30/3/21

«Γκάζια» Λαρισαίων στο λόφο του Μεζούρλου

 

ΟΔΗΓΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗ ΒΟΛΤΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΝΑΚΤΟΥΝ

Τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται εδώ και καιρό στην Ελλάδα έχουν προκαλέσει ένα «κύμα» στροφής προς τον αθλητισμό. Μεγάλη μερίδα της κοινωνίας καθημερινά επιλέγει διαδρομές για περπάτημα και τρέξιμο. Στη Λάρισα μια τέτοια περιοχή που προσφέρει ιδανικές συνθήκες είναι και το Μεζούρλο. Ο λόφος που βρίσκεται γειτονικά της συνοικίας Νεάπολη και δίπλα από τα αθλητικά κέντρα (AEL FC Arena, κλειστό μπάσκετ, γήπεδα τένις) αλλά και σε κοντινή απόσταση από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αποτελεί εδώ και χρόνια μια λύση πολύ χρήσιμη για χιλιάδες πολίτες.

Το τελευταίο έτος μάλιστα μετά από τα “Lockdown” η κίνηση στην περιοχή αυξήθηκε κατακόρυφα. Οικογένειες, ζευγάρια αλλά και μεγάλες παρέες οδηγούνται εκεί για να περάσουν ευχάριστα μερικές ώρες.

Ανάμεσα σ’ αυτούς όμως παρεισφρήσανε και κάποιοι ενοχλητικοί οι οποίοι μεταφέρουν και τις όποιες κακές συνήθειές έχουν σε… τέσσερις τροχούς.

«Τρέχουν λες και είναι σε δρόμο με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα παιδιά μας αλλά και εμείς οι ίδιοι» εξηγεί ένας γονέας στο Larissanet.gr που επέλεξε το Μεζούρλο για το περασμένο ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο «Είχε πολύ κόσμο γύρω μας και τα αυτοκίνητα νομίζουν πως το μέρος ανήκει και στα οχήματα. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει καθώς δεν γίνεται στον ίδιο χώρο να συνυπάρχουν πεζοί και οχήματα. Θα γίνει ατύχημα και θα κλαίμε όλοι» προειδοποιεί αγανακτισμένος ζητώντας να δοθεί μια λύση με κάποιο τρόπο.

Να σημειώσουμε πως ο δρόμος που υπάρχει γύρω από τον λόφο είναι χωματόδρομος και χαλικόδρομος και εξυπηρετεί τις ανάγκες των φορτηγών οχημάτων του Δήμου που τις καθημερινές ημέρες εκτελούν εργασίες. Τα συγκεκριμένα οχήματα όμως κινούνται με πολύ χαμηλή ταχύτητα και είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί οι οδηγοί τους διότι γνωρίζουν πως τον ίδιο δρόμο ακολουθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας πολίτες που αθλούνται είτε πεζή, είτε ποδηλατώντας.

Στο χώρο υπάρχει πάρκινγκ στην είσοδο του λόφου κάτω από το Διαχρονικό Μουσείο αλλά και δίπλα από αυτό. Εκεί παρκάρουν οι περισσότεροι και ξεκινούν τη βόλτα τους. Όχι όμως όλοι απ’ ότι φαίνεται…

Πηγή: www.larissanet.gr