10/2/19

Προκύρηξη 5ου Ημιμαραθωνίου Βόλου

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΟΛΟΥ μαζί με την Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, τη Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργανώνουν τον 5ο Ημιμαραθώνιο Βόλου και τους παράλληλους αγώνες. Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα ανακοινώνει ότι ένα ευρώ από κάθε συμμετοχή θα δοθεί στη Κιβωτό του Κόσμου, παράρτημα Βόλου. Μάλιστα ως κατώτερο όριο συμμετοχών στους αγώνες του Ημιμαραθωνίου και των 5 χιλιομέτρων τέθηκε ο αριθμός των 2.000 δρομέων, και αυτό σημαίνει ότι αν οι συμμετοχές θα είναι λιγότερες θα δοθούν στη Κιβωτό οπωσδήποτε 2.000 ευρώ, ενώ αν είναι περισσότερες θα δοθεί και το επιπλέον ποσό. Ειδική εκδήλωση θα γίνει την επόμενη του Ημιμαραθωνίου Βόλου.
Ο 5ος Ημιμαραθώνιος Βόλου θα γίνει το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 στις 17.00 το απόγευμα, με εκκίνηση και τερματισμό την παραλία του Βόλου (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας). Η διαδρομή θα πηγαίνει προς τις Αλυκές και θα επιστρέφει.
Παράλληλα θα διεξαχθεί ο 25ος Δρόμος 5 χιλιομέτρων. Επίσης θα διεξαχθεί και ο αγώνας 500 μέτρων για παιδιά ως 12 ετών.
1.        ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ – ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
  • ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ (21χλμ) -ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 17.00 απόγευμα Eκκίνηση στη παραλία του Βόλου κτίριο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – μέσω του ποδηλατόδρομου στο Εκθεσιακό Αθλητικό Κέντρο Πεδίο του Άρεως – Πευκάκια – Αλυκές -Άγιος Στέφανος και επιστροφή από την ίδια διαδρομή με τερματισμό στη παραλία του Βόλου

Μπορείτε να τη δείτε και από Road σε Satellite πατώντας πάνω στο γράφημα, ενώ επίσης μπορείτε να αλλάξετε το Over Time σε Over Distance για να δείτε τις υψομετρικές ανά χιλιόμετρο.
Η διαδρομή και από δεύτερο GPS: https://www.strava.com/activities/299425037
  • ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΡΟΜΟΥ 5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝΏρα εκκίνησης 17.15. Εκκίνηση και τερματισμός στη παραλία του Βόλου κτίριο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο αγώνας θα είναι προς το ΚΤΕΛ ΒΟΛΟΥ δυόμιση χιλιόμετρα και επιστροφή από άλλο δρόμο.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΕ GPS: https://www.strava.com/activities/951939590
2.        ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
  • ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ (21χλμ): Όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη. Η συμμετοχή κάθε αθλητή στον αγώνα συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή εκ μέρους του όλων των όρων της προκήρυξης. Αποδέχονται τυχόν ανάρτηση του ονόματός τους στα αποτελέσματα και σε δελτία τύπου, όπως και οπτικοακουστικού υλικού όπου μπορεί να περιλαμβάνεται η εικόνα τους.
  • ΔΡΟΜΟΥ (5χλμ): Όλοι ανεξαρτήτου ηλικίας. Για τους ανήλικους απαιτείται η υπογραφή κηδεμόνα. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη. Η συμμετοχή κάθε αθλητή στον αγώνα συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή εκ μέρους του όλων των όρων της προκήρυξης.

3.        ΚΟΣΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ:
Το κόστος εγγραφής ανέρχεται στα 10 ευρώ. Ένα ευρώ από κάθε συμμετοχή θα δοθεί στη Κιβωτό του Κόσμου, παράρτημα Βόλου. Μάλιστα ως κατώτερο όριο συμμετοχών στους αγώνες του Ημιμαραθωνίου και των 5 χιλιομέτρων τέθηκε ο αριθμός των 2.000 δρομέων, και αυτό σημαίνει ότι αν οι συμμετοχές θα είναι λιγότερες θα δοθούν στη Κιβωτό οπωσδήποτε 2.000 ευρώ, ενώ αν είναι περισσότερες θα δοθεί και το επιπλέον ποσό.

