11/9/18

Βραβεύονται για πρώτη χρονιά ηλικιακές κατηγορίες στον 7ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Η Οργανωτική Επιτροπή του Protergia 7ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης αποφάσισε να βραβεύσει 48 ηλικιακές κατηγορίες.

Οι Έλληνες πρωταθλητές των δρόμων αντοχής, αλλά και οι κορυφαίοι δρομείς κάθε ηλικίας, θα έχουν την τιμητική τους και θα τύχουν ειδικής αναγνώρισης στον Protergia 7ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης. Η μεγάλη φθινοπωρινή γιορτή της Βόρειας Ελλάδας, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, θα έχει ως επίκεντρό της τον άνθρωπο και θα τιμήσει την προσπάθεια των συμμετεχόντων, θεσπίζοντας αφενός περισσότερα οικονομικά έπαθλα στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο και αφετέρου την βράβευση των κορυφαίων δρομέων Ανδρών και Γυναικών ανά ηλικιακή κατηγορία.

Εις το εξής, με απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής, η διοργάνωση θα επιβραβεύει οικονομικά τους δέκα πρώτους Έλληνες και Ελληνίδες ημιμαραθωνοδρόμους, αναγνωρίζοντας την προσπάθειά τους.  Επιπλέον, από τον φετινό ‘Νυχτερινό’ και σε κάθε μελλοντική διοργάνωση, συμπεριλαμβανομένου και του Μαραθωνίου ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’, θα ανακοινώνεται πλέον επίσημη κατάταξη όλων των ηλικιακών κατηγοριών άνω των 35 ετών (35-39 ετών, 40-44 ετών, 45-49 ετών κ.ο.κ.), σε όλους τους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος. Επομένως, στον Protergia 7ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, θα ανακοινωθούν 12 επιμέρους ηλικιακές κατατάξεις σε κάθε φύλο και σε κάθε αγώνισμα. Συνολικά θα έχουμε 48 βραβεύσεις. Όλοι οι νικητές ανά ηλικιακή κατηγορία θα είναι προσκεκλημένοι στην καθιερωμένη Γιορτή του Μαραθωνίου, τον ερχόμενο Ιανουάριο, για να τιμηθούν όπως τους αρμόζει και για να τους συγχαρούμε για την σπουδαία προσπάθειά τους. Ελπίζουμε, μάλιστα, ότι θα υπάρχουν συμμετέχοντες ακόμα και στην κατηγορία των δρομέων άνω των 90 ετών!»

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Protergia 7ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, με τη δύση του ήλιου, περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης 18:45) με αφετηρία επί της οδού Ναυάρχου Κουντουριώτου (αρχή παραλιακής Λεωφόρου Νίκης) και τερματισμό στον Λευκό Πύργο, καθώς και τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. (ώρα έναρξης 21:15), με αφετηρία από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και τερματισμό επίσης στον Λευκό Πύργο.