4/10/19

Salonica Run

Το Salonica Run, ο μοναδικός φιλανθρωπικός υπερμαραθώνιος αγώνας δρόμου στη Βόρεια Ελλάδα, θα τρέξει χωρίς τερματισμό για την «Ελπίδα», το τριήμερο από 11 έως 13 Οκτωβρίου 2019 στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Σκοπός του Salonica Run είναι η καταγραφή χιλιομέτρων που θα μετατραπούν σε χρήματα, ώστε να ενισχυθούν παιδικά ιδρύματα και σύλλογοι που το έχουν ανάγκη μεταξύ των οποίων και η μονάδα αυτιστικού ατόμου «Ελπίδα» και το βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός.
Το Salonica Run αποτελείται από τρεις αγώνες. Ο βασικός είναι το Βίκος Charity Race 48h, στον οποίο μπορούν να πάρουν μέρος όλοι, μικροί και μεγάλοι και μέσα στο διάστημα των 48 ωρών, από την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις 12:00 ως την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, μπορούν να περπατήσουν ή να τρέξουν ότι ώρα θέλουν, όποια στιγμή της ημέρας ή της νύχτας θέλουν, για όσες φορές θέλουν, με όποιο ρυθμό θέλουν και για όση διάρκεια θέλουν, στην ειδικά διαμορφωμένη κυκλική διαδρομή ενός χιλιομέτρου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, από το Μέγα Αλέξανδρο έως το Makedonia Palace.
To κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ το άτομο, για απεριόριστες παρουσίες στο Βίκος Charity Race 48h με αριθμό bib, ηλεκτρονικό chip και αναμνηστικό t-shirt. Τα παιδιά έως 6 ετών είναι δωρεάν εκτός αν επιθυμούν αναμνηστικό t-shirt που κοστίζει 3 ευρώ.
Οι ίδιες τιμές ισχύουν και για τον οικογενειακός αγώνας Γατίδης Family Race 1h, με διάρκεια μίας ώρας που θα ξεκινήσει την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 10:30 και θα ολοκληρωθεί μία ώρα αργότερα.
Τέλος, αγωνιστικό χαρακτήρα έχει ο Herbalife Nutrition Ultra Race 24h, ο 24ωρος υπερμαραθώνιος αγωνιστικού χαρακτήρα με την συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων και ξένων αθλητών υπεραποστάσεων, από το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 10.00 ως την ίδια ώρα την Κυριακή 13 Οκτωβρίου.
Η συμμετοχή στον  Herbalife Nutrition Ultra Race 24h είναι 20 ευρώ  και μέσα στην τιμή είναι αριθμός bib, ηλεκτρονικό chip, αναμνηστικό t-shirt, αναμνηστικό μετάλλιο, εκπτωτικό κουπόνι Saucony, χώρος φύλαξης, χώρος ανάπαυσης, δύο γεύματα και σνακς.
Oι εγγραφές για το Salonica Run συνεχίζονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://salonicarun.gr/product/salonica-run αλλά και στο κατάστημα της αθλητικής εταιρείας Saucony (Μητροπόλεως 107, 54622, Κέντρο Θεσσαλονίκης), τις εξής ώρες:
ΔΕ-ΤΕ-ΣΑ 10.00 – 18.00
ΤΡ-ΠΕ-ΠΑ 10.00 – 21.00
Για τις ομαδικές εγγραφές των σχολείων, των συλλόγων και των εταιρειών που έχουν θέλουν να προσφέρουν, πρέπει να αποσταλεί μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση secretary@ermis1877.gr.
Διοργανωτές όπως κάθε χρόνο είναι ο ιστορικός αθλητικός και πολιτιστικός σύλλογος Ερμής Κωνσταντινούπολης 1877, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη της μητροπολιτικής ενότητας της περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι ενώνουν τη φωνή τους και καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά σε έναν αγώνα αφιερωμένο στα παιδιά.
Χορηγός του CHARITY RACE 48h είναι ο Βίκος, του ULTRA RACE 24h η Herbalife Nutrition και του FAMILY RACE 1h είναι η Γατίδης. Επίσημοι χορηγοί είναι οι Κουκάκης, Saucony και Interwetten.