Παροχές: Οι αθλητές θα έχουν όλες τις πλούσιες παροχές που προσφέρει ο Ημιμαραθώνιος Βόλου και αναφέρονται παρακάτω, αναμνηστική τεχνική μπλούζα t-shirt, μοναδικό αναμνηστικό μετάλλιο ειδικά κατασκευασμένο για τον αγώνα.

Κατάθεση σε οποιαδήποτε από τις δύο τράπεζες σας βολεύει:
ΠΡΟΣΟΧΗ: να αναγράφεται στην αιτιολογία κατάθεσης ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΑΓΩΝΑΣ (21χλμ ή 5χλμ)
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Αριθμός λογαριασμού: 6258 138234 028
IBAN: GR86 0171 2580 0062 5813 8234 028
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου.
ΤΡΑΠΕΖΑ ALPHA
IBAN GR91 0140 3100 3100 0200 2038 297
Λογαριασμός: 310 00 2002 038297
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: Σύλλογος Δρομέων Βόλου.
Εναλλακτικά όσοι μένουν-βρίσκονται στον Βόλο μπορούν να πληρώνουν το ποσό στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160 με Γκλαβάνη.
Παρακαλούνται οι σύλλογοι δρομέων και όλοι οι σύλλογοι, γυμναστήρια και ομάδες να καταθέτουν έγκαιρα όσες δηλώσεις έχουν διαθέσιμες χωρίς να τις αφήσουν για τη τελευταία στιγμή, προκειμένου να αποφύγουν πιθανό πρόωρο κλείσιμο των εγγραφών λόγω πληθώρας εγγραφών.

Λήξη εγγραφών: Παρασκευή 12 Απριλίου

4.        ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΠΑΡΟΧΕΣ:
H τροφοδοσία-παροχές στον 5ο Ημιμαραθώνιο Βόλου: Σταθμοί ανεφοδιασμού: Στην αφετηρία, στον τερματισμό, στο 4ο χλμ, στο 7ο χλμ, στο σημείο αναστροφής (10,55ο χλμ), στο 14ο και στο 17ο χλμ. νερό DIOS / ΔΙΟΣ Φυσικό Μεταλλικό Νερό. Στο σημείο αναστροφής (10,5ο χλμ) θα δοθεί στους δρομείς τζελ από τη Pharmnet, στο 17ο χλμ ισοτονικό από τη τη Pharmnet, και στον τερματισμό θα δοθούν επίσης στους δρομείς πλούσια, πάρα πολλά προϊόντα-δώρα των χορηγών, και πιο συγκεκριμένα από την ΕΨΑ , Μπάρες δημητριακών Παπαδοπούλου , Καρακατσάνης FOOD SERVICE (σάντουιτς), γάλα από γαλακτοβιομηχανία που θα ανακοινωθεί σύντομα!

