον Αγώνα του 1 χλμ είναι δωρεάν, ενώ παράλληλα θα λάβουν δώρο το T-Shirt των Αγώνων.    
Επίσης όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν δωρεάν συμμετοχή στην υπέροχη Δεξίωση της Εναρκτήριας Τελετής Αγώνων, που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία της Βάρκιζας (Varkiza Resort Yabanaki beach https://www.varkizaresort.gr/el_GR/landing-page.html) για να απολαύσουν μαζί με την Διεθνή Αθλητική Οικογένεια των Παγκόσμιων Αγώνων Άθλησης για Όλους δίπλα από την θάλασσα μια μουσική βραδιά με εκπλήξεις και  μπουφέ.    

Επίσης οι συμμετέχοντες θα έχουν προνομιακές/μειωμένες τιμές (με την υπόδειξη της διαπίστευσης συμμετοχής) σε διάφορους χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος όπως π.χ. η Λίμνη Βουλιαγμένης, καθώς και Δωρεάν συμμετοχή στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Αθλητισμός και Υγεία:  Η Πρόκληση και οι Προοπτικές» στις 10 Ιουνίου 2017, το οποίο θα πραγματοποιηθεί υπό την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (σε συνεργασία με άλλους Επιστημονικούς και Ευρωπαϊκούς Φορείς).

Τα Δρομικά Αγωνίσματα (Road Racesαπευθύνεται όχι μόνο σε έμπειρους αλλά και σε αρχάριους δρομείς, δεν είναι απλά άλλος ένας αγώνας δρόμου, αποτελεί μια προσπάθεια ανάπτυξης και διάδοσης του τρεξίματος ως μέσο άθλησης, υγιεινού τρόπου ζωής, εκτόνωσης και ψυχαγωγίας. Μέσω του αγώνα αναδεικνύονται και η ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος.

Φέρτε την ενέργεια και τον ενθουσιασμό σας και ζήστε τη μαγεία των Παγκόσμιων Αγώνων  Άθλησης για Όλους 50+
Μην το χάσετε! Εγγραφείτε σήμερα στην ιστοσελίδα των Αγώνων  www.worldseniorgames.org/register