28/10/17

1ος Βυζαντινός Αγώνας 50 χλμ

Ο Δήμος Μεγαρέων και τo Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού του Δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Απόλλων Δυτικής Αττικής & τους Δρομείς Μεγάρων «Ο Όρσιππος» προς τιμή του Βύζαντα σπουδαίου αποικιστή και θαλασσοπόρου του 8ου αιώνα π.χ. και ιδρυτή της πόλης Βυζάντιο (μετέπειτα Κωνσταντινούπολη) και άλλων πόλεων στη Μεσόγειο θάλασσα (π.χ. Υβλαία Μέγαρα στη Σικελία) διοργανώνουν και προκηρύσσουν αγώνα υπεραπόστασης με την επωνυμία
« 1ος Βυζαντινός Αγώνας 50 χιλιομέτρων»
με εκκίνηση και τερματισμό
στην πλατεία Βασιλίσσης Φρειδερίκης (πλατεία Λυτάρα) των Μεγάρων.

Ημερομηνία διεξαγωγής
Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, ώρα 09:00
Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν οι δρομείς που έχουν συμμετάσχει και τερματίσει σε έναν (1) τουλάχιστον μαραθώνιο δρόμο κατά την τελευταία τριετία.


Κοινωνικό Πρόγραμμα - "Τρέχουμε για καλό σκοπό"
Σε ακόμα έναν αγώνα δρόμου θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα συλλογής - ανακύκλωσης  χρησιμοποιημένων αθλητικών παπουτσιών σε συνεργασία με την  Κοινωνική Υπηρεσία του Ν.Π.Δ.Δ. "ΗΡΟΔΩΡΟΣ"  με το σύνθημα
"ΑΣΤΑ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΞΑΝΑ"
Όλοι οι δρομείς έχουν ένα δεύτερο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που δεν χρησιμοποιούν. Αντί να καταλήξουν στα σκουπίδια, θα έχουν πλέον την δυνατότητα να τα παραδώσουν (με την προϋπόθεση να είναι προς χρήση) σε ειδικούς κάδους που θα βρίσκονται στην ΕΚΚΙΝΗΣΗ -ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ.
Στη συνέχεια, αφού αξιολογηθεί η κατάστασή τους, προωθούνται σε ομάδες συνανθρώπων μας που τα έχουν ανάγκη, όχι μόνο για να τρέξουν και να αθληθούν αλλά και να τα χρησιμοποιήσουν στην καθημερινότητά τους.

Οργανωτικές - Τεχνικές πληροφορίες
1.      Η διαδρομή του 1ου Βυζαντινού Αγώνα Δρόμου είναι 50.000 μ., είναι εξ ολοκλήρου ασφάλτινη και συνδυάζει όλες τις πτυχές και εκφάνσεις της όμορφης μεγαρικής φύσης. Οι δρομείς εξέρχονται σύντομα του οικιστικού  ιστού των Μεγάρων και ακολουθούν πορεία μέσα σε φυστικεώνες, ελαιώνες, αμπελώνες και μεγάλα δασώδη κομμάτια, ενώ για πέντε (5) περίπου χιλιόμετρα τρέχουν στη μαγευτική παραλία Αλεποχωρίου – Ντουράκου. Τα υψομετρικά του αγώνα θα δοθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα και πάντως το αργότερο μέχρι την 15η Νοεμβρίου 2017
2.      Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, που προβλέπουν σταθμούς ανεφοδιασμού ανά 5 χλμ και ιατρική μέριμνα.
3.      Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
4.      Ό,τι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τους Τεχνικούς υπευθύνους των αγώνων και τον Αλυτάρχη των αγώνων.
5.      Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά με RFID chip (Dag Timing System).
6.      Τα νούμερα θα παραληφθούν την ημέρα του αγώνα από την αφετηρία στα Μέγαρα.
7.      Ο αγώνας θα έχει διάρκεια 7 ώρες και 30 λεπτά. Μετά το πέρας των χρονικών ορίων (λήξη αγώνα στις 16:30) οι δρομείς θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με δική τους ευθύνη.
8.      Κατά τη διάρκεια του αγώνα (7ώρες και 30 λεπτά) τον τελευταίο δρομέα θα ακολουθεί λεωφορείο στο οποίο θα επιβιβάζονται οι δρομείς που εγκαταλείπουν τον αγώνα (όχημα-σκούπα).
9.      Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα θα μεριμνήσει το Τμήμα Τροχαίας Μεγάρων.
10.  Για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα και την παροχή υπηρεσιών προς τους δρομείς θα χρησιμοποιηθούν εθελοντές, τόσο στους σταθμούς τροφοδοσίας όσο και στην εκκίνηση/τερματισμό.

