26/9/18

Προκήρυξη του 5ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθώνιου ΔρόμουΟ Σύλλογος Δρομέων  Ξάνθης “Xanthi Runners” και ο Α.Π.Σ. Διομήδης Ξάνθης σε συνεργασία με το Δήμο Ξάνθης, το Δήμο Αβδήρων, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και το Δ΄ Σώμα Στρατού προκηρύσσουν τον 5ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο Δρόμο και παράλληλα τον Αγώνα πόλης 5.000μ. και τον παιδικό αγώνα 1.000μ.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:
1. Επωνυμία: Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Δρόμος.
2. Ημερομηνία: Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018
3. Μήκος της διαδρομής: 21.097,5 μέτρα  (σύμφωνα με την πιστοποίηση της        A.I.M.S)
4. Τόπος Διεξαγωγής: Ξάνθη
5. Ώρα έναρξης:         10:30   Ημιμαραθώνιος Δρόμος
                                     10:35   Αγώνας Πόλης  5000 μ.
                                     13:00   Παιδικός Αγώνας  1000μ.
6. Εκκίνηση και Τερματισμός: κεντρική πλατεία Ξάνθης.
7. Διαδρομή:

·         Ημιμαραθώνιος : θα ακολουθήσει  κυκλική πορεία. Συγκεκριμένα: Πλατεία, Β. Κων/νου, Β. Σοφίας, Έβρου, Κατσώνη, Ε.Ο. Ξάνθης-Ιάσμου, Κιμμέρια, Πηγάδια, Ε.Ο. Κομοτηνής-Ξάνθης, Περιφερειακή οδός Ξάνθης, Ε.Ο. Καβάλας - Ξάνθης,  28ης Οκτωβρίου, πλατεία. Καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ρύθμιση της κυκλοφορίας, όπως και υγειονομική κάλυψη από το Τμήμα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης.
·         Αγώνας πόλης 5000μ. : θα ακολουθήσει  κυκλική πορεία. Συγκεκριμένα:  Πλατεία, Β. Κων/νου, Β. Σοφίας, Λεωφόρος Στρατού, Λευκίππου, Δράμας , 28ης Οκτωβρίου, πλατεία.
·         Παιδικός Αγώνας 1000μ. : θα ακολουθήσει  κυκλική πορεία. Συγκεκριμένα:  Πλατεία, Μιχαήλ Καραολή, Κουγιουμτζόγλου, Μπρωκούμη, 28ης Οκτωβρίου, πλατεία.
Ο χάρτης των διαδρομών υπάρχει στο   http://www.democritushalfmarathon.gr
8. Απονομές: θα γίνουν στις  13:30.
9. Δικαίωμα συμμετοχής:
·         Ημιμαραθώνιος : Ο Ημιμαραθώνιος δρόμος είναι ανοιχτός λαϊκός αγώνας και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας (γεννημένοι το 2000 και μεγαλύτεροι).
·         Αγώνας πόλης 5000μ. :  Ο δρόμος είναι ανοιχτός λαϊκός αγώνας και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος ηλικιας  (γεννημένοι το 2006 και μεγαλύτεροι).
·         Παιδικός Αγώνας 1000μ. : Δυνατότητα συμμετοχής έχουν όσοι μαθητές φοιτούν στο Δημοτικό σχολείο ή βρίσκονται σε αντίστοιχη ηλικία.  Απαραίτητη προϋπόθεση οι μαθητές να συνοδεύονται από το γονέα ή κάποιο άλλο ενήλικο άτομο πριν και μετά το τέλος του αγώνα.

10. Διακρίσεις, Έπαθλα:
·         Ημιμαραθώνιος : Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης.
-Στους πρώτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν κύπελλα.
         -Στους πρώτους – δεύτερους και τρίτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν
μετάλλια και διπλώματα.
-Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά) και ένα αναμνηστικό ανάγλυφο μετάλλιο του αγώνα.
         -Βράβευση πολυπληθέστερης ομάδας.    
Στην φετινή διοργάνωση θα υπάρξει βράβευση της πολυπληθέστερης συμμετοχής εκ μέρους των Συλλόγων-Ομάδων δρομέων. Τα αποτελέσματα θα βγουν από τις καταστάσεις συμμετεχόντων που βρίσκονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης και αφορούν τόσο τον Ημιμαραθώνιο δρόμο όσο και τον αγώνα των 5 χλμ. Τελική ημερομηνία εγγραφής αθλητών είναι η Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018. Αθλητές που θα εγγραφούν σε Σύλλογο ή Ομάδα την ημέρα των αγώνων δεν θα συμπεριληφθούν στα αποτελέσματα για την επικρατέστερη ομάδα.
-Οι τρεις πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης των ανδρών και των γυναικών δεν θα συμμετέχουν στις απονομές των ηλικιακών κατηγοριών.