ΔΡΟΜΟΣ 5 ΧΛΜ: στο 3ο χιλιόμετρο νερό, στον τερματισμό νερό, αναψυκτικό ΕΨΑΜπάρες δημητριακών Παπαδοπούλου, πίτσα από το Basilico cucina&pizza italiane Volos.
Όσοι τερματίσουν θα λάβουν αναμνηστικό-συλλεκτικό μετάλλιο ειδικά κατασκευασμένο για τον αγώνα (ημιμαραθώνιος, 5 χιλιόμετρα). Όσοι δεν τερματίσουν, δεν δικαιούνται το μετάλλιο. Η χρονομέτρηση των δρομέων θα γίνεται ηλεκτρονικά με τσιπ χρονομέτρησης, στην εκκίνηση, το σημείο αναστροφής, στον τερματισμό και σε όποιο άλλο σημείο κρίνει η διοργάνωση. Βάση των επίσημων κανονισμών διεξαγωγής αγώνων, θα ακυρώνονται όσοι δεν έχουν καταγεγραμμένο πέρασμα σε έστω έναν σταθμό ελέγχου, εκτός αν αποδειχτεί ότι πρόκειται για σφάλμα του συστήματος.
Στον τερματισμό κάθε γυναίκας στον Ημιμαραθώνιο θα της δίνεται και μία ανθοδέσμη. Ενδεικτικό βίντεο εδώ.
5.        ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ-ΑΠΟΝΟΜΕΣ
ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ (21χλμ). Στους νικητές του Ημιμαραθωνίου θα απονεμηθούν κύπελλα, μετάλλια και τιμητικά διπλώματα, ενώ οι αθλητές θα χωριστούν σε ηλικιακές κατηγορίες ως εξής, με βράβευση για τους 3 πρώτους κάθε κατηγορίας για άνδρες και γυναίκες (οι πρώτοι κάθε κατηγορίας και με κύπελο): Μέχρι 19 ετών, από 20 έως 29 ετών, από 30 έως 39 ετών, από 40 έως 49 ετών, από 50 έως 59 ετών και από 60- 69 ετών και από 70 ετών και άνω. Ηλικιακές κατηγορίες με λιγότερες από 5 συμμετοχές, θα συγχωνεύονται με την αμέσως επόμενη.
ΔΡΟΜΟΥ (5χλμ). Θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες. Όσοι τερματίσουν θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο ειδικά κατασκευασμένο για τον αγώνα.
6.        ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ Η χρονομέτρηση των δρομέων θα γίνεται ηλεκτρονικά με τσιπ χρονομέτρησης, στην εκκίνηση, το σημείο αναστροφής, στον τερματισμό και σε όποιο άλλο σημείο κρίνει η διοργάνωση. Βάση των επίσημων κανονισμών διεξαγωγής αγώνων, θα ακυρώνονται όσοι δεν έχουν καταγεγραμμένο πέρασμα σε έστω έναν σταθμό ελέγχου, εκτός αν αποδειχτεί ότι πρόκειται για σφάλμα του συστήματος.
7.        ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΡΟΜΕΩΝ: Κατά τη διοργάνωση του αγώνα θα κινείται ασθενοφόρο. Τον αγώνα θα επιβλέπουν εθελοντές, η Τροχαία Μαγνησίας, το Λιμενικό Σώμα Βόλου, ενώ στον αγώνα θα προσφέρει την πολύτιμη βοήθεια της η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας.
8.        ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ (21χλμ) 2 ώρες και 45 λεπτά, με πέρασμα στο μισό του αγώνα – σημείο αναστροφής (10,5ο χιλιόμετρο) έως 1 ώρα και 25 λεπτά. Όσοι βγαίνουν εκτός χρονικού ορίου ή επιθυμούν να μη συνεχίσουν τον αγώνα, θα επιβιβάζονται στα αυτοκίνητα της διοργάνωσης, αλλιώς θα συνεχίζουν με δική τους ευθύνη έχοντας παραδώσει τον αριθμό συμμετοχής.
9.        ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΗ ΑΡΙΘΜΗΣΗ : ανά χιλιόμετρο
10.     ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ. Οι αθλητές, όπως και οι κηδεμόνες ανήλικων που θα τρέξουν στον αγώνα (Ημιμαραθώνιος ή Δρόμος 5χλμ) πρέπει να επιβεβαιώσουν στο σύνδεσμο εγγραφής ότι αποδέχονται τους όρους της προκήρυξης.
Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και οι διοργανωτές, οι εθελοντές και οι υποστηρικτές των αγώνων δεν φέρουν καμία ευθύνη για προβλήματα υγείας που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και καρδιολογικό έλεγχο.
11.     ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ-ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗΟ Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου θα αναλάβει τη δωρεάν φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση των αγώνων. Το υλικό θα αναρτηθεί στη σελίδα του συλλόγου και σε sites, ενώ οι αγωνιζόμενοι αποδέχονται ότι παραιτούνται από κάθε διεκδίκηση δικαιωμάτων για το υλικό που περιλαμβάνει εικόνες τους.
12.     ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, παραλιακό συγκρότημα. Η φύλαξη των αντικειμένων των αθλητών θα γίνεται σε αίθουσα στο Πανεπιστήμιο Βόλου. Η διοργάνωση δεν φέρει ευθύνη για απώλεια αντικειμένων αξίας.
13.     ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ)

Γραφτείτε εδώ: http://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=783cea51cec880e6887b3e055fc110ed&he=0
Οι εγγραφές για τους ανήλικους πρέπει να γίνονται αποκλειστικά από τον κηδεμόνα τους.
Δείτε ξανά όσα αναφέρονται στη παράγραφο 3.
Παρακαλούνται οι σύλλογοι δρομέων και όλοι οι σύλλογοι, γυμναστήρια και ομάδες να καταθέτουν έγκαιρα όσες δηλώσεις έχουν διαθέσιμες χωρίς να τις αφήσουν για τη τελευταία στιγμή, προκειμένου να αποφύγουν πιθανό πρόωρο κλείσιμο των εγγραφών λόγω πληθώρας εγγραφών.

