21/2/22

Ύμνος του αγώνα Γεντίκι Trail

 Σας παρουσιάζουμε τον ύμνο του αγώνα Γεντίκι Trail.

Η έμπνευση, καθώς επίσης και οι στίχοι και η μουσική είναι του μέλους του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας Γιώργου Σβάρνα. Ο Γιώργος Σβάρνας ανήκει σε οικογένεια με μακρά καλλιτεχνική παράδοση. Πρέπει να αναφέρουμε όμως ότι η οικογένεια Σβάρνα έχει και μεγάλη αθλητική παράδοση.

Ευχαριστούμε το Γιώργο Σβάρνα, καθώς επίσης και τους υπόλοιπους μουσικούς, Θανάση Σβάρνα, Βασίλη Σαραντινό, Τάσο Σβάρνα για την απόδοση του ύμνου του ορεινού αγώνα μας, Γεντίκι Trail.

Στίχοι – Μουσική: Γιώργος Σβάρνας Παίζουν οι μουσικοί: Βιολί: Θανάσης Σβάρνας Κρουστά: Βασίλης Σαραντινός Λαούτο: Τάσος Σβάρνας Κλαρίνο-Τραγούδι: Γιώργος Σβάρνας Το τραγούδι δημιουργήθηκε ως αφιέρωμα στον ορεινό αγώνα «Γεντίκι Trail» που διοργανώνει ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων νομού Λάρισας. Πρόκειται για το βουνό Γεντίκι που βρίσκεται πολύ κοντά στη Λάρισα, απ΄ την κορυφή του οποίου φαίνονται αρκετά βουνά όπως Όλυμπος, Κίσσαβος, Μαυροβούνι, Πήλιο, τμήμα της οροσειράς της Πίνδου, Μαμαλή (η κορυφή "Οξυά" των Αντιχασίων) καθώς και πολλά άλλα κοντινά βουνά, και φυσικά ο κάμπος που βρίσκεται κοντά στη Λάρισα προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς και αρκετά χωριά.