1/2/16

2ος Μαραθώνιος Ολυμπίας

ΠΡΟΚΉΡΥΞΗ
2ου ΜΑΡΑΘΏΝΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
2ου ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ-ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
Κυριακή 27 Μαρτίου 2016
2ου ΑΓΩΝΑ 12 ΧΛΜ. ΑΡΧΑΙΑΣ ΗΛΙΔΑΣ
Σάββατο 26 Μαρτίου 2016
www.olympiamarathon.gr
Διοργάνωση
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία "Ολυμπιονίκης" Αρχαίας Ολυμπίας, Κόροιβος Αμαλιάδας, ΑΓΕ Πύργου και με την υποστήριξη των Δήμων Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και του Σ.Δ.Υ. Αθηνών, διοργανώνει την Κυριακή 27 Μαρτίου τον 2ο Μαραθώνιο Ολυμπίας.
Στόχος της διοργάνωσης είναι να δώσει την ευκαιρία στους δρομείς της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού να αγωνισθούν στην απόσταση του Μαραθώνιου, πάνω στην Ιερή Διαδρομή που διένυαν οι αθλητές της αρχαιότητας από την Αρχαία Ήλιδα, τη διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι την πόλη τέλεσής τους, την Αρχαία Ολυμπία, τον τόπο όπου γεννήθηκε το Ολυμπιακό Πνεύμα.
Βασικό μήνυμα του αγώνα είναι:
"Εκεί που η Δόξα του Μαραθώνιου συναντά το Ολυμπιακό Πνεύμα"
Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις διαδρομές, αυτή του Μαραθώνιου, του Ημιμαραθώνιου και των 12,6 χλμ.
Ακολουθούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι όροι συμμετοχής σε κάθε αγώνα.
2ος Μαραθώνιος Ολυμπίας
Απόσταση: 42,195 μ.
Ημερομηνία: Κυριακή 27 Μαρτίου
Εκκίνηση: Ήλιδα (Αμαλιάδα)
Τερματισμός: Αρχαία Ολυμπία
Ώρα εκκίνησης: 8:30 π.μ.
Χρονικό όριο: 6 ώρες
H διαδρομή ξεκινά από την πλατεία Αγ. Αθανασίου στην Αμαλιάδα και συγκεκριμένα επί της οδού Ερμού για να κατευθυνθεί μέσω των οδών Αντ. Πετραλιά, Σμύρνης και Ρήγα Φεραίου στην ΕΟ Πάτρας Πύργου. Συνεχίζει περνώντας από τον Πύργο προς Αρχαία Ολυμπία μέσω της ΕΟ Πύργου Αρχ. Ολυμπίας για να καταλήξει στην Αρχαία Ολυμπία.
Δικαίωμα Συμμετοχής
Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν υποστεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και να είναι απολύτως υγιής για να συμμετέχουν στον εν λόγω αγώνα. Όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.

