30/6/21

Mythical Trail - Τεχνική Ενημέρωση

 Διαβάστε παρακάτω χρηστικές πληροφορίες που αφορούν όσους θα αγωνιστούν στον φετινό αγώνα του 2021. Εδώ ενσωματώνονται όλες οι αλλαγές που προκύπτουν από τις προϋποθέσεις που τίθενται από την πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας:

  1. ΩΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΑΡΙΘΜΩΝ : Θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Παρασκευής στις 12:00 και θα διαρκέσει μέχρι την ώρα της εκκίνησης! Δεν θα επιδοθούν αριθμοί την Πέμπτη!
  2. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ / ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΑ : Και τα δύο βρίσκονται στο «Λάκκο» του Λιτοχώρου, μόλις 200 μέτρα από την κεντρική πλατεία. Θα έχει υπαίθρια λειτουργία για υγειονομικούς λόγους και στον ευρύτερο χώρο δεν θα επιτρέπεται η είσοδος άλλων προσώπων (συνοδών-φίλων-θεατών) παρά μόνο των ίδιων των αθλητών!
  3. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΡΙΘΜOΥ : Για την παραλαβή του αριθμού απαιτούνται τα εξής: α) ταυτότητα ή διαβατήριο ή άδεια οδήγησης, β) σακίδιο αγώνα, γ) μπουφάν αγώνα, δ) covid-test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού. Έχουν ήδη δημοσιευτεί λεπτομέρειες για το μπουφάν αλλά και για το σακίδιο, στους κανονισμούς του αγώνα.
  4. COVID ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ : Για την παραλαβή του αριθμού, ο σχετικός όρος περί covid-19 αναλύεται εδώ περαιτέρω. Ένα (μόνο) από τα παρακάτω περιγραφόμενα είναι επαρκές όχι όλα ταυτόχρονα! Άρα, αν κάποιος έχει εμβολιαστεί για παράδειγμα δεν απαιτείται να κάνει και τεστ, συνηθισμένη ερώτηση αθλητών αυτές τις μέρες. Έχουμε και λέμε λοιπόν: α) είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού με ημερομηνία πρότερη της 18/6/21, β) είτε μοριακό/rapid τεστ τελευταίου 48ώρου, γ) είτε self-test που πραγματοποιείται την ώρα της παραλαβής του αριθμού, παρουσία του προσωπικού της γραμματείας.
  5. ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ SELF-TESTS : Η διοργάνωση δεν διαθέτει απόθεμα self-tests, ούτε καν ένα! Ο κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να φέρει το δικό του, προκειμένου να εξεταστεί. Στο Λιτόχωρο, τα φαρμακεία της κωμόπολης διαθέτουν, είναι άγνωστο όμως το συνολικό τους απόθεμα. Συστήνεται ο κάθε αθλητής να φέρει το δικό του από τον τόπο κατοικίας του.
  6. ΤΣΙΠ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ: Φοριέται πάνω στο σακίδιο-γιλέκο, όχι στα κορδόνια των παπουτσιών.
  7. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Δεν θα πραγματοποιηθεί τεχνική ενημέρωση την παραμονή του αγώνα, λόγω υγειονομικών περιορισμών. Εναλλακτικά, ο διευθυντής αγώνα αλλά και το προσωπικό της γραμματείας θα απαντούν σε κατ’ ιδίαν ερωτήσεις και απορίες των αθλητών.
  8. ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ : Έχει ήδη καταργηθεί για τους ανοικτούς χώρους, άρα σε κανέναν ανοικτό χώρο του αγώνα δεν είναι υποχρεωμένοι αθλητές ή προσωπικό να χρησιμοποιούν μάσκα. Είναι όμως υποχρεωμένοι να φορούν σε κλειστούς, όπως καταφύγια, γραφεία κλπ. Καλό είναι να έχει στο σακίδιό του ο καθένας από μία, για το ενδεχόμενο να εισέλθει σε χώρο καταφυγίου στη διάρκεια του αγώνα.