Σταθμοί Ανεφοδιασμού
1.    Θα υπάρχουν 9 σταθμοί ελέγχου/ανεφοδιασμού ως εξής:
5 χλμ, 10 χλμ, 15 χλμ, 20 χλμ, 25 χλμ, 30 χλμ, 35 χλμ, 40 χλμ και 45 χλμ
2.    Όποιος δρομέας θελήσει να έχει δικό του σκεύασμα σε κάποιο σταθμό θα πρέπει να το παραδώσει στη γραμματεία του αγώνα το αργότερο μία ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα δηλαδή έως τις 8:00 πμ. 

Μεταφορά Δρομέων
1.    Πούλμαν για την μεταφορά των αθλητών θα ξεκινήσει την Κυριακή 14/1/2018 στις 06:45 από την πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα
2.    Για την επιστροφή των δρομέων στη Αθήνα θα αναχωρήσει πούλμαν από την πλατεία Βασιλίσσης Φρειδερικής (Λυτάρα) στις 18:00.

Ιατρικό Έλεγχος
1.    Κάθε δρομέας οφείλει να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις πριν από τον αγώνα αναλαμβάνοντας ο ίδιος την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής του.
2.    Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ό,τι πιθανόν συμβεί σε οποιονδήποτε από τους συμμετέχοντες αθλητές, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
3.    Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή ή αθλήτρια καθώς οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.
4.    Οι δρομείς είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για τη σωματική τους ακεραιότητα και παραιτούνται από κάθε απαίτηση εναντίον των διοργανωτών για τυχόν ζημία από οποιαδήποτε αιτία και συναινούν στην ελεύθερη χρήση των ονομάτων και φωτογραφικού υλικού σχετικού με τον αγώνα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Δηλώσεις Συμμετοχής
1.    Οι δηλώσεις συμμετοχής στον «1ο Βυζαντινό Αγώνα 50 χιλιομέτρων» θα γίνουν μέσω ηλεκτρονικής φόρμας που υπάρχει στην ιστοσελίδα του αγώνα vyzantinosagwnas50km.gr 
2.    Για περισσότερες πληροφορίες: κ. Δημήτριος Βόρδος (τηλέφωνο 6932356312)

Κόστος Συμμετοχής
1.    Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα ανέρχεται στο ποσό των τριάντα ευρώ (30,00 €) και περιλαμβάνει:
ü  Αριθμό με ηλεκτρονικό chip χρονομέτρησης.
ü  Αναμνηστικό μετάλλιο για όλους τους τερματίσαντες.
ü  Τεχνικό μπλουζάκι dry-fit για όλους τους συμμετέχοντες.
ü  Ελαφρύ γεύμα αποκατάστασης στον τερματισμό.
ü  Αναμνηστικό δίπλωμα τερματισμού.
ü  «Τσάντα του αθλητή» με διάφορα τοπικά προϊόντα των Μεγάρων.
2.    Η πληρωμή θα γίνεται στον τραπεζικό λογαριασμό του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού του Δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος» (ΙΒΑΝ Τράπεζας Πειραιώς GR 0801712750006275030020309).

Χιλιομετρικές Ενδείξεις
1.        Επί του οδοστρώματος θα υπάρχει χιλιομετρική αρίθμηση ανά πέντε χιλιόμετρα (5 χλμ) καθώς επίσης και επαρκέστατη σήμανση με γαλάζια βέλη που θα υποδεικνύουν την κατεύθυνση του αγώνα και κόκκινα Χ όπου απαγορεύεται και γενικά όπου κρίνεται απαραίτητο για την ασφάλεια των αθλητών.
2.        Σε κάποια σημεία της διαδρομής θα υπάρχει σήμανση και με πλαστική κορδέλα έργου (άσπρη – κόκκινη).

Κατηγορίες
1.    Ανδρών
2.    Γυναικών

Έπαθλα – Διακρίσεις
1.        Κύπελλο στους έξι (6) πρώτους άνδρες νικητές.
2.        Κύπελλο στις έξι (6) πρώτες γυναίκες νικήτριες.
3.        Αναμνηστικό μετάλλιο σε όλους τους τερματίσαντες.
4.        Αναμνηστικό δίπλωμα τερματισμού
5.        Κύπελλο στον πρώτο νικητή, δημότη Μεγαρέων ανεξαρτήτως σειράς κατάταξης.
6.        Κύπελλο στην πρώτη νικήτρια, δημότη Μεγαρέων ανεξαρτήτως σειράς κατάταξης.

Όριο Συμμετοχών
Ο αριθμός των συμμετοχών δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 250.
Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής για τους αγώνες λήγει το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018 (και θα τηρηθεί αυστηρά για τον καλύτερο προγραμματισμό των αγώνων).
Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να κλείσουν νωρίτερα την ηλεκτρονική φόρμα δήλωσης συμμετοχών σε περίπτωση που συμπληρωθεί το ανώτατο όριο.

Η Οργανωτική Επιτροπή

του «1ου Βυζαντινού Αγώνα 50 χιλιομέτρων»