Κατηγορίες

Γενική κατηγορία
Κατηγορία ανδρών   
Κατηγορία Γυναικών
<=29
<=29
30-39
30-39
40-49
40-49
50-59
50+
60-69

70+


·         Αγώνας πόλης 5000μ. : Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης.
- Στους πρώτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν κύπελλα.
- Στους πρώτους – δεύτερους και τρίτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν
μετάλλια και διπλώματα.
- Θα υπάρξει και κατηγορία κάτω των 18 ετών (γεννημένοι το 2000 και άνω) στην οποία θα βραβευτούν στην ίδια απονομή ο πρώτος αθλητής και η πρώτη αθλήτρια.

·         Παιδικός Αγώνας 1000μ. : Νικητές ανακηρύσσονται τα τρία (3) πρώτα αγόρια και τα τρία πρώτα κορίτσια της γενικής κατάταξης.
- Στους πρώτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν κύπελλα.
- Στους πρώτους – δεύτερους και τρίτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν
μετάλλια και διπλώματα.
- Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν  θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

11. Ρεκόρ διαδρομής
Ημιμαραθώνιος :Στον πρώτο νικητή της κατηγορίας των ανδρών και στην πρώτη νικήτρια της κατηγορίας των γυναικών εφόσον έχουν επιτύχει επίδοση καλύτερη από το ρεκόρ διαδρομής θα απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα 200 ευρώ για την κατηγορία των ανδρών και 100 ευρώ για την κατηγορία των γυναικών.
12. Εγγραφές:
·         Ημιμαραθώνιος – Αγώνας Πόλης 5000μ. : Οι εγγραφές γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του αγώνα στη διεύθυνση: http://www.democritushalfmarathon.gr  και λήγουν την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018. Οι αθλητές και αθλήτριες καθώς και οι σύλλογοι έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν με ατομική ή με ομαδική εγγραφή χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη ηλεκτρονική φόρμα. Δυνατότητα μεμονωμένων εγγραφών υπάρχει και την ημέρα του αγώνα δύο (2) ώρες πριν την εκκίνηση στην αφετηρία, στη γραμματεία του αγώνα.
Όσοι δρομείς ολοκληρώσουν την εγγραφή τους έως την παραπάνω ημερομηνία θα έχουν τη δυνατότητα της αναγραφής του ονοματεπώνυμου τους κάτω ακριβώς από τον προσωπικό αριθμό συμμετοχής τους που τοποθετείται στο στήθος της φανέλας τους. Για λόγους οργάνωσης η μέγιστη δυνατότητα εγγραφής την ημέρα του αγώνα δεν θα υπερβαίνει τον αριθμό των πενήντα (50) εγγραφών και δεν θα υπάρχει η δυνατότητα παροχής μπλούζας.
·         Παιδικός Αγώνας 1000μ. : Οι εγγραφές θα γίνονται στην Κεντρική πλατεία σε διαμορφωμένο χώρο μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου. Η γραμματεία θα εξυπηρετεί τους δρομείς το Σάββατο 24-11-2018 από τις 10:00 έως 19:00 και την Κυριακή 25-11-2018 από τις 10:30 έως 11:30.  Με την εγγραφή θα παραλαμβάνουν τον αριθμό του αγώνα τον οποίο πρέπει να έχουν τοποθετημένο στο στήθος κατά την διάρκεια του αγώνα. Για να γίνει δεκτή η συμμετοχή θα πρέπει απαραίτητα, κατά την διάρκεια εγγραφής, ο γονέας ή κηδεμόνας να υπογράψει την υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής του μαθητή-αθλητή. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα γίνεται αποδεκτή η συμμετοχή.

13. Κόστος Συμμετοχής: 


Βασικό πακέτο
Πλήρες πακέτο
Ημιμαραθώνιος
8
12
Αγώνας Πόλης 5000μ.
5
8
Παιδικός Αγώνας 1000μ.
Δωρεάν
Δωρεάν

·         Βασικό πακέτο

Ημιμαραθώνιος
1.      Αριθμός συμμετοχής του αθλητή
2.      Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
3.      Αναμνηστικό εγχαραγμένο Μετάλλιο
4.      Δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά)
5.      Παροχή νερού, ισοτονικών ποτών, μικρογεύματα και αναμνηστικά δώρα
Αγώνας Πόλης 5000μ.
1.      Αριθμός συμμετοχής του αθλητή
2.      Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
3.      Αναμνηστικό εγχαραγμένο Μετάλλιο
4.      Δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά)
5.      Παροχή νερού, ισοτονικών ποτών, μικρογεύματα και αναμνηστικά δώρα·         Πλήρες πακέτο

Ημιμαραθώνιος
1.      Αριθμός συμμετοχής του αθλητή
2.      Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
3.      Αναμνηστικό εγχαραγμένο Μετάλλιο
4.      Αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι
5.      Δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά)
6.      Παροχή νερού, ισοτονικών ποτών, μικρογεύματα και αναμνηστικά δώρα.

