2/10/19

19ος Ρήγειος Δρόμος στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Την Κυριακή στις 13 Οκτωβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί φέτος ο 19ος Ρήγειος Δρόμος στο Δήμο Ρήγα Φεραίου. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις του δήμου που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία και  μεγάλη συμμετοχή ατόμων από όλα τα διαμερίσματα του δήμου, αλλά και από άλλες περιοχές τόσο εντός Μαγνησίας όσο και εκτός.
            Ο 19ος Ρήγειος Δρόμος αποτελεί μία συνδιοργάνωση του Δήμου Ρήγα Φεραίου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Γυμναστικού Συλλόγου Βελεστίνου.


            Ο Ρήγειος Δρόμος υποστηρίζεται από τη Δημοτική Κοινότητα Βελεστίνου
Συμμετέχουν άτομα ηλικίας από νήπια έως και 74 ετών, οι οποίοι είτε προέρχονται από Γυμναστικούς – Αθλητικούς Συλλόγους είτε επρόκειτο για μεμονωμένους αθλητές.
 Για το Δήμο Ρήγα Φεραίου αποτελεί μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, γι’αυτό και συμμετέχουν στη διοργάνωση εθελοντικά μέλη τοπικών συλλόγων, αθλητές της περιοχής, μαθητές και εθελοντές δημότες.
            Ακολουθούνται συνήθως 5 διαφορετικές διαδρομές αναλόγως των ηλικιών των συμμετεχόντων δρομέων, οι οποίες, συνήθως εμπερικλείουν ιστορικά σημεία του δήμου, προκειμένου οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν και να έλθουν σε επαφή, παράλληλα με τον αθλητισμό, με την τοπική ιστορία του τόπου φιλοξενίας.
O Αντιδήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Πρίντζος Νίκος δήλωσε: «Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου αποτελεί θεσμό ο αγώνας «Ρήγειος Δρόμος», ο οποίος πραγματοποιείται τα τελευταία 19 χρόνια και προσελκύει άτομα όλων των ηλικιών, ενώ συμμετέχουν δρομείς και σύλλογοι από όλη την Μαγνησία. Στέλνουμε κάθε χρόνο το μήνυμα ότι ο αθλητισμός ενώνει. Η εκδήλωση αποτελεί σημαντικό γεγονός για το Νομό από πολιτιστική και αθλητική άποψη αφού οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα τοπία και να γνωρίσουν από κοντά τις αρχαιότητες της περιοχής μέσα από τις διαδρομές που θα ακολουθηθούν. Η όλο και πιο μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, που παρατηρείται κάθε χρόνο, μας δίνει το κίνητρο να είμαστε την κάθε χρονιά που έρχεται ακόμη καλύτεροι στη διοργάνωση της εκδήλωσης, δίνοντας τη χαρά σε όλους τους αθλητές κάθε ηλικίας να συμμετέχουν και να στείλουν το μήνυμα «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» τονίζοντας ότι ο αθλητισμός είναι υγεία, είναι ζωή.»
            Περισσότερες πληροφορίες για τις δηλώσεις συμμετοχής, τις διαδρομές, την ώρα έναρξης και τα σημεία αφετηρίας θα δοθούν έως τα μέσα Σεπτεμβρίου από τη διοργανωτική επιτροπή.
«Ξεκινούν οι εγγραφές για τον 19ο Ρήγειο Δρόμο»
            Για 19η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί ο Ρήγειος Δρόμος την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 στο Δήμο Ρήγα Φεραίου. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις του δήμου που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία και  μεγάλη συμμετοχή ατόμων από όλα τα διαμερίσματα του δήμου, αλλά και από άλλες περιοχές τόσο εντός Μαγνησίας όσο και εκτός.
            Ο 19ος Ρήγειος Δρόμος αποτελεί μία συνδιοργάνωση του Δήμου Ρήγα Φεραίου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Γυμναστικού Συλλόγου Βελεστίνου.
            Ο Ρήγειος Δρόμος υποστηρίζεται από τη Δημοτική Κοινότητα Βελεστίνου
            Ο αγώνας  θα περιλαμβάνει πέντε διαδρομές:
            Η πρώτη (και μεγαλύτερη) διαδρομή θα είναι στα 10.000 μ. με εκκίνηση από τον Πεζόδρομο Βελεστίνου (έμπροσθεν δημαρχείου),  διέρχεται από την Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου Φερών και τερματίζει έμπροσθεν του Δημαρχείου.  Περιλαμβάνει  τις εξής κατηγορίες: 1) 16-29,2) 30-39,3) 40-49,4) 50-59 και 5) 60+, ανδρών και γυναικών.
            Η δεύτερη διαδρομή θα είναι στα 5.000 μ. με εκκίνηση και τερματισμό έμπροσθεν του Δημαρχείου στο Βελεστίνο στην οποία συμμετέχουν ηλικίες από 16 ετών και άνω.
            Η τρίτη διαδρομή θα είναι στα 2.000 μ. με εκκίνηση από το Δημαρχείο, κατεύθυνση στο Ναό του Θαυλίου Διός και τερματισμό, επίσης, στο Δημαρχείο, συμμετέχουν γεννηθέντες 2005-2006-2007-2008.
            Η τέταρτη διαδρομή θα είναι στα 600 μ. με εκκίνηση από το Σπίτι του Ρήγα Βελεστινλή και τερματισμό στο Δημαρχείο, συμμετέχουν γεννηθέντες 2009-2010-2011.
            Η πέμπτη διαδρομή θα είναι στα 200 μ. με εκκίνηση από το 1ο Νηπιαγωγείο Βελεστίνου και τερματισμό στο Δημαρχείο, συμμετέχουν γεννηθέντες 2012 και νεότεροι.
Ώρα προσέλευσης αθλητών/τριων 08.00 π.μ. για παραλαβή αριθμών έμπροσθεν Δημαρχείου
              Ώρα έναρξης των διαδρομών: 09.15 π.μ. (θα ακολουθηθεί σειρά ανά κατηγορία)
            Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από γιατρό με δική τους ευθύνη και να συναινούν για τη δημοσίευση αρχείου του Ρήγειου Δρόμου.
            Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή από Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου έως Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 στο ΚΕΠ Βελεστίνου και στα τηλ:2425024290 και 6945310751, καθώς και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: d.feron-magnisias@kep.gov.gr και passgog@gmail.com .
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μπλουζάκια και μετάλλια.
Χορηγός Επικοινωνίας: Μουσικό Βαγόνι.