2/6/21

Trail αγώνες στη Χίο με τον Θεοδωρακάκο στην εκκίνηση

 Με τον καλύτερο Έλληνα δρομέα ορεινού τρεξίματος, το σπουδαίο πρωταθλητή σε όλα τα τερέν, Δημήτρη Θεοδωρακάκο η Χίος μπαίνει δυναμικά στο καλεντάρι των trail αγώνων! Γράφει ο Νίκος Αρμένης.

Με τον καλύτερο Έλληνα δρομέα ορεινού τρεξίματος, το σπουδαίο πρωταθλητή σε όλα τα τερέν, Δημήτρη Θεοδωρακάκο η Χίος μπαίνει δυναμικά στο καλεντάρι των trail αγώνων!

Με δύο trail αγώνες και τον πανέμορφο και απόλυτα επιτυχημένο Ημιμαραθώνιο το νησί της μαστίχας “μαγνητίζει” το δρομικό κίνημα!

Την Κυριακή 4 Ιουλίου έρχονται το “Chios HardStone Trail” να καταπλήξει κάθε αθλητή ορεινου τρεξίματος και λάτρη της φύσης με δύο διαδρομές.

Το 1ο Chios HardStone Trail -23 χλμ με θετική υψομετρική 1240 μέτρα και το 1ο Chios Fun Trail – 5 χλμ με θετική υψομετρική 227 μέτρα.

Στο μεγάλο αγώνα των 23 χλμ η παρουσία του κορυφαίου στους αγώνες ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα Δημήτρη Θεοδωρακάκου στην εκκίνηση και μάλιστα μόλις μία εβδομάδα μετά τον Olympus Marathon, αποτελεί εγγύηση!

Η φύση της διαδρομής του αγώνα είναι τεχνική. Αρκετά κομμάτια της διαδρομής είναι σε πετρώδη μονοπάτια, απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, είναι δυνητικά εκτεθειμένη σε απότομες αλλαγές του καιρού στα ψηλότερα σημεία του βουνού και προφανώς απευθύνεται σε καλά προπονημένους δρομείς με ανάλογη εμπειρία ορεινών αγώνων.

Ο μικρότερος αγώνας των 5 χλμ απευθύνεται σε όλους και θεωρείται ιδανική για την εισαγωγή αρχάριων σε ορεινό τερέν. Πρόκειται για εύκολη διαδρομή, καθαρά ψυχαγωγική αλλά και εκπαιδευτική.

Στόχος του Συλλόγου Αθλητών Υγείας Χίου “Chiosrunning” είναι να φέρουν μικρούς και μεγάλους σε επαφή με την φύση και να εξοικειωθούν με τις εναλλακτικές μορφές δράσεων και αθλητισμού.

Παράλληλα πρόκειται για αγώνες που αναδεικνύουν τις ευεργετικές ιδιότητες που παρέχει το φυσικό περιβάλλον στον άνθρωπο και κάνει γνωστή την παράδοση και την ιστορία του τόπου σε μικρούς και μεγάλους.

Το 1ος Chios HardStone Trail συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Αθλητών Υγείας Χίου “Chios Running”, ο Δήμος Χιου, η Περιφερειακή Ενότητα του Νησιού και το Ν.Π.Δ.Δ Δήμου Χίου.

Οι Εγγραφές θα γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του Συλλόγου μας http://www.chiosrunning.gr/?si=1&pid=43&la=1&version=c8c0e62158e d4cc19e5ba0fedc6064e8 και θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021.

Αρχή και τέλος της κάθε διαδρομής είναι η βάση της διοργάνωσης στην Κεντρική Πλατεία του οικισμού Καρυών Χίου.

Το «Chios HardStone Trail» και «Chios Fun Trail» έρχεται για να μείνει στις καρδιές σας και να σας δώσει έναν ακόμη λόγο για να επισκεφτείτε το πανέμορφο ακριτικό μας νησί με αφορμή αυτό το σπουδαιο δρομικό event!

Ο Σύλλογος Αθλητών Υγείας Χίου «Chiosrunning» έχει αναλάβει την τεχνική διεύθυνση, φροντίζοντας για την άψογη σηματοδότηση, τη ροή του προγράμματος και την ασφαλή κίνηση των αθλητών.

Έπαθλα θα δοθούν στους τρείς (3) πρώτους άνδρες και στις τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης της διαδρομής Chios Hardstone Trail 23Km καθώς και στους τρείς (3) πρώτους άνδρες και στις τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης της διαδρομής Chios Fun Trail 5Km.

Αναλυτικές πληροφορίες για τις δύο διαδρομές μπορεί να βρει κανείς στη σελίδα www.chiosrunning.gr

ΝΙΚΟΣ ΑΡΜΕΝΗΣ

Πηγή: https://www.overfm.gr/trail-agones-sti-xio-me-ton-theodorakako-stin-ekkinisi/?fbclid=IwAR2h-EfovPboYFRlbxMRyqcwAOSZDKe1q27geaJeEWrAScp3gvtNcIjmVAU