  9. DROP-BAG : Δεν θα δοθούν πλαστικοί σάκοι μιας χρήσης από τη διοργάνωση, για να μην γίνεται άσκοπη κατανάλωση πλαστικού. Καρτελάκι με το bib θα πιαστεί πάνω στην αποσκευή του κάθε αθλητή.
  10. ΚΥΠΕΛΛΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ : Δεν θα προσφέρονται κύπελλα υγρών στους σταθμούς, μόνο πλαστικά πιάτα μιας χρήσης. Το κύπελλο εξάλλου είναι μέρος του υποχρεωτικού εξοπλισμού!
  11. ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ : Θα πραγματοποιηθεί κανονικά για όλους τους αθλητές του αγώνα, σε δύο σημεία, από τα οποία το πρώτο είναι ο σταθμός «Κορομηλιά» στο Κ-13 και το δεύτερο θα παραμείνει μυστικό για λόγους δεοντολογίας. Τα αντικείμενα υποχρεωτικού εξοπλισμού αναγράφονται στους κανονισμούς.
  12. ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ : Βρίσκεται ήδη σε λειτουργία και είναι το 6986 513 613. Θα βρίσκεται στην υπηρεσία των αθλητών που αντιμετωπίζουν οποιασδήποτε φύσης πρόβλημα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το τηλέφωνο είναι για ανάγκη και παρακαλούμε να μην καλούν σε αυτό οι οικείοι των αθλητών για να μάθουν αν ο άνθρωπός τους είναι καλά!
  13. ΕΚΚΙΝΗΣΕΙΣ : Θα δοθούν ατομικές εκκινήσεις, με συγκεκριμένη λίστα και ώρα για τον κάθε αθλητή. Οι εκκινήσεις θα ξεκινήσουν ακριβώς τα μεσάνυχτα και θα διαρκέσουν για περίπου μισή ώρα με ρυθμό ένας αθλητής κάθε 15 δευτερόλεπτα. Ο κάθε αθλητής θα καλείται από τα μεγάφωνα να πάρει θέση στη γραμμή εκκίνησης.
  14. ΟΡΙΑ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ : Από φέτος τα ενδιάμεσα όρια αποκλεισμού αυξήθηκαν σε τρία από δύο, για λόγους ασφάλειας των ίδιων των αθλητών, λόγω των κινδύνων που κρύβει η διαδρομή, ειδικά το τελευταίο τμήμα της (Πριόνια-Λιτόχωρο) που για τους τελευταίους γίνεται μέσα στη νύχτα! Τα όρια είναι τα εξής: α) Οροπέδιο, β) Αηγιάννης, γ) Πριόνια. Με τις παρούσες προοπτικές, απομακρύνεται οριστικά το ενδεχόμενο παράτασης των χρονικών ορίων
  15. ΧΡΗΣΗ ΜΠΑΤΟΝ : Επιτρέπεται από την εκκίνηση ακόμα! Ως μη υποχρεωτικό τμήμα του εξοπλισμού, δεν ελέγχεται αν κάποιος τα έχει συνεχώς πάνω του ή τα αφήνει κάπου για να τα ξαναπάρει κάπου αλλού. Μόνο ηθικοί λόγοι υγιούς συναγωνισμού επιβάλλουν να μη συμβαίνει κάτι τέτοιο.
  16. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ : Φροντίστε για ικανή χωρητικότητα υγρών στα σακίδιά σας, για δύο λόγους: α) καλοκαιρινή περίοδος, β) αναπάντεχη λειψυδρία φέτος.
  17. ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ: Δεν επιτρέπεται για κανένα λόγο ο αθλητής να προσεγγίζει τα τραπέζια των σταθμών με τα τρόφιμα. Αυτή η διαδικασία γίνεται μόνο από τους εθελοντές για ευνόητους λόγους.