Λήξη εγγραφών: Παρασκευή 12 Απριλίου 
14.     ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 500 ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΩΣ 12 ΕΤΩΝ
Ο αγώνας δεν θα είναι ανταγωνιστικός, και έχει σκοπό να αναδειχτεί η χαρά της συμμετοχής. Έτσι δεν θα κρατηθούν αποτελέσματα. Όλα τα παιδιά που θα λάβουν μέρος, θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο με το σήμα του αγώνα. Δεν θα γίνουν προεγγραφές, παρά μόνο εγγραφές πριν την εκκίνηση, και τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκονται στη παραλία του Βόλου από τις 15.45. Εκκίνηση του αγώνα στις 16.15.
Η διαδρομή του παιδικού αγώνα από gpshttps://www.strava.com/activities/875029451
Ισχύουν οι κανονισμοί των επίσημων αγώνων IAAF όπως προβλέπονται.

15.     ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  
Διαρκώς με δελτία τύπου θα ανακοινώνονται νέα για τον αγώνα
 Το event στο facebook: https://www.facebook.com/events/398291824277677/
16.     ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
  • Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 (17:00-20:00) Θόλος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:  Παραλαβή αριθμών για τους συμμετέχοντες από τη περιοχή της Μαγνησίας και όσους ακόμη θα βρίσκονται ήδη στη περιοχή.
  • Σάββατο 20 Απριλίου 2019  Θόλος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:
13:00-16:30 Παραλαβή αριθμών για όλους τους συμμετέχοντες.
16:15 Εκκίνηση παιδικού αγώνα 500 μέτρων.
16:40 Συγκέντρωση στην αφετηρία – ενημέρωση αθλητών
17.00 Εκκίνηση ημιμαραθώνιου από το χώρο στο Πανεπιστημίο.
17.15 Εκκίνηση δρόμου 5χλμ από το χώρο στο Πανεπιστήμιο.
17.15– 18.00 Τερματισμοί Δρόμου 5 χιλιομέτρων
18.15– 19.30 Τερματισμοί Ημιμαραθωνίου
18.45 Απονομές Δρόμου 5 χιλιομέτρων
19:30 Απονομές Ημιμαραθωνίου
Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν οποτεδήποτε τους όρους της παρούσας προκήρυξης εάν αυτό απαιτηθεί για της ανάγκες διοργάνωσης του αγώνα.

ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:


Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας 
ΕΠΦΑ (Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας) 
Τροχαία Βόλου
Λιμενικό Σώμα Βόλου
Οργανισμός Λιμένος Βόλου
ΕΚΑΒ
Το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Νέας Ιωνίας θα προσφέρει πολύτιμη εθελοντική βοήθεια στον 5ο Ημιμαραθώνιο Βόλου!
Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΟΛΣΜΑ-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων).
Από την Οργανωτική Επιτροπή
Εθελοντισμός

Για τη διεξαγωγή μιας διοργάνωσης τέτοιου βεληνεκούς όπως είναι ο Ημιμαραθώνιος Βόλου, πολύτιμη και απαραίτητη είναι η στήριξη από τις αρχές και τους εθελοντές. Τις υπηρεσίες τους προσφέρουν κάθε χρόνο η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, η Τροχαία Βόλου, το Λιμενικό Σώμα Βόλου, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, το ΕΚΑΒ, και δεκάδες μεμονομένοι εθελοντές.
Οι εθελοντές δίνουν πάντα το καλύτερο μήνυμα και παράδειγμα σε όλους μας βοηθώντας στην ομαλή διεξαγωγή κάθε εκδήλωσης και ενισχύοντας τους αθλητές όπου έχουν ανάγκη. Δεκάδες ήδη έχουν γραφτεί για να προσφέρουν ό,τι χρειάζεται στις 21 Απριλίου 2018 στον 4ο Ημιμαραθώνιο Βόλου και τους παράλληλους αγώνες. Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν εθελοντές στον αγώνα μπορούν να απευθυνθούν στον κ.Σπύρο Τρύφωνος κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 τηλ.2421023523 για να τους ανατεθεί το πόστο από το οποίο θα προσφέρουν.
Η διοργάνωση σε όλα τα δελτία τύπου πριν και μετά τον αγώνα ευχαριστεί τους εθελοντές, τους προσφέρει επίσης αναμνηστικά για τη βοήθειά τους, ενώ βραβεύει κάθε ομάδα που συμβάλει στη διεξαγωγή του αγώνα.