3/2/16

1oς Αγώνας Δρόμου 30 χλμ. "Ο Δρόμος των Αλκυόνων"

Ο αγώνας θα διεξαχθεί επί της ασφάλτινης διαδρομής που συνδέει την Παραλία Ψάθας με την παραλία των Παγών (Αλεποχωρίου) και στη συνέχεια, συνεχίζοντας μέχρι το 15ο χιλιόμετρο (πλησίον του Σχίνου Κορινθίας), όπου και οι δρομείς θα αναστρέψουν, γυρίζοντας πάλι προς την Ψάθα.

Για τη διευκόλυνση των δρομέων, τα νούμερα CHIP θα παραδίδονται για τους Δρομείς του λεκανοπεδίου της Αθήνας, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου από τις 08.30 έως τις 20.00 στα γραφεία του Α.Π.Σ. “ΑΠΟΛΛΩΝ” ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ (οδός Νικίου 56 στο Αιγάλεω – 3ος δρόμος δεξιά της Ιεράς Οδού, στο επίπεδο της Πλατείας Δαβάκη – Ηρώων Πολυτεχνείου) τηλ. 210.53.17.826, ενώ για όσους δεν μπορέσουν να τα παραλάβουν, καθώς και για τους δρομείς της Επαρχίας, θα δοθούν από τις 05.00 το πρωί στα πολλά τραπέζια της Γραμματείας στον τόπο εκκίνησης (CAFE PARADISE ΨΑΘΑΣ).

Για τη μεταφορά των αθλητών – δρομέων, η Οργανωτική Επιτροπή θα ναυλώσει λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους συναδέλφους – δρομείς, από την Αθήνα προς την Ψάθα, με εκκίνηση του πρώτου λεωφορείου στις 04.30 και των τελευταίων στις 05.00, ενώ για την επάνοδο από Ψάθα προς Αθήνα, το πρώτο θα αναχωρήσει στις 13.00 και το τελευταίο στις 14.00.

Τα λεωφορεία θα εκκινήσουν από την Πλατεία Δαβάκη – Ηρώων Πολυτεχνείου στο Αιγάλεω, δίπλα στην Εθνική Τράπεζα του Αιγάλεω, επί της Ιεράς Οδού (600 μέτρα από τη συμβολή της Ιεράς Οδού με τη Λεωφόρο Θηβών).

Δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι και την Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2016.

Προσοχή: Την ημέρα του Αγώνα δεν θα γίνουν δεκτές εγγραφές – συμμετοχές.

Κόστος συμμετοχής: Οι συμμετέχοντες θα συνεισφέρουν στη διοργάνωση το ποσό των 15 ευρώ, εξαιρουμένων των συναδέλφων με πιστοποιητικό χρόνιας ανεργίας, οι οποίοι επιδεκνύοντας στη διοργάνωση το έγγραφο, θα λάβουν συμμετοχή ΔΩΡΕΑΝ (θα το αποστέλλουν με FAX στο 210.53.17.826).

Το ποσό των 15 ευρώ, οι συμμετέχοντες θα το εμβάζουν στον λογαριασμό του συλλόγου στην ΤΡΑΠEΖΑ EUROBANK ERGASIAS A.E. (NTT) 00260602830200575455 μέχρι και την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη στις 15.00 ή με e-banking στον λογαριασμό ΙΒΑΝ GR 86026060200008 30200 575 455.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στην ηλεκτρονική φόρμα που θα βρίσκουν στις δρομικές σελίδες.

Ενώ επίσης, μπορούν να τις συμπληρώσουν ιδιόχειρα στα γραφεία του Συλλόγου, στην οδό Νικίου 56 στο Αιγάλεω, κάθε βράδυ από 20.30-21.30 τις εργάσιμες ημέρες, είτε στις ομαδικές εκδρομές του Συλλόγου.

Η οικονομική επιβάρυνση συμπεριλαμβάνει:

Α) Τη μεταφορά από Αθήνα προς Ψάθα και από Ψάθα προς Αθήνα, με τα λεωφορεία της διοργάνωσης.

Β) Την πλήρη τροφοδοσία των αθλητών με νερό, φρούτα (μπανάνες, μήλα, σταφύλια), ισοτονικά διαλύματα στους σταθμούς ΕΚΚΙΝΗΣΗ (ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ) στο 2,5ο, στο 5ο χλμ., στο 7,5ο χλμ., στο 10ο χλμ., στο 12,5ο χλμ. και στο 15ο χλμ. Και βέβαια στους ίδιους σταθμούς στην επιστροφή.

Γ) Στον τερματισμό θα δοθούν γλυκά σε όλους τους τερματίσαντες.

Δ) Στους 6 πρώτους άνδρες Γενικής και στις 6 πρώτες γυναίκες θα δοθούν αναμνηστικά κύπελλα, ενώ σε όλους – όλες τους τερματίσαντες θα δοθούν μετάλλια – διπλώματα

Ε) Σε όλους – όσους συμμετάσχουν, η διοργάνωση θα δώσει αναμνηστικό μακό μπλουζάκι (γι' αυτό παρακαλούνται όλοι να αναγράψουν στην αίτηση συμμετοχής το μέγεθος που φορούν.

Ζ) Η διοργάνωση θα έχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με τα αποτελέσματα να αναρτώνται το απόγευμα – βράδυ της ίδιας ημέρας διεξαγωγής.

ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Η διοργάνωση ορίζει σαν όριο τερματισμού του Αγώνα τις 4 ώρες. Όσοι δεν καταφέρουν να τερματίσουν εντός αυτού του χρονικού ορίου, θα αναγραφούν ως τερματίσαντες εκτός ορίου, αλλά θα λάβουν όλες τις σχετικές παροχές.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλοι οι συμμετέχοντες συμμετέχουν με την πλήρη συνείδηση ότι πρέπει να έχουν περάσει ιατρικές εξετάσεις (τον τελευταίο χρόνο πριν τον αγώνα) με την πιστοποίηση από εξειδικευμένο ιατρό, ότι έχουν καλή φυσική κατάσταση και δεν μπορούν να συμμετέχουν σε ανάλογους αγώνες, υπογράφοντας παράλληλα ότι τρέχουν με τη δική τους ευθύνη στη δήλωση συμμετοχής.

Περιγραφή της διαδρομής – Λίγα λόγια για τον αγώνα

Η διαδρομή του Αγώνα βρίσκεται σε μια θαυμάσια αισθητική περιοχή που περιγράφεται από την παραλία της Ψάθας, των Αρχαίων Παγών (Αλεποχωρίου) και της περιοχής των ορμίσκων που προσεγγίζουν την παραλία του Σχίνου Κορινθίας.

Απέναντι ευρίσκονται οι γνωστές από την αρχαιότητα Αλκυονίδες Νήσοι (Καλά Νησιά), σε απόσταση περίπου 2 ναυτικών μιλίων, οι οποίες πήραν την ονομασία τους από την αρχαία ακόμη εποχή, όπως άλλωστε και ο ομώνυμος Κόλπος των Αλκυονίδων, από τα πολυπληθή σμήνη των αλκυόνων που διαβιούν και πολλαπλασιάζονται στις πολλές και απρόσιτες ρωγμές των πολυσχιδών ακτών της περιοχής.

Οι αλκυόνες, από την αρχαιότητα, ήσαν πτηνά που συμβόλιζαν τη συντροφική πίστη και αφοσίωση, ενώ κατά τη λαϊκή μας παράδοση, η αλκυών είναι σύμβολο ηρεμίας και ευημερίας στα σπίτια, ενώ θεωρείται κατευναστική των θαλασσοταραχών και των κεραυνών. Όλα αυτά οφείλονται στον πανάρχαιο μύθο της Αλκυόνης και του συντρόφου της Κύηκα, τους οποίους ο Δίας τούς μεταμόρφωσε σε πτηνά, μετά τον θρήνο της πρώτης (Αλκυώνας) όταν έχασε τον σύντροφό της...

Ενώ κατά τη Μυθολογία, επίσης φέρεται ότι ο Δίας, ευσπλαχνιζόμενος την απώλεια των κυοφορούμενων νεοσσών της Αλκυώνας, τα οποία παρασύρονταν από τα αγριεμένα κύματα των χειμωνιάτικων θαλασσών, διέταξε τους ανέμους να μην πνέουν κατά τις χειμερινές τροπές (μέσα στον Γενάρη) τις λεγόμενες Αλκυονίδες ημέρες.

Ανάντι της θαλασσίας παραλιακής διαδρομής, ορθώνεται το πανέμορφο αισθητικό πευκοδάσος του όρους Πατέρα και των απολήξεών του, με τη θάλασσα του Κόλπου των Αλκυονίδων.

Μετά δε την εμπειρία από τους Πανελλήνιους Αγώνες – θεσμούς των 100 και 50 χιλιομέτρων που διοργανώνουμε τα χρόνια από το 2010 και εντεύθεν, αλλά και του γνωστού Αγώνα τριάθλου Ψαθάθλου, η υπόσχεση όλων μας είναι ότι ο νέος αγώνας ΗΛΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ...

Εκεί, στα πανέμορφα ακρογιάλια της ΨΑΘΑΣ, των ΠΑΓΩΝ (ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ), του ΣΧΙΝΟΥ... δίπλα στις φωλιές των Αλκυόνων, των πουλιών της Πίστης και της Αγάπης, που έρχονται κάθε Σεπτέμβρη, την ίδια περίπου εποχή με τον Αγώνα, στην Πατρίδα μας, στο σπίτι τους...

Ο αγώνας λοιπόν αυτός, με τον υψηλό συμβολισμό, θα έχει και τον κοινωνικό χαρακτήρα, με την ενίσχυση από τον Σύλλογό μας κατ' έτος, του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών “Αλκυόνη”...

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 210.5900.685 – 6976.079.500 κ. Κωνσταντίνο Σάμιο.

Ε-mail: kon.d.sam@gmail.com

Δηλώσεις συμμετοχής στο apollonrunnersclub.gr στο τηλ. Fax του Συλλόγου 210.53.17.826, κάθε βράδυ, τις εργάσιμες ημέρες 20.30-21.30 (κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας)

ή στο τηλέφωνο 210.9608.992 – 6974.41.15.15 κ. Σταύρο Τσιμακίδη, e-mail: sta-tsi@hotmail.com

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ – CHIP.

Επίσης παρακαλούνται οι καταθέτες να αποστέλλουν ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση

sta-tsi@hotmail.com ή στο info@apollonrunnersclub.g ή σε περίπτωση αδυναμίας αποστολής e-mail να το αποστέλλουν (το καταθετήριο) με fax στο 210.53.17.826.