14/10/20

Ο νέος ορεινός αγώνας του Βόλου 1ο Γορίτσα Trail Run & MTB Festival κέρδισε τις εντυπώσεις!

 Τις καλύτερες κριτικές απέσπασε το 1ο Γορίτσα Trail Run & MTB Festival που έγινε το πρωί της Κυριακής στον αγαπημένο λόφο του Βόλου και του Πηλίου, το μέρος που εκατοντάδες συμπολίτες μας διασχίζουν καθημερινά στις προπονήσεις τους, και ήρθε η στιγμή να γνωρίσουν αθλητές από όλη την Ελλάδα.

 

Σε μια εποχή που οι αγώνες δρόμου και βουνού που γίνονται στη χώρα μας είναι ελάχιστοι, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου διοργάνωσε τον 3ο αγώνα σε διάστημα δυόμισι μηνών μετά τον 5ο Καραμάνειο Ορεινό Αγώνα Χανίων και το 1ο Volos Αλυκές by Night, θέλοντας να περάσει το μήνυμα ότι ο αθλητισμός ποτέ δεν πρέπει να σταματά, αρκεί να διεξάγεται με απόλυτη ασφάλεια και βάση του πρωτοκόλλου που ενέκρινε η ΓΓΑ. Αυτό έγινε στον αγώνα της Γορίτσας όπου ο «κόπος» ήταν μεγάλος καθώς προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός οι εκκινήσεις γίνονταν ανά 4 άτομα και ατομική χρονομέτρηση, τα σημεία εκκίνησης ήταν διαφορετικά για το τρέξιμο και το ποδήλατο, και οι διοργανώσεις διήρκεσαν πολλές ώρες, από νωρίς το πρωί ως και τις 3.00 το μεσημέρι, όταν τερμάτισε ο τελευταίος ποδηλάτης.

 

Το ίδιο μεγάλος ήταν ο «κόπος», με την καλή φυσικά έννοια, που προηγήθηκε επί ένα μήνα με συνεχή test events, και σηματοδότηση των διαδρομών με αφαιρούμενα υλικά ώστε να μην υπάρξει έστω και ένα ίχνος ρύπανσης, και επικεφαλής τον εμπνευστή των διαδρομών και κάθε διαδικασίας Γιώργο Καλαντζή. Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου με τον τελικό καθαρισμό των διαδρομών (η συνάντηση ορίζεται στις 16.00 στην εκκλησία της Γορίτσας επάνω στον λόφο) που ξεκίνησε από το απόγευμα της Κυριακής και συνεχίστηκε τη Δευτέρα, θα ολοκληρωθεί και τυπικά κάθε σκέλος του 1ου Γορίτσα Trail Run & MTB Festival.

 

Η εκκίνηση των διοργανώσεων δόθηκε με τον μοναδικό αγώνα δρόμου, την Ανάβαση Γορίτσας που αν και απόστασης μόλις 2.100 μέτρων είναι πολύ κουραστική λόγω της έντονης ανηφόρας. Πρώτος τερμάτισε ο Νίκος Σκούταρης με χρόνο 9’34, και ακολούθησαν οι Γιάννης Κλόκας με 9’42, Κώστας Σκοτίδης 9’58. Η Εύη Μυλωνά ήταν μεγάλη νικήτρια στις γυναίκες με 12’16, ενώ τη 2η θέση πήρε η 14χρονη Ειρήνη Καραπιπέρη με 13’06, και την 3η η Γιούλη Φυτιλή με 18’26.

 

Σειρά πήραν οι αγώνες trail. Στον αγώνα των 6 χιλιομέτρων που κυμαίνεται κατά 98% σε μονοπάτι, πρώτευσε ο «συνήθης ύποπτος» Ζήσης Τσουρέλης με 27’20, με 2ο τον Γιάννη Κλόκα 30’16 και 3ο τον Νίκο Σκούταρη 30’25. Την 1η θέση στις γυναίκες πήρε η Ελένη Ζιλφιγαρίδου με 39’01. Ακολούθησαν η Γιώτα Πασχαλίδου 40’11 και η Μαρία Διαμαντοπούλου 40’17.

