9/3/24

Atromitos Ultra

Οι εγγραφές συνεχίζονται για τον 4ο Atromitos Ultra που θα πραγματοποιηθεί στις 13-14 Απριλίου 2024 στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.


Η παγκόσμια άνθηση των υπεραποστάσεων είναι παρούσα και οι απανταχού δρομείς καλούνται να δοκιμαστούν αθλητικά και υπαρξιακά επιλέγοντας αγώνες από μια μεγάλη δεξαμενή.

Το ATROMITOS ULTRA παρέχει:

  • Την επιλογή του αγώνα των 6 ωρών (κυκλική επίπεδη ασφάλτινη διαδρομή 2km), ο αθλητής σε 6 ώρες καλείται να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα. Προθάλαμος του αντίστοιχου αγώνα των 12 και 24 ωρών και απαραίτητη πρώτη προσέγγιση για κάποιον που επιθυμεί αργότερα να λάβει μέρος σε αγώνες διαρκείας άνω του μαραθωνίου.
  • Την επιλογή του αγώνα των 12 ωρών (κυκλική επίπεδη ασφάλτινη διαδρομή 2km), ενός διαφορετικού είδους αγώνα όπου σε 12 ώρες ο αθλητής καλείται να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα. Προθάλαμος του αντίστοιχου αγώνα των 24 ωρών και απαραίτητη πρώτη προσέγγιση για κάποιον που επιθυμεί αργότερα να λάβει μέρος σε αγώνες διάρκειας άνω των 20 ωρών, προσφέρεται και αυτός για κάλυψη κριτηρίων συμμετοχής σε άλλους αγώνες υπεραποστάσεων, πειραματισμούς και δοκιμές δρομικών παραμέτρων που αργότερα θα εφαρμόσουμε σε λιγότερο ελεγχόμενα αγωνιστικά περιβάλλοντα.
  • Την επιλογή του αγώνα των 24 ωρών (κυκλική επίπεδη ασφάλτινη διαδρομή 2km), όπου σε 24 ώρες ο αθλητής καλείται να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε διάρκεια αγώνισμα υπεραποστάσεων για οποίο η διεθνής ομοσπονδία υπεραποστάσεων διεξάγει αγώνες σε Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο. Μια δοκιμασία με επίκεντρο τη δρομική επιβίωση του αθλητή και με αναρίθμητες σωματικές και ψυχολογικές διακυμάνσεις .

ΠΡΟΣΟΧΗ: Προκειμένου να διασφαλιστεί ποιοτικά η διεξαγωγή των αγωνισμάτων των 6, 12 και 24 ωρών, λόγω του ότι αυτά διεξάγονται σε κλειστή διαδρομή, οι συμμετοχές θα περιοριστούν στις 140 και για τα 3 αγωνίσματα μαζί.
 
Οι παραπάνω αγώνες αποτελούν αγώνες κριτήρια-πρόκριση για διεθνείς αγώνες υπεραποστάσεων όπως το Σπάρταθλον.
 
Τόσο στον αγώνα των 12 ωρών όσο και στον αγώνα των 24 ωρών θα υπάρχει ενδιάμεση επίσημη καταγραφή των επιδόσεων των αθλητών στις παρακάτω αποστάσεις – αγωνίσματα:

  • Στο 12ωρο: 6ωρο, 50km , 100km
  • Στο 24ωρο: 6ωρο, 12ωρο, 50km, 100km, 100miles

O αγωνιστικός στίβος απεικονίζεται στα παρακάτω διαγράμματα και είναι πιστοποιημένος από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (Ι.A.U.).