30/10/19

Ρόδι: Ο κόκκινος καρπός με τις πολύτιμες ιδιότητες

Το φθινόπωρο έχει φτάσει και σιγά-σιγά έρχονται και τα φθινοπωρινά μας φρούτα. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και το ρόδι, το οποίο είναι πλούσια σε θρεπτικά και αντιοξειδωτικά συστατικά.

Ένα μικρό ρόδι καλύπτει σχεδόν κατά το ήμισυ τις ημερήσιες ανάγκες σε βιταμίνη C βιταμίνη C.
Περιέχει επίσης: κάλιο, φυλλικό οξύ και βιταμίνη Κ και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες Παράλληλα οι περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι το ρόδι έχει ισχυρότατη αντιοξειδωτική δράση, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε φλαβονοειδή, ταννίνες και ανθοκυανίνες. Τα παραπάνω αποτελούν πολύ ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες.
Αποτέλεσμα της αντιοξειδωτικής δράσης του ροδιού , όπως αυτή φαίνεται από πολυάριθμες έρευνες, είναι η απομάκρυνση των ελευθέρων ριζών και η μείωση του οξειδωτικού στρες των κυττάρων.
Έτσι, η κατανάλωση ροδιού, μπορεί να δράσει προληπτικά στις παρακάτω καταστάσεις, στο πλαίσιο πάντα μιας ισορροπημένης διατροφής:
  • Στην ομαλή διακύμανση μεταγευματικού σακχάρου
  • Στην πρόληψη έναντι διαφόρων ειδών καρκίνου
  • Στην αρτηριακή πίεση
  • Στην υγιή καρδιαγγειακή λειτουργία
Πηγή: govastileto.gr