  18. ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΑ ΝΕΡΑ : Η ιδιαίτερα άνυδρη περίοδος που προηγήθηκε του καλοκαιριού φέτος, είχε σαν αποτέλεσμα να στερέψουν μικρές αλλά σωτήριες πηγές σε καίρια σημεία της διαδρομής. Ωστόσο, οι βασικές παραμένουν ανεπηρέαστες και συνεχίζουν να δίνουν καλό και κρύο νερό. Στέρεψαν οι πηγές στο 13 και στο 62, όλες οι υπόλοιπες είναι εντάξει!
  19. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ LIVE : Στη διεύθυνση https://www.omt100.com/omt-2021-live/ θα εμφανίζονται σε ζωντανό χρόνο τα αποτελέσματα του αγώνα, για σχεδόν 20 ενδιάμεσους σταθμούς, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να παρακολουθούν την εξέλιξη του αγώνα.
  20. ΚΑΙΡΟΣ : Αρκετά καλά τα νέα για τον καιρό! Μέσα σε ένα 24ωρο, από Παρασκευή σε Σάββατο, προβλέπεται πτώση θερμοκρασίας κατά 5 βαθμούς, χωρίς επικράτηση ισχυρών ανέμων! Επίσης, προβλέπονται κάποιες ελάχιστες βροχές, αμφίβολες όμως. Γενικά, μοιάζει να επικρατούν οι ιδανικές καιρικές συνθήκες τη μέρα του φετινού αγώνα. Προσοχή, οι θερμοκρασίες στα ψηλότερα τμήματα της διαδρομής είναι περίπου 15-18 βαθμούς χαμηλότερες από εκείνες που επικρατούν στο Λιτόχωρο.
  21. ΓΕΥΜΑΤΑ ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ : Θα πραγματοποιηθούν με κουπόνια που δίνει η διοργάνωση, στο εστιατόριο «Νερόμυλος» ακριβώς δίπλα από τη Γραμματεία του αγώνα.
  22. ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ : Έχουν επέλθει μικροαλλαγές στο πρόγραμμα τροφοδοσίας του αγώνα, για αυτό και αποσύρθηκαν οι πίνακες από την ιστοσελίδα, για να μην δημιουργούνται παρανοήσεις.
  23. ΣΗΜΑΝΣΗ : Βασικό χαρακτηριστικό της, οι ασπροκόκκινες μπογιές σε δέντρα και βράχους (δέντρα στα χαμηλότερα, βράχους στην αλπική ζώνη). Πέρα από τη βασική σήμανση, υπάρχουν και άλλα στοιχεία, όπως τα μικρά αντανακλαστικά στοιχεία, χρήσιμα σε συνθήκες σκοταδιού, τα οποία αντανακλούν το φως του φακού, η γνωστή ασπροκόκκινη ταινία που κρέμεται από κλαδιά δέντρων κυρίως, σε κρίσιμα τμήματα ή διασταυρώσεις αλλά και μικρά πλαστικά σήματα με το μονόγραμμα «Μ» που βρίσκονται καρφωμένα σε δέντρα.
  24. ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ : Σεβαστείτε το βουνό και πάρτε μαζί σας τα σκουπίδια, μην τα πετάτε στο μονοπάτι!
  25. ΠΟΙΝΕΣ : Η πιο σημαντική είναι ο αποκλεισμός για απώλεια Σημείου Ελέγχου και μη κατοχή του διαπιστευμένου μπουφάν για τον αγώνα!
  26. ΔΙΚΟΜΙΔΗ : Σε περιπτώσεις τραυματισμών, η μεταφορά στο Λιτόχωρο ή σε νοσοκομείο, γίνεται από τους προβλεπόμενους φορείς (Διοργάνωση, ΕΟΔ, ΕΚΑΒ, ΕΜΑΚ) αλλά πάντα με επιβάρυνση του οικονομικού κόστους από την πλευρά του παθόντος! Η διοργάνωσή μας δεν αποτελεί κρατική υπηρεσία και φυσικά δεν επιβαρύνεται με κόστη που δεν αποτελούν ευθύνη της!
  27. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ : Διαβάστε τους κανονισμούς του αγώνα, είναι συμβατική υποχρέωση των αθλητών να τους γνωρίζουν!