6/10/20

Τα βουνά της Μαγνησίας και του Κισσάβου διέσχισαν τα μέλη του ΣΔΥ Βόλου

 Η έλλειψη των αγώνων δρόμου την βδομάδα που προηγήθηκε, κάθε άλλο σταμάτησε την δράση για τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου που ακολούθησαν εναλλακτικές επιλογές στα βουνά με ποδήλατο, πεζοπορία, και βέβαια προπονήσεις και test events στη Γορίτσα όπου θα διεξαχθεί την Κυριακή το 1ο Γορίτσα Trail Run & MTB Festival.

Ποδηλατική εξόρμηση για προπόνηση στον Κίσσαβο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή με 18 ποδήλατα, από 17 άνδρες και μία γυναίκα που διέσχισαν τα μονοπάτια σε μία 5ωρη υπέροχη διαδρομή. Μετείχαν σε κοινή αποστολή από τον Βόλο, αθλητές του ΣΔΥ Βόλου, της MTB4FUN, και της RIDEMYBIKE Ποδηλατοδράσεις. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού, ήταν η Σπηλιά, σε υψόμετρο 725 μέτρων.

Την ίδια ημέρα, μέλη του ΣΔΥΒ και του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών Ιάσονας έκαναν την πεζοπορία 8 χιλιομέτρων Άνω Λεχώνια – Παλαιόκατρο - Άγιος Βλάσιος, με επιστροφή κυκλικά μέχρι τα Πλατανίδια όπου έγινε και μπάνιο. Η εκκίνηση ήταν από τον σταθμό του τραίνου, όπου δέσποζε ο «Μουτζούρης». Οι πεζοπόροι είχαν στον Άγιο Βλάσιο τη χαρά να τους υποδεχθούν στην πλατεία του χωριού και να τους κεράσουν μέλη από τον Πολιτιστικό/Μορφωτικό Σύλλογο Αγίου Βλασίου Πηλίου. Μάλιστα συνάντησαν τον πρόεδρο του Ιάσονα κ. Βλάση Παχιό, που είναι και γραμματέας στον σύλλογο του Αγίου Βλασίου. Η πορεία συνέπεσε με μια πολύ σημαντική κίνηση, την τοποθέτηση απινιδωτή στο χωριό από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν.Μαγνησίας και τον Βασίλη Ηλιόπουλο. Τον απινιδωτή προσέφερε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού/Μορφωτικού Συλλόγου Αγίου Βλασίου Πηλίου κ. Άρης Παπαδόπουλος.

 

Την Κυριακή ο ΣΔΥ Βόλου θα διοργανώσει το 1ο Γορίτσα Trail Run & MTB Festival 2020, και οι ετοιμασίες βρίσκονται στο αποκορύφωμα. Τα test events που γίνονται στις διαδρομές είναι αλλεπάλληλα, ενώ την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου θα γίνουν τα τελικά τεστ με ώρες εκκίνησης 15.30 για το mountain bike, και στις 16.00 για τις διαδρομές των 6 και των 15 χιλιομέτρων. Την Παρασκευή και το Σάββατο θα γίνει η τελική σηματοδότηση με αφαιρούμενα χαρτόνια και κορδέλες ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή ρύπανση, και τη Δευτέρα θα ακολουθήσει ο καθαρισμός των διαδρομών. Οι αγώνες θα διεξαχθούν βάση του πρωτοκόλλου της ΓΓΑ και όλες οι λεπτομέρειες θα ανακοινώνονται στη σελίδα του συλλόγου στο διαδίκτυο. Πολύτιμη θα είναι για μία ακόμη φορά όπως σε κάθε διοργάνωση και εκδήλωση που γίνεται στη Μαγνησία, η υποστήριξη και η κάλυψη από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας. Τη χάραξη της διαδρομής του mountain bike ανέλαβε η MTB4FUN.

Ο ΣΔΥ Βόλου καλωσορίζει στις τάξεις του 6 νέα μέλη που γράφτηκαν στο πρόσφατο διάστημα. Πρόκειται για τους Λίνα Δανιηλίδη, Αντώνη Κουτίνα, Χρήστο Κυρτσούδη, Άρτεμι Μπαργιώτα, Κώστα Σεϊχανίδη, Νίκο Τουρβα. Έτσι ο ΣΔΥΒ έχει πλέον 352 ενεργά μέλη. Οι εγγραφές νέων μελών γίνονται πάντα στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160, και το συνολικό ποσό εγγραφής-συνδρομής είναι 5 ευρώ. Ο ΣΔΥ Βόλου φέτος συμπλήρωσε 31 χρόνια από την ίδρυσή του. Είναι ο 3ος παλαιότερος σύλλογος δρομέων στην Ελλάδα και ο πιο παλιός επαρχιακός, ιδρυτικό στέλεχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων, η οποία συμβάλλει στον μεγαλύτερο βαθμό στην τεράστια ανάπτυξη του δρομικού κινήματος που κάθε χρόνο φτάνει σε ακόμη πιο πρωτόγνωρα επίπεδα στη χώρα μας.