 

Κορυφαίοι δρομείς έτρεξαν στον κύριο αγώνα των 16 χιλιομέτρων, και νικητής αναδείχθηκε ο Βασίλης Μπαλαμώτης με 1.17’42. Δεύτερος ήταν ο Νίκος Κασιάρας 1.20’57 και τρίτος ο Αντώνης Κακαρόντζας 1.23’16. Την πρώτη θέση στις γυναίκες κατέλαβε η Δήμητρα Τσινίκου 1.44’47, τη 2η η 18χρονη Χρύσα Βλησαρούλη 1.50’54, την 3η η Μαριάννα Kallay 1.53’50.

 

Στο Mountain Bike 16km (4 στροφές των 4 χλμ) ο Γιάννης Κλόκας πρώτευσε με 52’25, και στο βάθρο ακολούθησαν οι Ιάκωβος Καλλικας 55’01, Γιάννης Ιωάννου 57’29. Όπως βλέπουμε, αρκετοί αθλητές επέλεξαν να αγωνιστούν σε περισσότερες από μία διαδρομές, και το αποκορύφωμα υπήρξε από τον Γιάννη Κλόκα που όχι μόνο έτρεξε σε τρεις, αλλά κατέλαβε μία πρώτη θέση και δύο δεύτερες. Ο ίδιος ήταν ο μοναδικός που έτρεξε σε 3 αγώνες, ενώ αρκετοί μετείχαν σε δύο. Ο Νίκος Σκούταρης κατέκτησε μία 1η και μία 3η θέση στους δύο αγώνες που συμμετείχε. Οι διαδρομές δεν σταμάτησαν όμως εδώ, καθώς τα παιδιά έτρεξαν τους δικούς τους αγώνες, ενώ πραγματοποιήθηκε και πεζοπορία στη διαδρομή του αγώνα των 6 χλμ.

 

Από τις περιοχές εκτός Μαγνησίας, εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των συλλόγων: ΣΜΝ Λάρισας, Δρομείς Τυρνάβου, Δρομείς Φαρσάλων, ΣΔ Φαλάνης, ΣΔΥ Θεσσαλονίκης. Επίσης μετείχαν αθλητές από τις εξής περιοχές και συλλόγους: ΑΕ Λάρισας, Λαμία, ΑΚΟ Λιβαδειάς, ΟΜ Γιαννιτσών, ΣΔΥ Κοζάνης, Απόλλων Δυτικής Αττικής, ΣΔ Ιωαννίνων, ΣΟΧ Φλώρινας, ΣΔΥ Αγιάς, Ελασσόνα, Τσαριτσάνη, Κλεισούρα, Αρχέλαος Κατερίνης, Άλκη Δίου, Στρεμπενιώτες, Πάτρα, Νεάπολη, Πειραιάς, Πουλιανά, Τραχίνα, Θέρμη, Υμηττός, Mountain Solution TrainingInfitIfreshStaminaKourkourikis Training GroupOne step BeyondV-maxGeorgiadis TeamSimiko TeamSportofrunning, Εύδωρος, Ευ Ζην Χαλκιδικής, Λάμψη.

 

Από τη Μαγνησία εκτός βέβαια του διοργανωτή ΣΔΥ Βόλου συμμετείχαν επίσης αθλητές από: MTB4FUN VOLOS, ΑΟ Μαγνησίας, Νίκη Βόλου, Great, ΑΣ Δημητριάς, Κένταυρος, Αδυναμία Βόλου, Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, Volos FCVolos Taxi, Βελεστίνο, Μούρεσι, Μικροθήβες, Όμιλος Ηρακλής.