Αγώνας Πόλης 5000μ.
1.      Αριθμός συμμετοχής του αθλητή
2.      Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
3.      Αναμνηστικό εγχαραγμένο Μετάλλιο
4.      Αναμνηστικό  μπλουζάκι
5.      Δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά)
6.      Παροχή νερού, ισοτονικών ποτών, μικρογεύματα και αναμνηστικά δώρα.


14. Τρόποι πληρωμής:  Η πληρωμή του αντιτίμου συμμετοχής μπορεί να γίνει με τους παρακάτω δύο τρόπους:
1.      Από το διαδίκτυο με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας μέσω ασφαλούς συστήματος πληρωμών της Τράπεζας Πειραιώς.
2.      Από το διαδίκτυο μέσω του ασφαλούς συστήματος πληρωμών PayPal.


15. Υγειονομική κάλυψη:  Η υγειονομική κάλυψη του αγώνα γίνεται με την πολύτιμη βοήθεια φορέων υγείας, εθελοντές ιατρούς και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης, καθ’ όλη τη διάρκεια και τη διαδρομή του αγώνα.
Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση.
Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή– τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.
16. Περισυλλογή Δρομέων:
Αυτοκίνητο της διοργάνωσης με εθελοντές θα ακολουθεί τους τελευταίους δρομείς, έτσι ώστε να περισυλλέγει αθλητές που εγκαταλείπουν. Όσοι δε χρειάζονται ιατρική βοήθεια, αλλά εγκαταλείπουν μπορούν να περιμένουν και στους σταθμούς τροφοδοσίας μέχρι αυτοκίνητο της διοργάνωσης να τους επιστρέψει στον τερματισμό.
17. Σταθμοί υποστήριξης:
·         Ημιμαραθώνιος : Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας στο 5ο χιλ., στο 10οχιλ., 15ο χιλ., στο 18ο χιλ. και στον τερματισμό.
·         Αγώνας πόλης 5000μ. : Θα υπάρχει  σταθμός τροφοδοσίας στο 3ο  χιλ. και στον τερματισμό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούνται οι δρομείς να αφήνουν τα μπουκάλια και τα ποτήρια στην δεξιά πλευρά του δρόμου, για να είναι εύκολη η συλλογή τους, ώστε να οδηγηθούν για ανακύκλωση.
18. Χιλιομετρικές ενδείξεις: Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις ανά χιλιόμετρο.
19. Χρονικό όριο ολοκλήρωσης αγώνα:
·         Ημιμαραθώνιος : Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 2,5 ώρες από την ώρα εκκίνησης, μετά το πέρας του χρονικού ορίου η διοργάνωση θα προβεί σε απελευθέρωση των οδών και κλείσιμο των σταθμών τροφοδοσίας.
·         Αγώνας πόλης 5000μ. : Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός για τον τερματισμό των συμμετεχόντων.
20. Ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αποτελέσματα: Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα πραγματοποιηθεί από εταιρία χρονομέτρησης. Στο 10ο χιλιόμετρο (για τον Ημιμαραθώνιο) θα υπάρξει τάπητας χρονομέτρησης με ενδιάμεση καταγραφή περάσματος των δρομέων από αυτόν. Για το λόγο αυτό οι δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με  τον  αριθμό  συμμετοχής τους από το κέντρο εγγραφών. 
Προσοχή: Ο χρόνος σας δε θα καταχωρηθεί και δε θα συμπεριληφθείτε στα αποτελέσματα εάν δεν έχετε το chip χρονομέτρησης τοποθετημένο επάνω σας και δεν περνάτε πάνω από τους τάπητες χρονομέτρησης.
21. Κέντρο παραλαβής φακέλου: Από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου. Η γραμματεία θα εξυπηρετεί τους δρομείς το Σάββατο 24-11-2018 από τις 10:00 έως 19:00 και την Κυριακή 25-11-2018 από τις 08:30 έως 9:30.
22. Διαχείριση Προσωπικών Αντικειμένων:
Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχοντες θα παραδίδουν - παραλαμβάνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, στο χώρο της αφετηρίας. Επίσης οι αθλητές παρακαλούνται να μην φέρουν αντικείμενα αξίας μέσα στην τσάντα τους. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια αντικειμένων.
23. Πληροφορίες: http://www.democritushalfmarathon.gr
24. Επικοινωνία:
email: xanthirunners@gmail.com      
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 
Γιάννης Πυργελής                              6978556999
Ξανθόπουλος Λεωνίδας                     6974955817
Γκορόγιας Άκης                                  6934252929
Τριανταφύλλου Κωνσταντίνος            6937097627  (οικονομικά Θέματα)
Ο αγώνας διεξάγεται με την υποστήριξη της Ε.Α.Σ  Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Αν. Μακεδονίας – Θράκης και υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ.  
Ισχύουν οι κανονισμοί των επίσημων αγώνων IAAF όπως προβλέπονται.
Με εκτίμηση η
Οργανωτική επιτροπή του Αγώνα