2ος Ημιμαραθώνιος Πύργου - Αρχαίας Ολυμπίας

Ο δεύτερος σημαντικότερος αγώνας του προγράμματος με εκκίνηση τον Πύργο και τερματισμό στην Αρχαία Ολυμπία, θα δώσει την ευκαιρία της συμμετοχής σε όσους τρέχουν συστηματικά αλλά δεν είναι ακόμα σε θέση να τερματίσουν σε έναν μαραθώνιο.
 Τεχνικά χαρακτηριστικά
Απόσταση: 21,0975 χλμ. (επί ασφάλτου)
Ημερομηνία: Κυριακή 27 Μαρτίου
Εκκίνηση: Πύργος
Τερματισμός: Αρχαία Ολυμπία
Ώρα εκκίνησης: 9:30 π.μ.
Χρονικό όριο: 3 ώρες
Περιγραφή διαδρομής
Με εκκίνηση από την οδό Ερμού και συνεχίζοντας από την οδό Ολυμπίων η διαδρομή κατευθύνεται προς την Αρχαία Ολυμπία μέσω της ΕΟ Πύργου Αρχ. Ολυμπίας για να καταλήξει στην Αρχαία Ολυμπία.
Δικαίωμα Συμμετοχής
Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν υποστεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και να είναι απολύτως υγιής για να συμμετέχουν στον εν λόγω αγώνα. Όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.
2ος Αγώνας Δρόμου Αρχαίας Ήλιδας 12 χλμ.
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Απόσταση: 12,6  χλμ.
Ημερομηνία: Σάββατο 26 Μαρτίου
Εκκίνηση: Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Ίλιδας
Τερματισμός: Αμαλιάδα
Ώρα εκκίνησης: 6:00 μ.μ.
Χρονικό όριο: 2 ώρες
Περιγραφή διαδρομής
Με εκκίνηση τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ήλιδας η διαδρομή διέρχεται από τα χωριά Αυγείο, Σώστη για να ολοκληρωθεί στην πόλη της Αμαλιάδας.
Δικαίωμα Συμμετοχής
Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν υποστεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και να είναι απολύτως υγιής για να συμμετέχουν στον εν λόγω αγώνα. Οι ανήλικοι δρομείς θα πρέπει απαραίτητα να έχουν έγγραφη συγκατάθεση τουλάχιστον ενός εκ των κηδεμόνων τους. Όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.
Πληροφορίες για όλους τους αγώνες
Διάρκεια Περιόδου εγγραφών
Καταληκτική ημερομηνία εγγραφών ορίζεται η Παρασκευή 18 Μαρτίου, τόσο για τις ατομικές όσο και για τις ομαδικές εγγραφές. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί και η καταβολή του αντίτιμου συμμετοχής. 
Ατομικές εγγραφές - Πολιτική ακυρώσεων
1.       Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει τα απαιτούμενα πεδία με τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής και να δεχθεί τους όρους συμμετοχής στον αγώνα. Στη συνέχεια θα πρέπει να καταβάλλει το αντίτιμο της συμμετοχής στον αγώνα και τότε θα ολοκληρώνεται η εγγραφή του. (σημ.: Τυχόν τραπεζικά έξοδα που προκύπτουν κατά την πληρωμή του αντίτιμου συμμετοχής βαρύνουν αποκλειστικά τον συμμετέχοντα. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα θεωρείται έγκυρη η εγγραφή).
2.       Αναφέρεται ρητά ότι δεν θα πραγματοποιούνται μεταβιβάσεις εγγραφών για κανένα λόγο.
3.       Σε περίπτωση που κάποιος δρομέας χρησιμοποιήσει τον αριθμό κάποιου άλλου θα ακυρώνεται και δεν θα συμπεριλαμβάνεται στα αποτελέσματα.
4.     Σε περίπτωση που κάποιος συμμετέχοντας αδυνατεί να λάβει μέρος στον αγώνα, θα έχει το δικαίωμα επιστροφής του ποσού που κατέθεσε αν το δηλώσει μέχρι και 3 εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα.
Έπαθλα - Βραβεύσεις
Θα πραγματοποιηθούν βραβεύσεις με ειδικά έπαθλα στους 3 πρώτους νικητές και νικήτριες της γενικής κατάταξης αλλά και σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες ανά 5αετία και συγκεκριμένα έως 35, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70-74, 75+.
Όλοι οι δρομείς θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν τη θέση τους στην γενική κατάταξη στο φύλο τους αλλά και την ηλικιακή τους κατηγορία.
Όλοι όσοι τερματίσουν θα παραλάβουν το αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώσουν ηλεκτρονικά το αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.
Ειδικές βραβεύσεις θα γίνουν σε κάθε αγώνα:
- στον πρώτο/η κάτοικο του νομού Ηλείας
- στον μεγαλύτερο σε ηλικία δρομέα κάθε αγώνα
- στην πολυπληθέστερη ομάδα σε κάθε αγώνα (ανάμεσα σε αυτές που έχουν πραγματοποιήσει ομαδική εγγραφή)
Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
Η χρονομέτρηση του αγώνα θα πραγματοποιηθεί από την εταιρεία MyLaps
Παροχές στο απλό πακέτο
Όλοι οι συμμετέχοντες, ανεξάρτητα από τον αγώνα και το πακέτο που θα επιλέξουν θα παραλάβουν τα ακόλουθα:
·         Αριθμό συμμετοχής με chip χρονομέτρησης και παραμάνες

·         Σακίδιο για την τοποθέτηση των προσωπικών του αντικειμένων
·         Αναμνηστικό μετάλλιο
·         Υδροδοσία και φρούτα στον τερματισμό
·         Τροφοδοσία με νερό, ενεργειακό ποτό, γελ, αποξηραμένα φρούτα και μπανάνες  κατά μήκος της διαδρομής
·         Δυνατότητα εκτύπωσης αναμνηστικού διπλώματος με το όνομα και την επίδοση του
·         Υγειονομική κάλυψη
·         Μεταφορά στην εκκίνηση από τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία στην Ήλιδα (Αμαλιάδα).Σημ.: Θα πρέπει να έχει προηγηθεί ενημέρωση των διοργανωτών κατά τη δήλωση συμμετοχής.
·         Δώρα και παροχές των χορηγών
·         Φωτογραφικό υλικό από τον τερματισμό και τη διαδρομή
Πλήρες πακέτο
·         Το πλήρες πακέτο περιλαμβάνει επιπλέον το αναμνηστικό τεχνικό t-shirt του αγώνα.
Κόστη Συμμετοχής
Αγώνας
Μαραθώνιος
Ημιμαραθώνιος
Αγώνας 12 χλμ.
Πλήρες Πακέτο
17 €
12 €
12 €
Απλό Πακέτο
12 €
9 €
9 €
Φοιτητές-Άνεργοι*
5 €
5 €
5 €
*Περιλαμβάνει το απλό πακέτο. Κατά την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής θα πρέπει να προσκομισθεί φοιτητικό πάσο ή κάρτα ανεργίας.
Ομαδικές εγγραφές
Στις ομαδικές εγγραφές θα πρέπει να ορίζεται ο αρχηγός κάθε ομάδας ο οποίος θα είναι ο αποκλειστικός εκπρόσωπος της για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με τη συμμετοχή των μελών της στους αγώνες του προγράμματος. Ο αρχηγός κάθε ομάδας πρέπει να κατεβάσει το σχετικό αρχείο και να συμπληρώσει τα αντίστοιχα πεδία για κάθε μέλος της ενώ είναι υπεύθυνος για την ορθότητα των στοιχείων. Για να θεωρηθεί μία ομαδική εγγραφή έγκυρη θα πρέπει ο αριθμός των μελών της να ξεπερνά τα 10 άτομα.
Οι ομαδικές εγγραφές θα έχουν επιπλέον έκπτωση 2 €/ άτομο (οι εκπτώσεις δεν λειτουργούν αθροιστικά π.χ. στην περίπτωση των φοιτητών και ανέργων).
Για να σας αποστείλουμε το αρχείο ομαδικών εγγραφών και για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο info@olympiamarathon.gr ή τηλεφωνικά στο  211 11 68240