 

Ο Όμιλος Ηρακλής ήταν ο μεγάλος χορηγός του αγώνα και η διοργάνωση τον ευχαριστεί θερμά για τη συνεργασία σε όλο το διάστημα που ετοιμάστηκε ο αγώνας, για τη βοήθεια στις διαδρομές, και για όσα προσέφερε στους αθλητές, μεταξύ των οποίων αναμνηστικά τεχνικά t-shirts, ενεργειακές μπάρες, την ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Ειδικό συλλεκτικό μετάλλιο φτιαγμένο μόνο για τον φετινό αγώνα και εμπνευσμένο από τη Γορίτσα, δόθηκε σε κάθε συμμετέχοντα.

 

Αναψυκτικά σε όλους τους αγωνιζόμενους προσέφερε η ΕΨΑ, ενώ χιλιάδες μπουκάλια νερού σε όλους τους σταθμούς και τον τερματισμό, παρείχε το ΣΕΛΙ. Το 9ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Βόλου παραχώρησε τις εγκαταστάσεις του, όπως και ρεύμα, για τη διεξαγωγή του αγώνα. Το Πρατήριο υγρών καυσίμων AUTOGAS ΚΟΠΑΝΟΣ παραχώρησε για ακόμη μία φορά καύσιμα στη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν.Μαγνησίας, και η προσφορά του ήταν ιδιαίτερα σημαντική και για τις μετακινήσεις που χρειάστηκαν. Χορηγοί και υποστηρικτές ήταν επίσης οι Anthema - Bio ProductsBest RaceAspirina, Φιλομήλα, RunningNews.gr.

 

Κάτι παραπάνω από πολύτιμη και καίρια ήταν για ακόμη μία φορά η κάλυψη στη διεξαγωγή του 1ου Γορίτσα Trail Run & MTB Festival 2020 από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν.Μαγνησίας. Η υποστήριξη ήταν υπερπλήρης, όπως και η επέμβαση σε κάθε περίπτωση που αθλητές χρειάστηκαν βοήθεια. Στη διοργάνωση παρευρέθηκε η βουλευτής κα Ζέτα Μακρή.

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται με το παραπάνω σε κάθε εθελοντή που βοήθησε στις ετοιμασίες επί ένα μήνα, καθώς και στις διαδρομές στη Γορίτσα, την Άλλη Μεριά, το Κατηχώρι την ημέρα του αγώνα. Στον Γιώργο Καλαντζή που εμπνεύστηκε, χάραξε και σηματοδότησε με όλη την ομάδα τις διαδρομές. Ο ίδιος ήταν συνοδός του τελευταίου δρομέα στα 6χλμ, ενώ η Μαρία Μακροθανάση ήταν συνοδός του τελευταίου στα 16χλμ. Ο Στάθης Καραδημητρίου ανέλαβε την επαγγελματικού επιπέδου φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση. Ανάλογο υλικό προσέφεραν αρκετά ακόμη μέλη. Εθελοντές ήταν επίσης οι Μιχάλης Άκερμαν, Αφροδίτη Αντωνίου, Γιάννης Αντωνίου, Νικολός Βογιαζίδης, Βασίλης Ζαφειρίου, Βαγγέλης & Γιάννης Καλαντζής, Κατερίνα Καραντζιά, Κώστας Κατσαρός, Δημήτρης Κοτσίλιος, Στέργιος Κουσκουρίδας, Θωμάς Μαλιαχόβας, Γιάννης Μαντίδης, Γιώργος Μερεντίτης, Απόστολος Μπαρμπούλης, Θανάσης Οικονόμου, Ευαγγελία Παπαχρήστου, Θεόδωρος Στόρτος, Γιώργος Τσοκάνης, προσωπικό του Ομίλου Ηρακλής, μέλη της MTB4FUN, και βέβαια του διοργανωτή ΣΔΥ Βόλου, και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, και στους δρομείς που μετείχαν στα test events.